Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 23, 10:56)
Sukonkretink  g.gif  idomu...  bigsmile.gif

Nežinau kaip smile.gif
Esmė tokia. Aš su M tik bandžiau pažaist. nesuprantu, neįkertu ir t.t. O gal tiesiog reik rimtai prisėsti (nes aš vis šokinėju prie to fotiko, nes vaikas neduoda rimtai pafotografuot). Tad nurodyto komentaro info man įdomi, ir ruošiau išbandyti tuos f-stopus. Kaip tai atrodo, ir pan.

Teoriškai viską suprantu: mažinam viena, didinam kitą ir t.t. Bet noriu pajusti tai savo nuotraukose.
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 23, 10:59)
tai kad aš jį skaičius... ir todėl nusprendžiau, kad tas raw yra gėris... o kad bus sunku jį atidaryti, tai aš apie tai negalvojau... blush-anim-cl.gif rolleyes.gif

tai reiskias daba prie teorijos dar gausi ir praktikos - teks issiaiskitn paciai, kaip ta foto atidaryt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 23, 10:59)
tai kad aš jį skaičius... ir todėl nusprendžiau, kad tas raw yra gėris... o kad bus sunku jį atidaryti, tai aš apie tai negalvojau... blush-anim-cl.gif rolleyes.gif

O gal pradžioje užtektų jpg, kol mokaus fotografuoti (ypač visų pagrindų)? Ypač techniniam ND g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2009 01 23, 11:02)

Teoriškai viską suprantu: mažinam viena, didinam kitą ir t.t. Bet noriu pajusti tai savo nuotraukose.

supratau, ka turi omeny, bet kaip tai ivilkt i techniniu nd ruba, nelabai kol kas isivaizduoju... g.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Stikline, labai patiko trečia foto. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 23, 11:06)
supratau, ka turi omeny, bet kaip tai ivilkt i techniniu nd ruba, nelabai kol kas isivaizduoju...  g.gif

Na imti kažkokį objektą, ir keisti f-stopus, jį fotkinant (nepamirštant prieš tai visus nd: fokusas, wb)... g.gif ar čia aš nusišneku?
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 23, 11:03)
tai reiskias daba prie teorijos dar gausi ir praktikos - teks issiaiskitn paciai, kaip ta foto atidaryt biggrin.gif

tongue.gif ir išsiaiškinsiu

QUOTE(Ninin @ 2009 01 23, 11:04)
O gal pradžioje užtektų jpg, kol mokaus fotografuoti (ypač visų pagrindų)? Ypač techniniam ND  g.gif

taigi viskas yra suprantama, ale kažkada nustačiau, o po to ir pamiršau sugrąžint

Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2009 01 23, 11:08)
Na imti kažkokį objektą, ir keisti f-stopus, jį fotkinant (nepamirštant prieš tai visus nd: fokusas, wb)...  g.gif ar čia aš nusišneku?

biesas zino... g.gif is tikro - tai praktiskai kartosim ta pati tik su M... g.gif ar ne? g.gif jau pati suspainiojau... biggrin.gif

ilgai laika atideliojom vandens laso fotografavima... (nors man jis kaip ir prie kurybiniu daugiau... g.gif ) galim su juo pabandyt... g.gif o ta M irgi i ta pati galima prijungt, - kad tarkim fotkinam vandnes lasa M rezimu... ax.gif (tik vat del sudetingumo - tai nzn - ar nebus per sudetinga? g.gif )

ir iskart prisiminiau kiausinius biggrin.gif - vis del to gal ir nebus sudetinga... g.gif

QUOTE(Teka @ 2009 01 23, 11:12)
tongue.gif ir išsiaiškinsiu

Saunuole biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
labas 4u.gif
QUOTE(Stikline @ 2009 01 22, 23:26)

man sita labiausiai rolleyes.gif

ir Armanos sesutes portretukas gerai ziurisi 4u.gif
Atsakyti
O kiausinio logiska tasa butu juodas daiktas juodame fone... g.gif bet dar kalbejom ir apie jausmu tema - zodziu reik rinktis, ko mes cia labiau norim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 23, 09:58)
Nežinau, man pačiai dabar nerodo efixo  biggrin.gif  originalios foto namie  smile.gif

man ir nerode, uztat ir pakalusiau blush2.gif

QUOTE(Stikline @ 2009 01 23, 10:16)

