Įkraunama...
Įkraunama...

Stuburo išvarža - 2

Sveikos,
Prisijungiu ir aš prie jūsų. Pradėjus skaudėti nugarai juosmens srityje, bandžiau gydytis pati, pagalvojau, kad turbūt koks uždegimas, juk pavasaris dabar. Pasileidau, Neurorubino ir Naklofeno, kai nepraėjo, pagėriau melax-o, mydokalmo ir milgamo,kažkaip skausmas nerimo o stiprėjo, tada prisileidau sočiai eufilino, po to dar neurorubino , ketalgeno, dar prisipirkau geriamų kažkokių dolmen, nuo kurių labai bloga buvo, bet nuimdavo skausmą dar kažkokių tablečių , vienu žodžiu gėriau be nustatyto kiekio ar laiko, o bet ką ir bet kada, nes jau laipiojau sienom. Po kokių dviejų savaičių vieną dieną pajutau, kad skausmas aprimo ir kojos pasidarė beveik vienodo ilgio, tiesa einant tai kažkaip keistai kairę koją mesdavo į šoną, bet jau buvo baikė. Apsidžiaugiau- praėjo.Tačiau, kai gerai tai trumpai. Atsikeliu kitą rytą ir nepaėgiu išlipti iš lovos. O susiruošus į darbą 15 min. bandžiau prisitaikyti kaip įlipti į auto. Gavus siuntimą nuvažiavau į Kauno klinikas. Paguldė, padarė KT, ir finale du trūkę diskai ir dvi išvaržos. Dabar guliu dvi savaites - šiai dienai galiu pasakyti, gerėja. Jei nežiūrėsime į tai , kad valgyti beveik negaliu, nes ligoninėje pagrinde leido diklakus, kurie sukėlė baisius skandžio skausmus. Kai neapsikenčiau šituos nuėmė, ir dabar dar kartoju eufilino kursą. Bet ne tame esmė. Aš tik dabar supratau, kad man pasisekė, kad iškviestas chirurgas teikėsi ateiti apžiūrėti tada , kai man jau nuo visų vaistų buvo kiek nušvitusios akys, nes jo diagnozė aiški - o, o, o, tai operuojame, nors pažiūrėjus į jūsų situaciją,nes yra dar stipriau išlinkę slanksteliai, kurių greičiausiai nepavyks atstatyti, ir jums pritraukė ne tą koją, kurią turėtų traukti ( matyt pagal vadovėlius), operacija jums gali ir nepanaikinti visų skausmų.
O nuomonių yra įvairių, bet kaip dabar supratau daugiau priešiškų operacijai. Nu bandysiu ir aš jai paprieštarauti. Nes čia juk ne plastinė gražio operacija, ji gali mūsų ir nepatiesinti.
Tačiau pats žiauriausiais reikalas šioje ligoje - labai ilgas ir kantrus gydymas. O mūsų darbai ir laikas juk nenori taip ilgai laukti verysad.gif
Atsakyti
Sveikos visos 4u.gif Džiaugiamės pavasariu drinks_cheers.gif Einu į "Gemmos" (www.gemma.lt) nemokamą seminarą apie stuburo išvaržą balandžio 11d. Kas iš Vilniaus prašom prisijungti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Margie @ 2009 03 31, 17:40)
Sveikos visos  4u.gif Džiaugiamės pavasariu  drinks_cheers.gif  Einu į "Gemmos" (www.gemma.lt) nemokamą seminarą apie stuburo išvaržą balandžio 11d. Kas iš Vilniaus prašom prisijungti  drinks_cheers.gif

O geras, tiksliai, pasižiūrėjau, kad yra ir kitų temų thumbup.gif . Aš tai užsirašiau į balandžio 18d. apie sveiką mitybą.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Noriu informuoti apie nemokamą stuburo tyrimą, kuris bus atliekamas klinikoje balandžio 6 - 10 dienomis.
Daugiau informacijos rasite čia:
http://gemma.lt/lt/news/view/?id=21

Siūlau pasinaudoti galimybe, nes reali tyrimo kaina apie 200Lt. Vaizdžiai bus parodytos stuburo ir nugaros raumenų problemos ir nustatyta jų buvimo vieta 4u.gif
Atsakyti
Turbut kokias 5 vietas nemokamai dave,nes 7 d.jau vietu, neva g.gif, nebuvo.O ir prisiskmbint doh.gif reikejo kantrybes .Duota du numeriai ir nei vienas puse dienos nekelia .
Nu zinoma ,jei tyrimas kainuoja 200 lt,tai tas nemokamas kaip masalas tokiems stuburiniams .
Nusivyliau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(xxx37 @ 2009 04 09, 09:15)
Turbut kokias 5 vietas nemokamai dave,nes 7 d.jau vietu, neva  g.gif, nebuvo.O ir prisiskmbint doh.gif reikejo kantrybes .Duota du numeriai ir nei vienas puse dienos nekelia .
Nu zinoma ,jei tyrimas kainuoja 200 lt,tai tas nemokamas kaip masalas tokiems stuburiniams .
Nusivyliau  schmoll.gif

