Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Teka @ 2009 01 23, 10:25)
blink.gif aš dar nepadariau, vis nesigauna man su tuo WB, nu niekaip. nebesuprantu. ir knygelę skaičiau, vistiek nesigauna. man išvis nenufotkina balto lapo, fokusuoja fokusuoja ir niekaip nenufotkina unsure.gif
nu *****, būtent kad IMG

tai padrysi tuos, darysi kitus biggrin.gif eksternu smile.gif

Many raw file formats (including 3FR (Hasselblad), DCR, K25, KDC(Kodak), CR2 (Canon), ERF (Epson), MEF (Mamiya), MOS (Leaf), NEF (Nikon), ORF (Olympus), PEF (Pentax), RAW, RW2 (Panasonic) and ARW, SRF, SR2 (Sony)) are based on the TIFF file format.[3] These files may deviate from the TIFF standard in a number of ways, including: the use of a non-standard file header, the inclusion of additional image tags and the encryption of some of the tagged data.

IMG gale failo pavadinimo gyvenime neesu macius - tik prieky... ax.gif gal zeme apsiverte pernakt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 23 sausio 2009 - 10:29
QUOTE(Teka @ 2009 01 23, 10:25)
blink.gif aš dar nepadariau, vis nesigauna man su tuo WB, nu niekaip. nebesuprantu. ir knygelę skaičiau, vistiek nesigauna. man išvis nenufotkina balto lapo, fokusuoja fokusuoja ir niekaip nenufotkina unsure.gif
nu *****, būtent kad IMG

objektyvas turi buti nustatytas ant mf o ne af ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 23, 10:27)
tai padrysi tuos, darysi kitus biggrin.gif eksternu smile.gif
Many raw file formats (including 3FR (Hasselblad), DCR, K25, KDC(Kodak), CR2 (Canon), ERF (Epson), MEF (Mamiya), MOS (Leaf), NEF (Nikon), ORF (Olympus), PEF (Pentax), RAW, RW2 (Panasonic) and ARW, SRF, SR2 (Sony)) are based on the TIFF file format.[3] These files may deviate from the TIFF standard in a number of ways, including: the use of a non-standard file header, the inclusion of additional image tags and the encryption of some of the tagged data.

IMG gale failo pavadinimo  gyvenime neesu macius - tik prieky...  ax.gif  gal zeme apsiverte pernakt biggrin.gif

nuotrauka, formatas - IMG_567.CR2 ir MG_560.CR2

nu nesu aš ant tiek durna, bent jau skaityt kol kas moku biggrin.gif

ale vat klausimas dabar pasistojęs, kų daryt? bo ND su trimis daiktais padariau, sukėliau, galvojau jums sumesiu ir še tau
Papildyta:
QUOTE(boruzka @ 2009 01 23, 10:32)
objektyvas turi buti nustatytas ant mf o ne af  ax.gif

bigsmile.gif o geras, tokio dalyko neradau parašyto, bandysiu
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 23, 11:35)

Tai IMG šiuo atveju yra nuotraukos pavadinimas smile.gif o formatas raw
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 23 sausio 2009 - 10:37
QUOTE(Stikline @ 2009 01 23, 10:37)
Tai IMG šiuo atveju yra nuotraukos pavadinimas smile.gif o formatas raw

nu gerai jau gerai blush-anim-cl.gif pavadinimas, tai pavadinimas. ale kų daryt??? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 23, 10:34)

nu nesu aš ant tiek durna, bent jau skaityt kol kas moku  biggrin.gif

ale vat klausimas dabar pasistojęs, kų daryt? bo ND su trimis daiktais padariau, sukėliau, galvojau jums sumesiu ir še tau

o tai nuo kada failo pavadinimas tapo formatu? g.gif biggrin.gif

failo formatas - tai raideles, kurios eina po taskucio - t.y.: byla.doc (wordo failas), aaaa.jpg (vaizdinis failas) , bbb.cr2 (vazdinis raw failas)

