Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(inesaS @ 2009 01 20, 23:35)
Ale gerai,kad nors katinus turim,ane?O tai visai nebutu kur kadru tratinti lotuliukas.gif Tiesa,dar zuvytes pas mane yra,ale stikla reikia nuvalyti is abeju pusiu norint fotografuoti,bet rankos kazko tai nekyla:geda2:

Su akvariumu tai ir as vis vargstu, is vidines puses svaru, bet is isores tik nuvalau ir vel vaikai su pirstais prilimpa doh.gif . Man gaunas pakolkas tik pavienes zuvytes makro rezimu, Dienos metu irgi nesigauna nufotkint nes langai atsispindi.
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2009 01 20, 22:32)
PGM - pagerinta muilinė. mirksiukas.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif

RamuteS, grazei nuotraukyte vaikiuko gavos wub.gif

labas rytas, isgeriu kavos ir leksiu i darba ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2009 01 20, 22:32)
PGM - pagerinta muilinė. mirksiukas.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif

RamuteS, grazei nuotraukyte vaikiuko gavos wub.gif

labas rytas, isgeriu kavos ir leksiu i darba ax.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif ,

QUOTE(RamuteS @ 2009 01 20, 23:05)
O dabar sakykit ar nepersistengiau su sarpu ir kontrastu, nes pirma kart bandziau nuotrauka sarpint, tai dar akis mano nepripratus g.gif , Ir desini krasta pakirpau.

Si nuotrauka nuostabi wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Pacific @ 2009 01 20, 20:51)
o kaip sita?

O jau grozis grozis ax.gif Nuostabu wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 20, 22:57)
Man dabar daros baisiai smalsu, kas,  kurios foto autorius biggrin.gif  cekava zose biski esu biggrin.gif

QUOTE(lamella @ 2009 01 20, 23:01)
Man ir jau smalsu bigsmile.gif

Man irgi be galo idomu, kieno kuri foto blush2.gif ax.gif
Atsakyti
ninin, man pampis PRE gavo si thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2009 01 20, 23:19)
Mano PGM fotikas tai ką žinau - geras jis man lotuliukas.gif Pirma reikia iš šito viską sugebėt išspaust, o kai jau viską išspausiu reiks veidrodinio. smile.gif
Kažkaip nenoriu pulti pirkti veidrodinio,kad tik pirkti, reikia dar ilgiau su PGM pasitreniruot. blush2.gif

Labais rytas biggrin.gif

Žiūriu prakalbot apie PGM rolleyes.gif aš manau taip...kai fotografija pavirsta į šį tą daugiau nei tik pyškinimą paspaudus mygtuką...kai pradedi domėtis teorija ir mianu ( biggrin.gif ) ir tas noras domėtis ir fotografuot nepraeina po kelių mėnesių, pusmečio, metų, tuomet reiškia, kad atėjo laikas veidrodžiui...(čia bent jau mano atveju biggrin.gif )... skirtumas yra... aš paėmusi į rankas draugės veidrodį supratau, kad nusipirkus turėsiu mokytis iš naujo..aišku teorinės žinios labai pravers smile.gif ir nuotraukų kokybė visai kita...kaip bebūtų muilinė yr muilinė..veidrodis yr veidrodis...

Beje, Anasko, labai džiaugiuosi, kad prisijungei prie mūsų 4u.gif žaviuos tavo darbais...be galo wub.gif Taip pat ir Sea_ thumbup.gif Faina biggrin.gif

RamuteS vaikiuko foto thumbup.gif man tik norėtųsi šiek tiek daugiau apačios...kažkaip nepatogiai man žiūrisi...bet šiaip kokybė..kaip mano ekranas ir akys rodo..puiki smile.gif ir blakstienos nerealios wub.gif

Pacific foto...kiek atsimenu lyg dešinės pakirpt norėtųsi...

P.S. Nu super, klausykit, manau, kad puiki mintis buvo daryt konkursą, nes tieeek nerealių kiaušinių foto bigsmile.gif nžn, aš jau greit naktim nemiegosiu, nes į galvą tik lenda ką čia sugalvojus lotuliukas.gif

P.P.S. Užmačiau, kad atsirado naujas Canon EOS 50D....kaži kaip jis g.gif foto žurnale neblogi atsiliepimai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 21 sausio 2009 - 08:14
QUOTE(Stikline @ 2009 01 21, 09:03)
Labais rytas  biggrin.gif

P.P.S. Užmačiau, kad atsirado naujas Canon EOS 50D....kaži kaip jis  g.gif  foto žurnale neblogi atsiliepimai  rolleyes.gif

Labs ryts !

