Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Teka @ 2009 01 21, 18:13)
nu bandau dėt blush2.gif , tvarkiau tvarkiau su photoscape, ale grįžau prie pradinio varianto...

siandiena visa diena tuo is uzsiemiau,kaip bandziau pagrazinti nuoraukas biggrin.gif o mielas kazkodel tas "nusautas" pirminis varijantas mirksiukas.gif

truksta ryskumo ir turbut W/B nugrybaves... pas mane taip pat tokios bedos dazniausios
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitana: 21 sausio 2009 - 18:19
uch... tik nueik nuo kompo ir chana biggrin.gif puslapiu kruvos biggrin.gif
grozybiu kiek prideta ir cia ir albume ,vaivaivai wub.gif

Stikline, as irgi laaabai noreciau avytesss plugin'o blush2.gif 4u.gif edita2per*yahoo.com
Atsakyti
labos 4u.gif

man irgi jei galima ta plugin`a matau.kitaip@gmail.com
Atsakyti
Nekenčiu nd... 4u.gif
Pirmą kartą juos bedarant, su puodeliais, papyliau arbatą vidury kambario. Gerai tai, kad bent laiku išvaliau ir niekas nepamatė kiek patamsėjusios kilimo spalvos. O dabar, besitreniruodama kiaušinio fotografijai, jis nuriedėjo žemyn... Kur? Ogi ant to pačio vargšo mano kilimo lotuliukas.gif Paskui eidama ir įsilipau į tą spalią dėmę. Ir baltymais buvau fotiko tašę išpurvinus... Gerai, nuvaliau su vandeniu ir jokių stiprių pokyčių neliko..
Įdomu, kas bus, kai reikės fotografuot vandens lašą? Patvindysiu namą? Paskęsiu?

lotuliukas.gif

Žinoma, ir toliau darysiu nd, kas beliks...
Atsakyti
QUOTE(wite @ 2009 01 21, 18:44)
Nekenčiu nd...  4u.gif

lotuliukas.gif Ir ko nepadarysi del fotografavimo tongue.gif
Atsakyti
Dziaugiuosi, kad uz 2 balsavimo dienas dauguma pasisakote. 4u.gif As, kaip ir Peperoni, iki 3 dienu nebeistraukciau. biggrin.gif

Man labai patiko Peperoni redaguota Jolitanos nuotrauka. 4u.gif
Ziuriu, i jb verciate kiekviena kiek kitaip. As visada stengiuosi padaryti keliais budais: per gradient map arba grayscale. O dabar ziuriu, ir per desaturate galima. 4u.gif Dar Avytes plugino prasysiu. Siaip verciant per gradient ir grayscale tikrai skirtingi vertimai gaunasi. Tik po to levels, kurves pastumdzius, supanaseja arba ne. biggrin.gif Ziuriu, kuris grazesnis, ta ir palieku.

As labiausiai noreciau nuotraukoje matyti kazko "sunkuma". Na, atrodo, kad su nuotrauka kazkas ne taip. Bet kas - kad per sunki kuri puse ar objektas - nesugebu iziureti.

Apie Unsharp mask pas Scott Kelby radau tokius patarimus:
Zmoniu nuotraukos: amount 150, radius 1, treshold 10;
Miesto ir kelioniu: amount 65, radius 3, treshold 2;
Bendri kasdieniai vaizdai: amount 85, radius 3, treshold 4.

Pas mane fotike yra nustatytas hard sharp. Ko gero sito reiketu atsisakyti, kad jau redaguoju nuotraukas su PS? Pagal S. Kleby nustatymus kazkaip nelabai man tie sharpai atrode... Reikia impriovizuoti. Nors gal ir fotike nustatytas hard sharp "padeda".

Armana, man grazesne splavota su vaiku prie eglutes.

Nusipirkau baltu kiausiniu. clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 21 sausio 2009 - 18:49
QUOTE(wite @ 2009 01 21, 19:44)
Nekenčiu nd...  4u.gif
Pirmą kartą juos bedarant, su puodeliais, papyliau arbatą vidury kambario. Gerai tai, kad bent laiku išvaliau ir niekas nepamatė kiek patamsėjusios kilimo spalvos. O dabar, besitreniruodama kiaušinio fotografijai, jis nuriedėjo žemyn... Kur? Ogi ant to pačio vargšo mano kilimo  lotuliukas.gif  Paskui eidama ir įsilipau į tą spalią dėmę. Ir baltymais buvau fotiko tašę išpurvinus... Gerai, nuvaliau su vandeniu ir jokių stiprių pokyčių neliko..
Įdomu, kas bus, kai reikės fotografuot vandens lašą? Patvindysiu namą? Paskęsiu?

lotuliukas.gif

lotuliukas.gif per kancias i zvaigzdes mirksiukas.gif

o man idomu,jus paciuose fotikuose reguliuojat tuos sharpo, saturation,etc. nustatymus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 01 21, 19:02)
lotuliukas.gif per kancias i zvaigzdes  mirksiukas.gif

o man idomu,jus paciuose fotikuose reguliuojat tuos sharpo, saturation,etc. nustatymus?  g.gif

Su Photoshopu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 01 21, 20:04)
Su Photoshopu mirksiukas.gif

niu jo.. ale yra ir paciam fotike rolleyes.gif MB tai isvis nepatenkintas,kai as su programom bandau taisyt foto,jo manymu turi iskart gautis superine biggrin.gif ech.. naivuoliai lotuliukas.gif
Atsakyti
Naudojuos ne savo kompu, todėl kompo savininkas (taip pat ir mano fotiko bendrasavininkis) visai nenori, kad reiktų programų. Mat kažkada jau su Picasa pridirbau, dar dabar virusai iš jos lenda blush2.gif
O fotike nenusistatinėju... 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(wite @ 2009 01 21, 18:44)
Nekenčiu nd...  4u.gif
Pirmą kartą juos bedarant, su puodeliais, papyliau arbatą vidury kambario. Gerai tai, kad bent laiku išvaliau ir niekas nepamatė kiek patamsėjusios kilimo spalvos. O dabar, besitreniruodama kiaušinio fotografijai, jis nuriedėjo žemyn... Kur? Ogi ant to pačio vargšo mano kilimo  lotuliukas.gif  Paskui eidama ir įsilipau į tą spalią dėmę. Ir baltymais buvau fotiko tašę išpurvinus... Gerai, nuvaliau su vandeniu ir jokių stiprių pokyčių neliko..

lotuliukas.gif

Nakaip nors iveiksi visus trukdzius. Panasiai ir man buvo su puodelio fotografavimu, tik man jau pasekmes liko, iskrito zvake ant nauju kedziu ir kilimo, ligi siol demes man primena mokymosi pradzia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 01 21, 19:07)
niu jo.. ale yra ir paciam fotike  rolleyes.gif MB tai isvis nepatenkintas,kai as su programom bandau taisyt foto,jo manymu turi iskart gautis superine  biggrin.gif ech.. naivuoliai  lotuliukas.gif

Tai va,as irgi kai tavo brangusis taip galvojau,bet deja,deja....50ant 50 sitam reikale yra.
Atsakyti