Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Stikline @ 2009 01 23, 08:54)
Taip, Šiauliai smile.gif

Beje ačiū už komentarus ir pagyrimus visiems wink.gif ir baisingai džiūgauju, jei foto suteikė kokių nors gerų emocijų  didis.gif

Jauciu nostalgija Siauliams, nes ten gyvenau 5 metus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 23, 08:54)
Beje ačiū už komentarus ir pagyrimus visiems wink.gif ir baisingai džiūgauju, jei foto suteikė kokių nors gerų emocijų  didis.gif

dar pažiūrėjau ir visai norėčiau pamatyt tą nuotrauką monochrominę ir sendintą rolleyes.gif (susirgau aš dabar ta sendinimo manija doh.gif )
Atsakyti
o kaip angliskai vadinas tas blykstes sklaidituvas?ar kaip jis ten g.gif

armana, sesute gerai gavos thumbup.gif

Stikline, jau sviesos tai graziai gavos thumbup.gif . ten islaikymas ilgas turi but? g.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(Armana @ 2009 01 23, 09:32)
As irgi toki turiu ax.gif Bet paskui tikriausiai reiks dar didesni pirkti ax.gif
Sis tai tikrai talpus smile.gif

Norejau vieno minimalaus krepsiuko, kad nereiktu kur "isbegus" dideles temptis, manau pradziai pakaks g.gif

QUOTE(Stikline @ 2009 01 23, 09:54)
Taip, Šiauliai smile.gif

Suteike, suteike irnesakyk.gif Visos savotiskai idomios, bet ta trecia wub.gif wub.gif ziuriu ir ziuriu thumbup.gif
Atsakyti
sveikutes visos

sakykite ar jus pirma apkarpote sumazinate ir po to tvarkote, ar apkarpote tvarkote, o po to mazinate nuotraukas?

kaip grazu ziureti i sviesu portretuka, nesuptrantu ar cia mano fotiko parametrai vis dar blogai nustatyti, ar as cia tokiame tamseme perijode siuo metu gyvenu g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 23, 10:01)
dar pažiūrėjau ir visai norėčiau pamatyt tą nuotrauką monochrominę ir sendintą rolleyes.gif  (susirgau aš dabar ta sendinimo manija doh.gif )

Liga čia...liga biggrin.gif

QUOTE(Pacific @ 2009 01 23, 10:09)

Stikline, jau sviesos tai graziai gavos thumbup.gif . ten islaikymas ilgas turi but?  g.gif

Taaip smile.gif šiaip vakar bandžiau įvairius variantus, ir visai atvert diafragmą, ir šiek tiek privert...reiktų pažiūrėt kokiais parametrais fotkinta.

QUOTE(jolitana @ 2009 01 23, 10:11)

sakykite ar jus pirma apkarpote sumazinate ir po to tvarkote, ar apkarpote  tvarkote, o po to mazinate nuotraukas?

Aš pirmiausia sutvarkau foto, paskui mažinu, jei reikia. Šiaip aš nemažinu dabar visai, keliu į flickr'ą tokio dydžio, kokia ir buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitana @ 2009 01 22, 23:01)

tiek uzsikabinau, su PS kanors gero padaryti , kad prasedejau visa diena bezaizdama ir nieko gero, bet su mazyte viltimi idesiu viena bandymuka mirksiukas.gif

na, neryski ta foto ir viskas blush2.gif
QUOTE(Stikline @ 2009 01 22, 23:26)

Įmesiu šio vakaro eksperimentą dar vieną  biggrin.gif  senai norėjau nufotkint kažką panašaus į tai

man pati primoji foto wub.gif wub.gif kokie nustatymai? blush2.gif

QUOTE(olo @ 2009 01 22, 23:29)
Nu labai paprastai ! Pas mane kompe yra suinstaliuota programa "Opanda IExif" .
Tada, patikusia nuotrauka saugau į pvz. desktop-a, ir su peles dešiniu klavišu pasirenku "View IExif". Tai va taip !

tai akd neriek jokios programos -matos tas exifas uzsisaugojus savam kompe, jei nera istrintas rolleyes.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Stikline @ 2009 01 22, 23:26)
Jolitana, kai kur negražiai ta juoda "nueina" pvz. vaikiukui žemiau ausytės.

Įmesiu šio vakaro eksperimentą dar vieną  biggrin.gif   senai norėjau nufotkint kažką panašaus į tai

eik tu sau bigsmile.gif wub.gif

Vasaraite o tu nebijai , kad siunciant objektyvui gali kazkas atsitikti g.gif as vakar irgi ziurejau 50mm , bet nzn nzn ... As jei viska gausiu (pirkau krepsi ir lesiuka ant objektyvo wb nustatymui) tuomet gal rizikuosiu objektyva pirkti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo boruzka: 23 sausio 2009 - 09:49
QUOTE(Stikline @ 2009 01 23, 10:15)
Aš pirmiausia sutvarkau foto, paskui mažinu, jei reikia. Šiaip aš nemažinu dabar visai, keliu į flickr'ą tokio dydžio, kokia ir buvo  smile.gif

apkarpimas, cia prie nuotraukos tvarkimo priskiriamas?

as keliu per photobucket, bet tturbut reiketu ir jeme pajieskoti kur automatiskai pati programa sumazina g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitana @ 2009 01 23, 10:46)
apkarpimas, cia prie nuotraukos tvarkimo priskiriamas?

aaaaa, jo jo, pirmiausia ką padarau, apkarpau taip, kaip noriu foto matyt. Paskui jau tvarkau toliau.
Atsakyti
toks tas sviesos sklaidytuvas? user posted image
Papildyta:
o cia kas? user posted image
Ultraviolet UV
Improves contrast and color saturation by reducing the effects of ultraviolet light and atmospheric dust and haze in sunny landscapes, including mountain, marine and aerial scenes. Can be used in combination with polarizer for stunning scenics, or to protect the front lens element from dirt, fingerprints, and scratches

Polarizer PL
Increases color saturation and contrast by reducing reflections from non-metallic surfaces and by cutting through haze. Deepens sky color. Generally requires through-the-lens viewing

Diffusion DIF
Softens highlights and hard edges for flattering portraits, smoothing out textures, blemishes, and lines.
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2009 01 23, 09:45)
Labas rytas  4u.gif
Papildyta:
eik tu sau  bigsmile.gif  wub.gif
Vasaraite o tu nebijai , kad siunciant objektyvui gali kazkas atsitikti  g.gif as vakar irgi ziurejau 50mm , bet nzn nzn ... As jei viska gausiu (pirkau krepsi ir lesiuka ant objektyvo wb nustatymui) tuomet gal rizikuosiu objektyva pirkti  g.gif

As pati daug ka perku per ebay,mano drauge visus priedus savo Canon bodziui per ten susipirko,tai galiu pasakyti,kad nei krto nebuvau nei apgauta,nei siunciant kazkas susigadino.Nors draugei buvo,kad nusipirko objektyva ir stabilizatorius buvo sugedes,bet isiunte atgal ir jai pinigus grazino. ax.gif
Atsakyti