Tą tą  biggrin.gif  sakau, gal yra mokančių gerai dirbt su PS, na su klonavimo įrankiu, kad tą lempą spiginančią panaikintų..nes iš tiesų toks nemažas plotas, nžn kiek čia darbo reiktų įdėt...bent jau man  rolleyes.gif o gal apskritai sunkiai panaikinamas ar net nepanaikinamas dalykas  g.gif  nors šiais laikais viskas įmanoma  biggrin.gif

man atrodo, kad cia nelabai sunkiai panaikinama, nes danguje, objektu labai ner mirksiukas.gif

QUOTE(Teka @ 2009 01 23, 10:25)
blink.gif aš dar nepadariau, vis nesigauna man su tuo WB, nu niekaip. nebesuprantu. ir knygelę skaičiau, vistiek nesigauna. man išvis nenufotkina balto lapo, fokusuoja fokusuoja ir niekaip nenufotkina unsure.gif
nu *****, būtent kad IMG

o gal neturi nufotkint, o tik uzfiksuot -cia jei nustatant WB rankiniu g.gif

QUOTE(Ninin @ 2009 01 23, 10:44)

Dėl ND. Gal pašniukštinėti pas pažengusias reikėtų kokius jos ND darė. O kita idėja iš šio straipsnio (nes pati planuoju užsiimti tuo)

vat tavo idejos as nesupratau blush2.gif

QUOTE(Ninin @ 2009 01 23, 11:08)
Na imti kažkokį objektą, ir keisti f-stopus, jį fotkinant (nepamirštant prieš tai visus nd: fokusas, wb)...  g.gif ar čia aš nusišneku?

kas tie f-stopai? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 23, 11:27)
O kiausinio logiska tasa butu juodas daiktas juodame fone...  g.gif  bet dar kalbejom ir apie jausmu tema - zodziu reik rinktis, ko mes cia labiau norim smile.gif

gal jau tos vienos spalvos atsibodo biski ax.gif tongue.gif reik paivairint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 23, 11:28)
man ir nerode, uztat ir pakalusiau blush2.gif
man atrodo, kad cia nelabai sunkiai panaikinama, nes danguje, objektu labai ner mirksiukas.gif
o gal neturi nufotkint, o tik uzfiksuot -cia jei nustatant WB rankiniu g.gif
vat tavo idejos as nesupratau blush2.gif
kas tie f-stopai? g.gif

f skaiciuku intervalo seka... ax.gif

F-stop'ai

Yra tokia standartinė skalė išlaikymų ir diafragmų ir jautrumų, kur pakeitus vieną iš dydžių vienu žingsniu, kitą reikia keist taip pat vienu žingsniu.

Diafragma:
1,0 - 1,4 - 2,0 - 2,8 - 4,0 - 5,6 - 8,0 - 11 - 16 - 22 - 33 (daugiklis 1,4)

Išlaikymas
8 - 4 - 2 - 1 - 1/2 - 1/4 - 1/8 - 1/15 - 1/30 - 1/60 - 1/125 - 1/250 - 1/500 - 1/1000 - 1/2000 - 1/4000 - 1/8000 (daugiklis 2)

Jautrumas (ISO vienetais)
3200 - 1600 - 800 - 400 - 200 - 100 - 50 - 25 (daugiklis 2).

Papildyta:
QUOTE(bonda @ 2009 01 23, 11:29)
gal jau tos vienos spalvos atsibodo biski ax.gif  tongue.gif  reik paivairint biggrin.gif

tai be problemu mirksiukas.gif

skaitau dabar nete, kokiu tu uzduociu buna - ir vardiju cia visas biggrin.gif

1.sustinges vandens lasas (technine arba kurybine)
2. Juodas daiktas juodame fone (technine arba kurybine)
3. Judesio fotografija - judesio susitingdymas, paningas (zaidimas su islaikymu, technine)
4. naktine fotografija (bet cia jau reik statyvo... g.gif technine arba kurybine )
5. jausmai (kurybine)

o toliau jau eina pamokos su kompozicija, - tiesios linijos, kreives, nuotraukos balansas (simetrija, asimetrija) ir pan.

Zodziu musu teise rinktis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 23 sausio 2009 - 11:38