Įkraunama...
Įkraunama...

Ką veikti baigus mokyklą?

Mane tuoj apims depresija dėl būsimų studijų. Ir visai neperdedu... Dažnai puolu į ašras, kai imu galvoti, o dar egzaminai ant nosies....
Traukia menotyra, filosofija, kultūros vadybas, skandinavų filologija, etnologija ir žurnalistika. Situacija tokia, kad norimoms specialybėms reikia arba labai gero anglų egzamininio balo ( mano spraga ), arba nereikia, bet baigusi studijas neturėsiu kur dėtis..
Galvoju gal nestoti, o metus paskirti intensyviam anglų mokymuisi, išsilaikyti IELTS, jei būsiu nepatenkinta valstybiniu anglų egzaminu - jį perlaikyti. Ir kitiemet stoti į užsienį, bet visus metus ant tėvų sprando sėdėti... verysad.gif
Gal per daug sureikšminu, bet mane tikrai ima neviltis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ChiolYn: 05 gegužės 2009 - 21:38
jei nestosi iskart paskui aptingsi, jei stosi bet kur nebaigsi, jei pradesi dirbt pajusi givenime nepriklausomybe ir nebenoresi mokytis. na toks mano poziuris, klausyk sirdies balso - banalus pasakymas bet taip jau yra tongue.gif
Atsakyti
Aš esu griežtai už tai, kad reikia iškart stoti, nes padarius pertrauką(nestojus išvis arba po akademinių atostogų) labai sunku vėl įsivažiuoti, dauguma net nebestudijuoja, šieną ravi arba uždarbiauja užsieny(bent jau mano pažįstami taip visi daro, kurie iškart po vidurinės nestojo), na, o po to studijuoti pradeda, kai sulaukia jau tokio maželio, kai jau reikėtų ne universitetuose trintis, o ramiai sau karjerą pasidarius anūkus auginti.
Atsakyti
QUOTE(d-krall @ 2009 07 07, 12:15)
Aš esu griežtai už tai, kad reikia iškart stoti,  nes padarius pertrauką(nestojus išvis arba po akademinių atostogų) labai sunku vėl įsivažiuoti, dauguma net nebestudijuoja, šieną ravi arba uždarbiauja užsieny(bent jau mano pažįstami taip visi daro, kurie iškart po vidurinės nestojo), na, o po to studijuoti pradeda, kai sulaukia jau tokio maželio, kai jau reikėtų ne universitetuose trintis, o ramiai sau karjerą pasidarius anūkus auginti.

pritariu thumbup.gif be aukštojo gyvenime netenki jokių garantijų, surastas darbas bus tik sėkmės reikalas, o ką tada jei nepasiseka? smile.gif jau geriau įstoti iš karto ir po to ramiai sau šeimą bei karjerą planuoti 4u.gif
Atsakyti
Na, ka as galiu pasakyti... pries pora savaiciu ir as planavau, kad jei jau tikrai niekur neistosiu,mokytis aglu, laikytis IELTS ir kitais metais dumti i uzsieni. taciau, pasidomejus uzsieniu universitetais(ypac UK), daug idomiu dalyku suzinojau,pavyzdziui, kad daugumoje, norint gauti nemokama moksla reikia buti pragyvenus du metus toje salyje. toliau, del gap year`u pasirinkus metus poilsio, turi buti tiksliai suplanaves, ka darysi per tuos metus, kokius kursus lankysi ir panasiai, mat kartais univeras atsiuncia laiska su klausimu kokiu tikslu nestojai iskart po mokyklos uzbaigimo... Zinant kokios anglu kalbos kursai, tai nelabai suzibesi pries juos... na tikiuos suprasite, ka cia suveliau blush2.gif
Na kadangi istojau jau, tai uzsienio planuos atidedu iki magistraturos, daug laiko anglu kalbos tobulinimui 4u.gif
Atsakyti
O aš esu už tai, kad jei neapsisprendei,kur nori mokytis tai stoti nereikia. Aš taip ir padariau, metus savanoriavau užsienyje, patobulinau žinias anglų kalbos. Grįžau į Lietuvą, suradau darbą, įstojau į univerą ir dabar mokausi. Per tuos metus užsienyje tapau savarankiškesnė ir atsakingesnė. Daugelis mano kursiokų nedirba ir mokytis nesistengia taigi jei noro mokytis nėra tai ir nebus.
Atsakyti
QUOTE(d-krall @ 2009 07 07, 12:15)
Aš esu griežtai už tai, kad reikia iškart stoti,  nes padarius pertrauką(nestojus išvis arba po akademinių atostogų) labai sunku vėl įsivažiuoti, dauguma net nebestudijuoja, šieną ravi arba uždarbiauja užsieny(bent jau mano pažįstami taip visi daro, kurie iškart po vidurinės nestojo), na, o po to studijuoti pradeda, kai sulaukia jau tokio maželio, kai jau reikėtų ne universitetuose trintis, o ramiai sau karjerą pasidarius anūkus auginti.

