Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Ninin @ 2009 01 21, 14:35)
Jau per daug apkarpei, mano akim. Dėl vertimo į jb nelabai dar nusimanau, bet man pilkoka, nėra kontrasto...  ax.gif

apkarpyta tai nera daug, bent as manyciau, is labai arti fotkinta.
jo sutinku kad kazkoks tas vertimas nelabai vykes, pirmas blynas visada prikepes.
o jei dedu daugiau kontrasto , tai man ji tamseja, o jei bandau sviesinti tai kontrastas dingsta, kai dar kitaip galima su stiprinti kontrastinguma ? g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 21, 13:38)
pusiau auto ir yra nustatyt saule, debesis, lepute mirksiukas.gif

aa, supratau, tai žodžiu pasirinkt, ką noriu?
parsisiunčiau tą photoscape, dabar žaidžiuosi, ale kol aš ją perprasiu doh.gif dievuliau, ale bet ji jau man patinka thumbup.gif
ką daro "sharpen" ir "bloom"?
Atsakyti
QUOTE(jolitana @ 2009 01 21, 13:40)
apkarpyta tai nera daug, bent as manyciau, is labai arti fotkinta.
jo sutinku kad kazkoks tas vertimas nelabai vykes, pirmas blynas visada prikepes.
o jei dedu daugiau kontrasto , tai man ji tamseja, o jei bandau sviesinti tai kontrastas dingsta, kai dar kitaip galima su stiprinti kontrastinguma ? g.gif  ?

reikia sviesint ir kontrastint wink.gif
Atsakyti
O kaip vertei į j/b?
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 21, 13:42)
O kaip vertei į j/b?

o kaip reikia? nes šiaip man irgi nepavyksta gražiai paverst
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 21, 13:41)
aa, supratau, tai žodžiu pasirinkt, ką noriu?
parsisiunčiau tą photoscape, dabar žaidžiuosi, ale kol aš ją perprasiu  doh.gif dievuliau, ale bet ji  jau man patinka  thumbup.gif
ką daro "sharpen" ir "bloom"?

jei fotkini prie lempos apsvietimo -pasirenki lempute ar fluorascencine lempa -priklausomai, kas patalpoj dega mirksiukas.gif jei naturaliama -tai arba saulute, arba debeseli mirksiukas.gif

sharpen -sarpina -ryskina mirksiukas.gif
Atsakyti
aciukas, na as tokia tamsuole, kad pas mane dauguma nuotrauku tamsios biggrin.gif

reikes kitaip kirpti ir sviesinti, sviesinti, bet turbut jei nuotrauka nekokybiska, reikia sugebeti su fotoshopu ja pagerinti, na dar iki to nepribrendau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 21, 11:26)
Nu tai ok - darom tada 2 paras smile.gif

oj kaip nagai niežti balsuot rolleyes.gif bet jei tik tiek nuotraukų, gal penki balai daug? gal trijų užtenka?

QUOTE(Ninin @ 2009 01 21, 13:32)
Tada pabandžiau nustatant PRE panaudoti skirtingus baltus lapus smile.gif

va va, kaip Peledikė rodos sakė - reikia TIKRAI BALTO paviršiaus. Mastau gal reik nusipirkt tą spec kortelę pilką g.gif

QUOTE(jolitana @ 2009 01 21, 13:32)
noriu jusu kritisko zvilgsnio labai kritisko, apkaarpyta, sumazinta truputi kontrasto, versta j/b....

man tai labai tamsi pilka ir nesimato siužeto. kaip suprantu mama kutena vaikiuką? nesimato to g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 21, 13:44)
jei fotkini prie lempos apsvietimo -pasirenki lempute ar fluorascencine lempa -priklausomai, kas patalpoj dega mirksiukas.gif jei naturaliama -tai arba saulute, arba debeseli mirksiukas.gif

sharpen -sarpina -ryskina mirksiukas.gif

na taip taip, supratau smile.gif

matau, kad kažkas keičias, ale nesupratau, kas biggrin.gif bet kai paspaudžiau sherpen, tai siaubingai išryškėjo veido dėmės raudonos
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 21, 14:43)
o kaip reikia? nes šiaip man irgi  nepavyksta gražiai paverst

Nežinau biggrin.gif kiekvienas pasirenka savo būdą..kadangi aš dar mokausi kaip gražiai paverst į j/b, tai čia man aktualiausia tema doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 01 21, 13:46)
na taip taip, supratau  smile.gif

matau, kad kažkas keičias, ale nesupratau, kas  biggrin.gif bet kai paspaudžiau sherpen, tai siaubingai išryškėjo veido dėmės raudonos

ne tik dėmės bet ir triukšmai mirksiukas.gif kuo daugiau išmokstu fotografuot, tuo mažiau naudoju sharpen mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikline @ 2009 01 21, 14:42)
O kaip vertei į j/b?

verciau Adjustment/ Black & White per PS
Atsakyti