Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 23, 11:37)

3. Judesio fotografija - judesio susitingdymas, paningas (zaidimas su islaikymu, technine)

balsuoju už šią užduotį, juo labiau, kad dauguma turime šuniuką, kačiuką ar vaikiuką ir tema, manau aktuali
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2009 01 23, 11:49)
balsuoju už šią užduotį, juo labiau, kad dauguma turime šuniuką, kačiuką ar vaikiuką ir tema, manau aktuali

as uz sita balsuociau, kai atsils blush2.gif biggrin.gif dabar namie -be sansu man vaika nufotkint ir dar be blyco blush2.gif
Atsakyti
O kūrybinių ND nugalėtojo foto įdėsite į temą, tiems kurie negali patekti į albuma?
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2009 01 23, 10:45)
Vasaraite o tu nebijai , kad siunciant objektyvui gali kazkas atsitikti  g.gif as vakar irgi ziurejau 50mm , bet nzn nzn ... As jei viska gausiu (pirkau krepsi ir lesiuka ant objektyvo wb nustatymui) tuomet gal rizikuosiu objektyva pirkti  g.gif

Na siuo atveju turiu garantija, bet kiek ka esu pirkus, nebuvo dar sugedusiu, na bet niekada negali zinoti. Kartais ir is parduotuves gali nusipirkt nekokybiska daikta 4u.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 23, 12:27)
O kiausinio logiska tasa butu juodas daiktas juodame fone...  g.gif  bet dar kalbejom ir apie jausmu tema - zodziu reik rinktis, ko mes cia labiau norim smile.gif

O gal koki ND sugalvoti su uztamsintu priekiniu planu blush2.gif Bijau, kad judesio fotografija dar per sudetinga, bent man blush2.gif
Atsakyti
oooo, į kokį aptarimą pataikiau thumbup.gif thumbup.gif
\
QUOTE(Ninin @ 2009 01 23, 11:02)
Esmė tokia. Aš su M tik bandžiau pažaist. nesuprantu, neįkertu ir t.t. O gal tiesiog reik rimtai prisėsti (nes aš vis šokinėju prie to fotiko, nes vaikas neduoda rimtai pafotografuot). Tad nurodyto komentaro info man įdomi, ir ruošiau išbandyti tuos f-stopus. Kaip tai atrodo, ir pan.

Teoriškai viską suprantu: mažinam viena, didinam kitą ir t.t. Bet noriu pajusti tai savo nuotraukose.

nevisi turi tokius nustatymus fotikuose mirksiukas.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 23, 11:37)
skaitau dabar nete, kokiu tu uzduociu buna - ir vardiju cia visas biggrin.gif

1.sustinges vandens lasas (technine arba kurybine)
2. Juodas daiktas juodame fone (technine arba kurybine)
3. Judesio fotografija - judesio susitingdymas, paningas (zaidimas su islaikymu, technine)
4. naktine fotografija (bet cia jau reik statyvo... g.gif technine arba kurybine )
5. jausmai (kurybine)
o toliau jau eina pamokos su kompozicija, - tiesios linijos, kreives, nuotraukos  balansas (simetrija, asimetrija) ir pan.

Zodziu musu teise rinktis biggrin.gif

Aš siūlyčiau techninius ND sudijusius su nuotraukos ryškumu, nes matau pas daugelį yra ta problema. Gal kokio stiklo ffotografavimas kad būtų ryšku ar pan? g.gif arba ryšios akys (savo, lelės, katino). Nu kažką tokio kad išmokt ryškumą gaut. g.gif
o paskui prie to rišt kūrybinius.

Arba kūrybinių temą gali siūlyt šių nugalėtojas (kaip pas pažengusius buvo).

