Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

ooooo, tik kelias valandas pas jus nepabuk hihihi.gif

akivaizdi uzrakintu ND nauda pasimate biggrin.gif thumbup.gif sveikos visos neakivaizdininkes ir naujai prisijungusios drinks_cheers.gif

einu daba visas citatas susideliot biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Peledike @ 2009 01 20, 15:33)
o ND nuotraukas gal keliam iki sekmadienio 22val. balsuojam nuo sekmadienio 22val iki pirmadienio 22val. ir balsuojant BŪTINA PASIRAŠYTI. nebus pasirašyta - neužskaitysim balsų.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Anasko @ 2009 01 20, 15:35)
Anasko jau pabaige  Tikrai labai geri darbai   reiks vyrui uzsakyti baltus kiausinius nupirkti  ir galvoti, galvoti, galvoti

biggrin.gif aciu 4u.gif jauciu, kai des Anasko su savo vaizduote, tai visos iskrisim biggrin.gif

QUOTE(bonda @ 2009 01 20, 15:36)
o tai balsuot komentaruose?  na kas nors issamiai viska nuo A iki z papasakokit  kad ir ateityje butu aisku :

taip smile.gif baigiasi duotas terminas det fotkes - turim para pabalsavimui ir 5 balus. pasirenkam 5-ias geriausiai pavykusias musu manymu foto ir komentaruose rasom savo balus - labiausiai patikusi: 5, truputeli maziau patikusi 4 balai, 3 balai, 2 balai, maziausiai patikusi : 1 balas

QUOTE(Ninin @ 2009 01 20, 15:38)

sveika 4u.gif sveikinimai su issvajotu pirkiniu 4u.gif
Visi tavo ND puikiai atlikti, tik dar su naturaliu apsvietimu padirbek wink.gif (geras wb objektas, prajuokino biggrin.gif )
Papildyta:
QUOTE(RamuteS @ 2009 01 20, 16:03)
nepavyko su kiausiniais, tai nors vaika pafotkinau,

Man norisi daugiau kaires ir maziau desines... g.gif ir dar kontrasto noretusi daugiau, bei sharpo smile.gif

nu bet situ blakstienu pamirsti neimanoma.... wub.gif

QUOTE(Teka @ 2009 01 20, 16:25)
jeetus, kokią temą atradau  kur jūs anksčiau buvot, arba aš?  sėdžiu išsižiojus, visus darbus užmetus. kai tik perskaitysiu visas temas (kas yra nelabai realu greitu laiku), bandysiu jungtis prie jūsų su savo darbais. Ar čia pirma reik darbus pristatyt, tada priimat į klubą? Nu žodžiu laabai smagu, kad atradau šią temukę

mums irgi smagu, kad uzsukai smile.gif visos taisykles surasytos pirmoje zinuteje wink.gif

QUOTE(Julijasha @ 2009 01 20, 16:34)

As neakivaizdininke 
Sios temos deka pradejau suprast kas kaip ir kodel. Dabar paemus fotika megstamiausias rezimas M ko anksciau nebuvo. Taip faina reguliuot parametrus. Aciu jums labai

I sveikata 4u.gif zinok as virs metu buvau neakivaizdininke pas pazengusius - ir galiu pasakyt, kad nieko labai gero praktikai tgas neduoda... unsure.gif teorijos taip - daug ismokau, bet su praktika buvo snipstas... sad.gif taip kad drasiai kelkis i dienininku skyriu mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Pacific @ 2009 01 20, 17:12)
o as dar atostogu vaizdeli imesiu

znk is pirmo zvilgsnio tai nepamaciau jokiu trukumu, tik ta vaizdeeeeeli........... wub.gif ech, geris, grozis, sveikata... wub.gif

o siaip tai merginos jau pakomentavo, kad reik dangaus pakirpt... ax.gif

QUOTE(Kaktuke @ 2009 01 20, 18:36)
Sveikos, neakivaizdininke prisiduoda kol neismetet is sarasu 

welcome 4u.gif biggrin.gif geri tavo ND smile.gif

QUOTE(Pacific @ 2009 01 20, 20:51)
o kaip sita?

sita silpnesne nei pirma.... bet vis tiek nieko nematau per tuos vaizdus blush2.gif biggrin.gif

QUOTE(Belly @ 2009 01 20, 20:59)

Ka galiu pasakyt, kad ryskiai pazengem i prieki 

ahaaa.... wub.gif biggrin.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 01 20, 21:06)
aha, ir kuo toliau tuo labiau matau kad reikia veidrodinio kaip kaži kitos PGM (superinis terminas  lotuliukas.gif  ) savininkės mąsto apie savo techniką? Pakanka galimybių?

sakau, gal uzpatentuot ta PGM ? g.gif biggrin.gif

Papildyta:
O Sea_ kas nors issiuntet slaptazodi? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 20 sausio 2009 - 22:12
QUOTE(Sadi @ 2009 01 20, 22:06)
aha, ir kuo toliau tuo labiau matau kad reikia veidrodinio  doh.gif kaip kaži kitos PGM (superinis terminas lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  ) savininkės mąsto apie savo techniką? Pakanka galimybių?

Mano PGM fotikas tai ką žinau - geras jis man lotuliukas.gif Pirma reikia iš šito viską sugebėt išspaust, o kai jau viską išspausiu reiks veidrodinio. smile.gif
Kažkaip nenoriu pulti pirkti veidrodinio,kad tik pirkti, reikia dar ilgiau su PGM pasitreniruot. blush2.gif
Atsakyti
Blyn, neissisaugojo zinute... doh.gif

Ninin, ryskumas/astrumas objektu tai thumbup.gif 4u.gif
WB na, gal ir galima butu iskaityti. Bet visose nuotraukose man tamsumas juntamas. Gal pabandyk ISo pakelti. g.gif Ir idomu, kokia diafragma buvo? Gal ji gana priverta?

