Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Teka @ 2009 01 22, 14:32)
tai vat kad mėgstamiausia tem pas mane - vaikas  smile.gif ale, žinoma, noris vis kokybiškesnių nuotraukų, link to ir bandau eit  rolleyes.gif

kol dukrytė buvo maža tai kokybiškesnių nuotraukų klausima sprendėme taip (ne kritikai):
user posted image
kokybė ne veidrodinė, bet fonas nemargas ir fotografuota be blico.
Kai fotografuoju vaika prisiminimui, namuose visada naudoju integruotą blykstę.

Manau, nereikia taip stipriai peikti blykstes, dažnai naudoju blykste lauke saulėtą diena ir labai dažnai matau mėgėjų darytas buitines nuotraukas kai blicas yra auto ir veidai gaunasi visiškame šešėlyje verysad.gif
Atsakyti
na, apie blykstes panaudojima sauleta diena, cia jau atskira tema... ax.gif tada ji tikrai nemenkas pagalbininkas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2009 01 22, 16:31)

Manau, nereikia taip stipriai peikti blykstes, dažnai naudoju blykste lauke saulėtą diena ir labai dažnai matau mėgėjų darytas buitines nuotraukas kai blicas yra auto ir veidai gaunasi visiškame šešėlyje  verysad.gif

Apie saulėtą dieną taip...čia visai kas kita. Bet integruotos blykstės šviesą reikia namuose bent jau išsklaidyti. Pripažįstu ir aš naudoju kai fotografuoju kur nors tamsesnėj patalpoj, savo šunį ar pan. bet tokios foto pasilieka mano albume ir tiek... Blykstę peikiame todėl, kad naujokai kartais nesuvokia integruotos, tiesioginės blykstės žalos nuotraukai. Žodžiu reikia žinoti kada peikti, kada girti biggrin.gif
Atsakyti
OOO koks avataras bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
Merginos pagelbekit, kaip ACDsee, picasos, arba flicke pagalba paslept savo fotiko exif?
Peperoni dar neistalaivau PS rolleyes.gif , ir man atrodo instliavus nebus man viskas aisku iskart, taig reikia verstis is esamos padeties kaip nors ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 22, 16:55)
OOO koks avataras  bigsmile.gif  wub.gif

Su svetimu fotiku hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 22, 16:02)
Su svetimu fotiku  hihihi.gif

nesvarbu, svarbu foto gera biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žmogiukas @ 2009 01 22, 16:08)
nesvarbu, svarbu foto gera  biggrin.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif

tuoj pabandysiu pavaizduoti paveiksliukais, kaip ta exifa paslept su photoscape smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 01 22, 13:23)
Sveikos, vyras mane tuoj is namu isvarys, arba pats nebegris lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif , paskutiniai gaminami patiekalai: kiausiniene, virti kiausiniai, pikantiskos salotos... doh.gif Sakau, kol nesigaus baltas baltame, gausi tik kiausinius valgyti lotuliukas.gif

Beveik kaip per Velykas, tik, kad kiausiniai butinai balti biggrin.gif lotuliukas.gif

QUOTE(žmogiukas @ 2009 01 22, 14:18)

įkelsiu nors vieną parodyt ir pasakysiu, kodėl netrinu  biggrin.gif

Tokios nuotraukytes tikrai nereikia trinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiedė @ 2009 01 21, 23:14)
ir as noriuuuuuuuuu i jusu kompanija. bet pirmiau keleta dieneliu paskaitinesiu jusu ankstesnes temas. neseniai isigyjau fotika olympus e 420,

bigsmile.gif oo sveikinam isiliejus (bent viena turi toki fotki kaip as drinks_cheers.gif super galesim pasikonsultuot) prasom pirmam psl. yra nd juos butina atlikti 4u.gif
Atsakyti
paziurekit prasom , ar taip matos exif?
jau ikelaiu i albuma, pamaciau kad matos blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurina: 22 sausio 2009 - 16:45
Atsiprasau, kad taip ilgai - darbas biski uzspaude biggrin.gif

Atsidarom Photoscape langa ir pasirenkam Batch editor:

user posted image

Tada uzkeliam (drag and drop) pasirinkta foto ant darbinio lauko:

user posted image

Tada einam i Convert all :

user posted image

Tada pasirinkimuose galim pakeist pavadinima, kokybe ir kitu n dalyku, o apacioje yra pasirinkimas Maintain the exif information - tai va ten reik nuimt ta varnele:

user posted image

ir paspausti save smile.gif

foto atsiras toj pacioj vietoj, tik bus naujam foldery Output smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 22 sausio 2009 - 17:07