nesutinku schmoll.gif schmoll.gif

Lietuvoje beda tame, kad visi puole bilekur, kad tik istoti, kad tik i univera, tada pasimoko penkis metus ir eina dirbti visai ne pagal specialybe.
Gerai, kai zmogus tiksliai zino ko nori, tarkim jau nuo vaikystes zino - noriu buti gydytoju, tuo tiklsu rinkosi sustiprintuis dalykus mokykloje ir pan. zinoma, tokiu atveju pirmyn- iskart po mokyklos i univera.

Bet jei zmogus dvejoja, jau geriau metus padirba juoda darba, tai bent supras, kad nenori tokio darbo dirbti, o gal per tuos metus atras save, atras gebejimu, apie kuriuos net nezinojo.

Uzsienyje daznai jauni zmones pasiima metus atostogu, pakeliauja, pamato pasauli, rimtai pamasto, kuo nori buti, na galu gale randa tiksla ir po to kryptingai jo siekia.

ChiolYn giliai ikvepk ir nusiramink mirksiukas.gif svarbiausia zinoti, ko nori is gyvenimo ir tureti tiksla smile.gif
Atsakyti
Jeigu turėčiau antrą šansą, pasielgčiau taip, kaip MajaLi. Turiu daugiau pavyzdžių, kai žmonės pasielgė būtent taip ir tikrai nesigailėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tacė: 01 rugsėjo 2009 - 11:07
Aš už tai, kad po mokslų metus pailsėti, susirasti darbą, pabendrauti su žmonėmis, atrasti tai kas patinka, paanalizuoti save. Nes specialybė visam gyvenimui, o mokykloje nebūna laiko apgalvoti. Abiturientams galvoj tik egzaminai. Jei norėsi studijuoti ir siekti mokslų - metų poilsis bus į naudą ir nesutrukdys. smile.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif paprastai baigę mokyklas jaunuoliai, kuriems tėra 18,19 metų yra neapsisprendę, ko jie nori, jie stoja pagal pasirinktus egzaminus, žiūri, kur su tokiais galima studijuoti ir nelabai galvoja, nori jie to ar ne. ne visi žino, ką būtent nori studijuoti. daugelis įstoję pamato, kad tai nėra tai, ko jie norėjo, ko tikėjosi. Tai gal geriau iš karto nestoti? Pamąstyti, kas tau pačiam geriausia , ko pats nori g.gif Gal ta branda vėliau didesnė atsirastų. Čia ginčytinas klausimas.
Atsakyti
QUOTE(shiaudine @ 2009 09 17, 21:54)
Sveiki  4u.gif  paprastai baigę mokyklas jaunuoliai, kuriems tėra 18,19 metų yra neapsisprendę, ko jie nori, jie stoja pagal pasirinktus egzaminus, žiūri, kur su tokiais galima studijuoti ir nelabai galvoja, nori jie to ar ne. ne visi žino, ką būtent nori studijuoti. daugelis įstoję pamato, kad tai nėra tai, ko jie norėjo, ko tikėjosi. Tai gal geriau iš karto nestoti? Pamąstyti, kas tau pačiam geriausia , ko pats nori  g.gif  Gal ta branda vėliau didesnė atsirastų. Čia ginčytinas klausimas.

Siūlau iškarto stoti, niekur nėra lengva mokytis, visose spec. visų studijų metu yra prigrūsta daug dalykų, net nesusijusių su specialybe, nėra, kad vieną ir tą patį dalyką specialybės sudijuotum. O, kad laiko negaišti, patariu iškarto stoti. Ką iš to laimėsi, jei nesimokydama bandysi išsiaiškinti, kaip ir kur mokytis geriau, lengviau, pati savo kailiu to nepatyrusi, taip ir gyvenimo neužteks smile.gif smile.gif smile.gif Juk kas kitam būna sunku, kitam būna lengva.
Atsakyti
As, jei tektu rinktis dabar, tai is karto po baigimo nestociau. Pakeliauciau, padirbciau svetur, galbut uzsidirbciau studijoms ir pragyvenimui kazkuriam laikui, o tada jau kibciau i mokslus 4u.gif daznas 18-metis dar gerai neisivaizduoja, ka veiks, baiges studijas...
Atsakyti