O Vilniuje kur yra baltu kiausiniu? ax.gif Bet kurioje didesneje maximoje ar kitame centre butu? Prasysiu drauges, kad savaitgali parveztu, kai namo vaziuos. biggrin.gif Nes mano miestelyje be sansu...

Papildyta:
QUOTE(lamella @ 2009 01 20, 23:19)
Mano PGM fotikas tai ką žinau - geras jis man lotuliukas.gif

Man irgi mano pusgeris muilas patinka. biggrin.gif Aisku, apie veidrodi mintys lenda, bet gi dar is sito visko neisspaudziau.
Is vienos puses tai esu patenkinta, kad pirkau pirmiausiai muiline. Nes jei is tikruju isikirsiu i fotografija, zinosiu, kokio veidrodzio ir kam tiksliai reikia. Bet kita lazdos puse-vis tiek teks kazkiek pasimokyti su veidrodziu is naujo. Vis tiek kitokia fotografavimo specifika su skirtingais objektyvais ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 20 sausio 2009 - 22:27
O kaip issifruoti PGM bigsmile.gif g.gif
Kaip man patinka Peperoni komentarai, taip tiksliai ir konkreciai visalaik viska apibendrina thumbup.gif Didele pagarba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuteS @ 2009 01 20, 23:30)
O kaip issifruoti PGM  bigsmile.gif  g.gif
Kaip man patinka Peperoni komentarai, taip tiksliai ir konkreciai visalaik viska apibendrina  thumbup.gif Didele pagarba  4u.gif

PGM - pagerinta muilinė. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuteS @ 2009 01 20, 22:30)

Kaip man patinka Peperoni komentarai, taip tiksliai ir konkreciai visalaik viska apibendrina  thumbup.gif Didele pagarba  4u.gif

eik jau... blush2.gif biggrin.gif vis dar turiu daugybe abejoniu rasydama tuos komentarus... doh.gif bet stengiuos rasyt tai, ka matau biggrin.gif

is tikro tai labai gera praktika tas komentavimas pasirodo... niekad nebuc patikejus... g.gif kol pati neprisiverciau to daryt... bigsmile.gif

komentuoji, komentuoji - paskui ziuri, kad jau si ta ir matai tose foto bigsmile.gif taip, kad visos stenkites kiek imanoma daugiau ta daryt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 20, 22:20)
Visi tavo ND puikiai atlikti, tik dar su naturaliu apsvietimu padirbek wink.gif (geras wb objektas, prajuokino biggrin.gif )

g.gif Tai daugiau pažaisti ir su išlaikymu? Išlaikymo visiškai nejudinau.
Suprantu: dirbti, dirbti ir dirbti smile.gif

QUOTE(linole @ 2009 01 20, 22:26)
Ninin, ryskumas/astrumas objektu tai  thumbup.gif  4u.gif
WB na, gal ir galima butu iskaityti. Bet visose nuotraukose man tamsumas juntamas. Gal pabandyk ISo pakelti.  g.gif Ir idomu, kokia diafragma buvo? Gal ji gana priverta?

Diafragma visur 3,5 (na ne visur, bet visur daugiausiai atverta, objektyvas iš tamsiųjų 18-200 /3,5-6,3). Kur reikėjo ryškumo zonos su diafragma, tai ISO padarius 1600 max. Kiek ir ką šiandien befotkinčiau, nuotraukos man tamsokos doh.gif

Ačiū už komentarus. Bandysiu toliau ieškoti savyje gero šokėjo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2009 01 20, 22:44)
g.gif Tai daugiau pažaisti ir su išlaikymu? Išlaikymo visiškai nejudinau.
Suprantu: dirbti, dirbti ir dirbti smile.gif
Diafragma visur 3,5 (na ne visur, bet visur daugiausiai atverta, objektyvas iš tamsiųjų 18-200 /3,5-6,3). Kur reikėjo ryškumo zonos su diafragma, tai ISO padarius 1600 max. Kiek ir ką šiandien befotkinčiau, nuotraukos man tamsokos  doh.gif

Ačiū už komentarus. Bandysiu toliau ieškoti savyje gero šokėjo biggrin.gif

na taip - pabandyk padidint islaikyma tada.... arba dar gali ekspozicijos korekcija padaryt... g.gif zodziu bandyk bandyk ir tau pavyks smile.gif tik per bandymus ivaldysi savo fotika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2009 01 20, 23:44)
Kiek ir ką šiandien befotkinčiau, nuotraukos man tamsokos  doh.gif

Na, tada nezinau, kodel taip... g.gif
O gal netycia EV (Ekspozicijos kompensavimas) ant didelio minuso nusistume (-EV)? g.gif

Atsakyti
Man dabar daros baisiai smalsu, kas, kurios foto autorius biggrin.gif cekava zose biski esu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 20, 23:57)
Man dabar daros baisiai smalsu, kas,  kurios foto autorius biggrin.gif  cekava zose biski esu biggrin.gif

Man ir jau smalsu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 20, 22:57)
Man dabar daros baisiai smalsu, kas,  kurios foto autorius biggrin.gif  cekava zose biski esu biggrin.gif

Nu teks palaukti dar truputi,o tada jau ir isiaiskinsim autorius bigsmile.gif Siaip labai fainu nuotraukyciu prideta thumbup.gif
Atsakyti