IMG ir MG - tai tiesiog failu pavadinimai smile.gif kadangi tavo fotkes dabar yra raw vaizdiniai failai - tai norint juos atidaryt - reikia specialios programos ar porgramos priedo... Raw formatas nuo jpg skiriasi tuo - kad jis yra "zalias/neiskeptas" pazodziui verciant - t.y. jis yra nesuspaustas (nes jog yra suspaustas, todel prarades dali informacijos), is jo galima isspaust programu deka daug daugiau, nei is jpg, taciau ta reik moket padaryt smile.gif profai daugumoj atveju fotkina raw formatu smile.gif

gal dabar jau susikalbesim smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 23 sausio 2009 - 10:41
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 23, 10:40)
o tai nuo kada failo pavadinimas tapo formatu?  g.gif  biggrin.gif

failo formatas - tai raideles, kurios eina po taskucio - t.y.: byla.doc (wordo failas), aaaa.jpg (vaizdinis failas) , bbb.cr2 (vazdinis raw failas)
IMG ir MG - tai tiesiog failu pavadinimai smile.gif kadangi tavo fotkes dabar yra raw vaizdiniai failai - tai norint juos atidaryt - reikia specialios programos ar porgramos priedo... Raw formatas nuo jpg skiriasi tuo - kad jis yra "zalias/neiskeptas" pazodziui verciant - t.y. jis yra nesuspaustas (nes jog yra suspaustas, todel prarades dali informacijos), is jo galima isspaust programu deka daug daugiau, nei is jog, taciau ta reik moket padaryt smile.gif profai daugumoj atveju fotkina raw formatu smile.gif

gal dabar jau susikalbesim smile.gif

na aš gi norėjau kaip mandriau, o gavos kaip visada biggrin.gif šiaip kažką radau nete, tuoj žėsiu, kaip gaunas
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 23, 10:38)
nu gerai jau gerai blush-anim-cl.gif pavadinimas, tai pavadinimas. ale kų daryt??? biggrin.gif

taigi jau sakiau - reik susirast programa, kuri tau tuos failus atidarytu... jei pirkai nauja fotika su jam priklausanciais programiniais priedais - tai tarp ju turetu buti programa, kuri tokio tipo failus atidarytu...

dar beje, atkreipk demesi i tu cr2 failu dydi wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 23 sausio 2009 - 10:43
Sveikos, merginos-bitutės-darbininkės,

Labai gražių nuotraukų pridėjot. Neži9rint į visus niuansus, ir aš norėčiau taip fotkinti biggrin.gif

Dėl ND. Gal pašniukštinėti pas pažengusias reikėtų kokius jos ND darė. O kita idėja iš šio straipsnio (nes pati planuoju užsiimti tuo) E-foto.lt, ypač šio komentaro .

Praktiškai: pasimokinti su M režimu, išgauti vienodą ar maždaug foto su skirtingais parametrais... Ar čia mums sunki užduotis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 23, 10:43)
taigi jau sakiau - reik susirast programa, kuri tau tuos failus atidarytu... jei pirkai nauja fotika su jam priklausanciais programiniais priedais - tai tarp ju turetu buti programa, kuri tokio tipo failus atidarytu...

dar beje, atkreipk demesi i tu cr2 failu dydi wink.gif

nu suprantu aš suprantu biggrin.gif

o beje, apie pridėtus CD visai pamiršau, reiks paieškot, dėkui, kad priminei mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 23, 10:45)
nu suprantu aš suprantu  biggrin.gif

o beje, apie pridėtus CD visai pamiršau, reiks paieškot, dėkui, kad priminei  mirksiukas.gif

uzkrausiu daba dyyydeliu kiekiu info uz bausme biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

http://www.efoto.lt/...del_naudoti_raw
va cia labai geras straipsnis, apie ta raw naudojima smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ninin @ 2009 01 23, 10:44)

Praktiškai: pasimokinti su M režimu, išgauti vienodą ar maždaug foto su skirtingais parametrais... Ar čia mums sunki užduotis?  ax.gif

Sukonkretink g.gif idomu... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 23, 10:56)
uzkrausiu daba dyyydeliu kiekiu info uz bausme biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

http://www.efoto.lt/...del_naudoti_raw
va cia labai geras straipsnis, apie ta raw naudojima smile.gif

tai kad aš jį skaičius... ir todėl nusprendžiau, kad tas raw yra gėris... o kad bus sunku jį atidaryti, tai aš apie tai negalvojau... blush-anim-cl.gif rolleyes.gif

Atsakyti