A matėt - kaiušų tai jau 20 bigsmile.gif pavarėm mes čia thumbup.gif
Atsakyti
dar radau:

skaitau dabar nete, kokiu tu uzduociu buna - ir vardiju cia visas biggrin.gif

1.sustinges vandens lasas (technine arba kurybine)
2. Juodas daiktas juodame fone (technine arba kurybine)
4. naktine fotografija (bet cia jau reik statyvo... g.gif technine arba kurybine )
5. jausmai (kurybine)
o toliau jau eina pamokos su kompozicija, - tiesios linijos, kreives, nuotraukos balansas (simetrija, asimetrija) ir pan.
6. idomi sviesa (technine arba kurybine) - idomus sviesos kampas, seseliai, perejimai...
7. macro - pagal objektyvo sugebejimus labiausiai pritraukta (prizoominta) foto (technine). (daromos 2 foto - pritrauktas daiktas ir nepritrauktas - cia aisku turi panasumo su praeitais nd, bet yra reikalavimas, maximaliai prizoomint)
8. idomi spalva - visa kadra turi apimti idomi spalva (tai gali buti faktura, seseliai, perejimai ir pan.)
9. Is virsaus ir apacios - 2 foto, kuriose objektas nufotografuojamas is virsaus, ir is kaip imanoma zemiau....
10. Tiesios linijos
11. Kreives
12. Simetrija
13. Asimetrija
14. 10 valandu kas 5 minutes - idomi uzduotis biggrin.gif visa diena daromi kadrai i ta pati objekta kas kazkiek laiko - taip apjungiama daug teorijos, - islaikymai, ryskumai ir t.t.
15. ta pati objekta nufotografuoti is kuo imanoma daugiau kampu - treniruote akims, kad pamatyt, is kad is neiprastu kampu fotografuojamas objektas gali buti daug idomesnis, nei kad iprastas "snapshotas"...
16. ritmas
17. priesingybe
18. autoportretas
19. portretas
20. peizazas
21. natiurmortas

Zodziu musu teise rinktis biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Sadi @ 2009 01 23, 12:19)
* Nu kažką tokio kad išmokt ryškumą gaut.  g.gif
o paskui prie to rišt kūrybinius.

**Arba kūrybinių temą gali siūlyt šių nugalėtojas (kaip pas pažengusius buvo).

***A matėt - kaiušų tai jau 20  bigsmile.gif pavarėm mes čia thumbup.gif

*nu bijau, ka sakyt - bet mes jau turejom to ismokt su pirmaisiais ND biggrin.gif

** galim ir taip daryt smile.gif

*** matem matem - ir tikrai kt savaite bus daugiau biggrin.gif pazadu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 23 sausio 2009 - 13:04
QUOTE(Stikline @ 2009 01 22, 23:26)
user posted image

P.S. kas mokat gražiai klonuot galit pasisiūlyt pagelbėt mirksiukas.gif

Pabandziau nukirpt ta dideli zibinta blush2.gif Labai grazi nuotrauka, todel nutariau paeksperimentuoti ax.gif
user posted image

Einu toliau skaityt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Belly @ 2009 01 23, 14:07)
Pabandziau nukirpt ta dideli zibinta  blush2.gif  Labai grazi nuotrauka, todel nutariau paeksperimentuoti  ax.gif

smile.gif bandžiau ir aš vakar taip nukirpt...alia man kažko nepatiko...nusikerpa tas šarmas...norisi man tų traukinių daugiau...ir kas sugalvojo lempą įkalt tokioj vietoj lotuliukas.gif
Atsakyti
Nu va - dar bebludidama po neta radau labai nebloga puslapiuka su foto pamokom anglu k.
http://www.morguefil...e/classroom.php
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 23, 13:23)
smile.gif  bandžiau ir aš vakar taip nukirpt...alia man kažko nepatiko...nusikerpa tas šarmas...norisi man tų traukinių daugiau...ir kas sugalvojo lempą įkalt tokioj vietoj  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif ir tada man tas priekinis zibintas toks suspaustas atrodo wink.gif

Del ND nieko negaliu pasakyti, nes mano fotiko galimybes rybotos, tad taikisiuos prie bet kuriu. blush2.gif
Atsakyti
Kas fotkina labiau su M režim. Kaip parenkate pirminius diafragmos ir išlaikymo, iso nustatymus? rolleyes.gif
Atsakyti
jei del ND -tai as uz vandens lasa -bet technine uzduoti mirksiukas.gif nes kurybine dar galioja lotuliukas.gif o veikt nera ka ax.gif tongue.gif
Atsakyti