Įkraunama...
Įkraunama...

Ką veikti baigus mokyklą?

Jeigu buciau galejusi pasirinkti stoti iskart po 12 ar veliau, dabar galvojant tikrai reikejo pasirinkti veliau. Po 12 klasiu nevisiskai tvirtai zinai ar tikrai to nori, dabar pvz po daugelio metu jau tikrai nesirinkciau savo specialybes. Be to, su metais ateina visai kitas mastymas ir poziuris i issilavinima ir moksla. Jeigu tvirtai nezinai ko nori, reiketu metus padirbeti kur nors... geriausia koki juoda darba biggrin.gif tada "proto" igyji ir atsiranda noras mokytis!
Nors is kitos puses kai jau tiek metu nesimokau, jeigu dabar vel reiketu eiti per tuos "vargus" tai tikrai nezinau ar istverciau! doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Džovaita @ 2009 02 15, 00:45)
kad tai geriau pasimatys studijuojant, o ne dirbant kokį nekvalifikuotą darbą

Dirbant nekvalifikacini darba net LABAI pasimato, kad reikia mokytis ir siekti kazko toliau! Kalbu is patirties... man taip "pasimate", kad neabejodama magistrantura baigiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Man net minties niekada nekilo, kad nereikia mokintis ir kazkur stoti....
Sutinku, kad po 12 klasiu dar nezinai ko nori, taciau vistiek jauti i kuria puse linksta sirdele smile.gif
Atsakyti
NESTOK! Rimtai sakau, turi dar laiko apsispresti ko nori is gyvenimo, is pacios saves, ko tikiesi, ka zadi siekti ir pasiekti. Studijos vis tiek ietuvoje kainuos ir nemazai. O dabar tau svarbiausia apsispresti ko nori is studiju. kai zinosi ka konkreciai nori studijuoti - perzvelk LT ir uzsienio universitetus. Juk visoj Skandinavijoj mokslas nekainuoja nei cento, tik pragyvenimo islaidos. Rimtai rimtai pagalvok...kas is to, kad istosi nezinodama ko nori ir perstosi?
Atsakyti
Sveikos.Stoti tai stoti,bet jeigu tas mokslas labai jau mokamas?Mano sunus isvaziuoja i Sefielda ,ten buvo pernai vasara ir isimylejo miesta,zmones,galimybes.Po metu ten stos i universiteta-kur uztenka mokykliniu egzaminu.Anglu kalba gali uzskaityti jeigu metus pasidarbuos.Drauges dukra taip prasisuko-metus dirbo,dabar jau mokosi,nusimato stazuote JAV ir t.t.O Lietuvoj-geriausiu atveju maniskis i kolegija istotu,nes i Vilni isleisti-pigiau i UK(bent jau mums)
Atsakyti
sveikos 4u.gif jei dar nežinai ką nori studijuoti, nepulčiau stačia galvą bet kur schmoll.gif geriau ramiai pagalvoti.
Atsakyti
Stoti ar nestoti, stoti is karto ar stoti veliau - kiekvieno asmeninis sprendimas. Kodel? Todel, kad kiekvienas is musu yra skirtingas. Jei esi bevale, sunkiai prisiruosi darbams, vangiai imiesi naujoviu ir pan. vadinasi praleidusi metus be mokslo, labai tiketinas dalykas, kad i juos ir negrisi. As labiau esu nusiteikus varyti mokslu maratona - baigi vidurine, stoji i bakalaura, paskui gal ir magistra, o gal kt specialybe. Tik jei stot, tik ne i lt aukstasias.
Atsakyti
Nori netradicinio issilavinimo, keliauti Azijoje, mokytis ir mokyti Danijoje kartu su idomiais zmonemis is visos Europos, atlikti mokymo praktika Afrikoje?

Ketverius metus jūs mokysitės, būti mokytoju. Ne tokiu mokytoju, kuris gali dirbti tik tradicinėje mokykloje, bet tokiu, kuris gali mokyti bet kur, kur tik reikia, kuris moko tuos, kuriuos reikia mokyti tiek skurstančioje, tiek pasiturinčioje pasaulio dalyje.

* Pirmieji mokslo metai yra tarptautinio pobūdžio. Jų metu studentai 4 mėnesius keliauja po Aziją, kaupia lėšas studijoms ir kelionėms, įgauna komandinio darbo ir kitų praktinių įgūdžių.
* Antrais, trečiais ir ketvirtais metais pedagoginė praktika derinama su studijomis. Pedagoginė praktika atliekama skirtingais lygiais, skirtingose mokyklose ir socialinėse institucijose Danijoje, kitose Europos valstybėse, Afrikoje.
* Pedagoginės praktikos metu jūs gausite daugybę žinių ir be galo daug patirties. Be to jūs daug sužinosite apie bendruomenę, kurioje gyvensite. Jūs pažinsite mokinius, jų šeimas, jų gyvenimo sąlygas ir kultūrinę aplinką.
* Greta pedagoginės praktikos jūs turėsite išklausyti visas disciplinas, kurių reikalauja tradicinės mokytojų ruošimo programos, ir išlaikyti egzaminus. Pavyzdžiui, pedagogines disciplinas, psichologiją, meninus, dramą, kūno kultūrą, kalbą, matematiką ir kt. Vienos disciplinos yra privalomos, kitos gali būti pasirenkamos laisvai.