Jei skaitai lenkiskai tai cia
Atsakyti
QUOTE(Pacific @ 2009 01 20, 20:51)
o kaip sita?

o cia tas melis toks ir buvo, ar cia su saturation ar kitais navarotais uzmelininai? blush2.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 01 20, 21:06)
aha, ir kuo toliau tuo labiau matau kad reikia veidrodinio  doh.gif kaip kaži kitos PGM (superinis terminas lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  ) savininkės mąsto apie savo techniką? Pakanka galimybių?

zinok, dar labai didelio poreikio veidrodziui tikria nejauciu mirksiukas.gif vat kai turejau ne PGM (tikria geras terminas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ), o visiska M olympus'a -jau buvau labai pajutus poreiki geresniam mirksiukas.gif ne sjau nebeisspaudziau is jo to, ko norejau mirksiukas.gif o dabar dar man patenkina lukescius tongue.gif dar pati daug ko nemoku su situ ax.gif
aisku, kas duodu daug lisnu piginu -pirkciau turbut blush2.gif tongue.gif

QUOTE(Ninin @ 2009 01 20, 21:34)
Na ir mano WB prie lempos:

man tavo visi matyti ND super thumbup.gif
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 20, 22:20)

taip smile.gif baigiasi duotas terminas det fotkes - turim para pabalsavimui ir 5 balus. pasirenkam 5-ias geriausiai pavykusias musu manymu foto ir komentaruose rasom savo balus - labiausiai patikusi: 5, truputeli maziau patikusi 4 balai, 3 balai, 2 balai,  maziausiai patikusi : 1 balas

dabar aiskiausia thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(RamuteS @ 2009 01 20, 23:05)
O dabar sakykit ar nepersistengiau su sarpu ir kontrastu, nes pirma kart bandziau nuotrauka sarpint, tai dar akis mano nepripratus g.gif , Ir desini krasta pakirpau.

man tai thumbup.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif
ka man daryti, jeigu as nemoku kaip paslepti uzrasa ikelus su kuo fotkinta? g.gif nes nera pas mane save for web ar kazko tokio, tik save as siulo ir psio blush2.gif
ir ka daryt, kai negali pasirinkti is 2 foto kuria det? biggrin.gif abi deti, ar nei vienos? biggrin.gif bet paziurejus i jusu darbus man net nosies geriau nekisti... bet kita vertus, visada buna stipresni ir silpnesni darbai, galesit mane kiausiniais apmetyt kaip zuoka tongue.gif
Atsakyti

RamuteS, užklausiu ir aš savo vyro fiziko biggrin.gif Bet kiek iš ND ir šiaip iš bandymų, tai nelabai tikslus jis. Juk mūsų ND, kur fokusuojam į 3 skirtingus objektus, fokusuojant į 3-ią, kiti ne fokuse... O šiaip išbandyti reikia.

Nuotraukytė labai graži, bet man gal visgi daugoka šarpo (ant fokusuotos akytės man jo daug, nors kitur "kaip tik").

O aš prieš pusę turėjau tikriausiai PGM smile.gif Konica Minolta Z kažkelintą (gal kokius 4 metus jau fotkinom su juo). Bet jau tada tyliai sakiau, gal man veidrodinio... ax.gif Vyras: kam, ką tu fotkinsi ir t.t. Vasarą fotikas sugedo, tai iškilo problema, ar taisyti ar geriau nusipirkti kokį kompaktišką (kad kelionėse patogiau būtų), ar taisyti... Bet pažiūrėjom kainas tų kompaktiškų, tai nusprendėm lyg ir veidrodinį (kaip vyras pasakė, nugi tau visvien jo paskui reikės lotuliukas.gif )... Tai dar pataupėm/išlaukėm/keitėm, derino pirkinius... ir man nuskilo thumbup.gif
Šiaip labai džiaugiuos, nes net prastos nuotraukos (na prstos dėl mano nemokėjimo, nežinojimo ir t.t.) labai geros kokybės... tad liko išmokti fotografuoti biggrin.gif Seniau jei galėjau suversti kaltę fotikui smile.gif, tai dabar nebegaliu schmoll.gif

Reik greičiau užbaigti su ND, kad imtis kūrybinių, o tai visas idėjas išfotografuosite biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 01 21, 09:11)
Laba  4u.gif
ka man daryti, jeigu as nemoku kaip paslepti uzrasa ikelus su kuo fotkinta?  g.gif nes nera pas mane save for web ar kazko tokio, tik save as siulo ir psio  blush2.gif
ir ka daryt, kai negali pasirinkti is 2 foto kuria det?  biggrin.gif abi deti, ar nei vienos?  biggrin.gif bet paziurejus i jusu darbus man net nosies geriau nekisti... bet kita vertus, visada buna stipresni ir silpnesni darbai, galesit mane kiausiniais apmetyt kaip zuoka  tongue.gif

PS tai tikria yra, kitur nzn..dar kazkur buvau radus -tik vat dabar neatgaminu, kurioj programoj - kur klausia ar istirnt exif duomenis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 01 21, 09:11)
Laba  4u.gif
ka man daryti, jeigu as nemoku kaip paslepti uzrasa ikelus su kuo fotkinta?  g.gif nes nera pas mane save for web ar kazko tokio, tik save as siulo ir psio  blush2.gif
ir ka daryt, kai negali pasirinkti is 2 foto kuria det?  biggrin.gif abi deti, ar nei vienos?  biggrin.gif bet paziurejus i jusu darbus man net nosies geriau nekisti... bet kita vertus, visada buna stipresni ir silpnesni darbai, galesit mane kiausiniais apmetyt kaip zuoka  tongue.gif

O su kuo redaguoji nuotraukas?

Aš supratau, kad galima 3 nuotraukas su kiaušiniu daryti, ar ne?
O dėk būtinai, nes kitaip ir nesuprasi ką blogai/gerai darai. Juk nuotraukų komentarai daug duoda. Aš kažkada neakivaizdžiai mokiaus su pažengusiomis (bet nelabai išmokau, po kažkiek laiko užmečiau ir t.t. - tipo ir taip gerai bus cool.gif , nors kažkiek irgi padėjo)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ninin: 21 sausio 2009 - 09:25