Koledžas turi savo gyvenimo stilių, išsiskiriantį tuo, kad pinigai ir laikas yra bendri. Pinigų užsidirbimas studijoms yra programos dalis. Taigi studentai baigdami koledžą neturi skolų.

Bendravimo kalba koledže yra anglų kalba. Studijų metu naudojama daugybė metodų: tyrimas, pranešimas, pristatymas, viešoji kalba, darbas su kompiuterių duomenų bazėmis ir praktika, reikalaujanti tiek atsakomybės, kiek jūs galite pakelti. Jūsų mokytojai bus jūsų specialybės mokytojai, kelionių bendrai, dėstytojai ir patarėjai šių įvairialypių, nuostabių ir vis naujus iššūkius metančių studijų metu.
Atsakyti
Turi vis del to nuspresti pati. As iskart po mokyklos istojau i Informacijos versla VU... Na ir nepatiko man ten. Mokytis laisvai galejau, gaudavau padidinta stipke, bet po puses metu kaip nukirto! Po pirmos sesijos uztrumpino, kad ne cia mano vieta.... Is VLN vazinejau kasdien i Kauna i paskaitas, bet vietoj to variau i Mazvyda ir kartojausi biologija su chemija. Issilaikiau valstybinius ir perstojau i Medicina, testi semos tradicija. Motinai pasakiau, kai suzinojau, kad istojau..... Nes tikrai mane butu uzmususi, jeigu suzinotu, kad meciau mokslus! Dabar mokslai baigti, esu laiminga mama, bet galvoj sukasi mintis, ar prie sirdies mano pasirinkta medicinine spacialybe! Turiu pakankamai gyvenimo patyrties ir dabar is karto po mokyklos nestociau.

Linkiu klausytis sirdies ir galvos, nors aisku ir tevu parama nepamaisytu! Prisimenu save po mokykos- didziule nezinomybe ir nieko daugiau. Svarbiausia, buk pasiruosusi, priimti atsakomybe uz betkoki sprendima- stoti ar nestoti.
Atsakyti
as labai dziaugiuosi kad po bakalaur iskart stojau i magistra. pabaigsiu ir bus ramu. Abejoju ar buciau stojusi padarius metu pertrauka, tikrai ne. Vat ir dabar po menesio baigsiu magistra, svajoju dar apie viena magistra. Stoti negalesiu - neturiu pinigu susimoketi uz mokslus, o jei padarysiu pertrauka tikrai zinau, kad antro magistro diploma matysiu kaip savo akis.

siaip manau, kad keturiu metu studiju bakalaure - per akis suprasti ka nori studijuoti magistre.
Atsakyti
Man dabar panaši situacija. Tuoj baigsiu mokyklą ir jau esu įsitikinus, kad stosiu ir žinau ko ir kur noriu thumbup.gif Taigi belieka įstot ir toliau tęst mokslus, nes mokytis man labai patinka, o dabar ima ne artėjančių egzaminų baimė, o liūdesys, kad baigiu mokyklą wub.gif verysad.gif
Atsakyti
As visada buvau uz tai, kad niekada nereikia styoti iskart po mokyklos. Vienetai tokiu zmoniu, kurie tvirtai zino ko nori. As pvz., kad noriu studijuoti teise, pagalvojau tik 12kl birzelio menesi. Ir, aisku, tai buvo tikrai ne tai, kas man patiktu, todel pasiemiau akademines. Tada isvykau pasizvalgyt i olandija. Ten, deja, niekas isskestom rankom nelauke. Grizau i Lt. Pakeiciau kelis darbus, kol galiausiai atsiduriau dabartiniame - dirbu aukletoja vaiku globos namuose. Su vaikais niekada nemegau ir nemokejau bendrauti, bet mano ir visu aplinkiniu nuostabai, darbas man labai patinka! "Internaciokai" tapo "mano vaikais". Ir stai sia vasara stosiu i socialini darba smile.gif dabar jau tvirtai zinau, ko noriu, nors ir prireike tu poros niekingu metu
Atsakyti
Norint stoti i soc.darba, visada praverstu pasavanoriaut ar pan., kad suprastum, ar patinka smile.gif
Atsakyti