Nusivylet, kad nepatekot? Suprantama. Norinčių buvo tikrai daug. Informacija buvo paskelbta balandžio 2 dieną ir iki balandžio 3d. vakaro buvo, deja, bet užpildytos visos vietos nuo ryto iki vakaro.
Tai tiek.
Atsakyti
QUOTE(Žiba @ 2009 03 15, 09:39)
Tikrai nebūtinai, iš kur tokia statistika doh.gif Taip, nemažai tokių atvejų, kuriems atsinaujina, tiesiog nesuvokia žmonės, kad stuburas jų silpna vieta ir reikia keisti gyvenimo būdą - netampyti sunkiai, mankštintis, mažiau sėdėti daugiau judėti... pagaliau tikėti mirksiukas.gif Žmonės nuo tookių ligų pasveiksta, kad net medikai netiki doh.gif  biggrin.gif

Bet kaip gi gyvent, jei vaiku turi rūpintis, pirkinius nešiotis ir tt ir tt. Tai pasitampai, nugriūni, tada kelias dienas keturiom doh.gif , o paskui ir vėl iš naujo... Jau kartais taip nėr sveikatos, kad pagalvoju, ar kuolas vienoj vietoj nebūtų geriausia išeitis hihihi.gif
Sveikim visos, aš vis tikiuos, kad vieną dieną bus išrastas labai stebuklingas būdas tą vargšelį stuburiuką pagydyt... Ir tada mūsų minios pasveikusių gražuolių, su plačiom šypsenom ir gražiausiais aukštakulniais pasipils į gatves... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MonaLina @ 2009 04 28, 20:34)
Bet kaip gi gyvent, jei vaiku turi rūpintis, pirkinius nešiotis ir tt ir tt. Tai pasitampai, nugriūni, tada kelias dienas keturiom  doh.gif , o paskui ir vėl iš naujo... Jau kartais taip nėr sveikatos, kad pagalvoju, ar kuolas vienoj vietoj nebūtų geriausia išeitis  hihihi.gif 
Sveikim visos, aš vis tikiuos, kad vieną dieną bus išrastas labai stebuklingas būdas tą vargšelį stuburiuką pagydyt... Ir tada mūsų minios pasveikusių gražuolių, su plačiom šypsenom ir gražiausiais aukštakulniais pasipils į gatves...  4u.gif

jeigu kažką sunkiai nešat, reikia diržą specialų įsigyti, kuris prilaiko nugarą. pratimus kiekvieną dieną daryti, kelti taisyklingai - su tiesia nugara, ir kuo mažiau, lenktis taip pat negalima, tik atsitūpus... viskas įmanoma, kai nori mirksiukas.gif Aš vat trečią vaiką planuoju ir tikiu, kad viskas bus gerai. O visi stebuklingi būdai jau seniai išrasti tik reikia mokėti jais naudotis, klausytis savo kūno.
Dar labai padeda akupunktūra. Prie viso to dar reikia maisto papildus tinkamus vartoti ir kai būna paūmėjimas - B grupės vitaminų, magnio.
Labai linkiu visoms pasveikti ir rūpintis savimi, dar labai padeda pozityvus mastymas biggrin.gif

Prie viso to, dar norėjau pridėti - per pastarąjį mėnesį sutikau 3 žmones po išvaržos operacijos - vienas jau daugiau kaip prieš 30 metų operavosi, gyvena puikiai, aišku nesisaugo, bet niekas jam ir neatsinaujina... Antras atvejis - moteris operuota prieš 10 metų - puikiai jaučiasi, po operacijos niekad nebuvo paūmėjimų, o dirba valgykloje - tampo puodus didžausius doh.gif Trečias atvejis irgi pakankamai sėkmingas... tuo noriu tik paneigti tą gandą, kad visi operuotieji - nelaimingi ir ligonys... ir kad visiems atsinaujina.. Bet operacija tikrai tik kritiniu atveju, ji tikrai rizikinga ir ne visada pasiteisina 4u.gif

Čia tik mano ne medikės nuomonė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiba: 29 balandžio 2009 - 08:04
QUOTE(Faustinata @ 2009 03 15, 18:43)
Sveiki  4u.gif 
turiu vieną klausimą Juramare, sakot MR pasidarėte be jokio siuntimo, juk paprastai gydytojas nurodo nuo kokio iki kokio slankstelio reikalinga nuotrauka. Tai kaip jūsu atveju? Ar pasakot problemą ir atlienanti procedūrą seselė žino kaip daryti  blink.gif

Oi kaip pavėluotai pamačiau jūsų klausimą. doh.gif Iš tiesų seselė paklausė kurią stuburo dalį tirti-viršutinę, vidurinę ar apatinę,pasakiau, kad apatinę ir tiek. Nieko daugiau neklausinėjo
Atsakyti
QUOTE(Žiba @ 2009 04 29, 07:58)
1. jeigu kažką sunkiai nešat, reikia diržą specialų įsigyti, kuris prilaiko nugarą. pratimus kiekvieną dieną daryti, kelti taisyklingai - su tiesia nugara, ir kuo mažiau, lenktis taip pat negalima, tik atsitūpus... viskas įmanoma, kai nori mirksiukas.gif
2. Prie viso to dar reikia maisto papildus tinkamus vartoti ir kai būna paūmėjimas - B grupės vitaminų, magnio.
3. Labai linkiu visoms pasveikti ir rūpintis savimi, dar labai padeda pozityvus mastymas biggrin.gif

1. reikia iš vis nieko sunkaus nenešt wink.gif ir tikrai galima 'pasitvarkyt' gyvenimą taip, kad nereikėtų sunkiai nešt.
2. su maisto papildais reikia labai atsargiai... B grupė padeda, bet ir gali pakenkt, pvz. priaugti svorio ... o magnio vartojimo pasėkmes ir dabar jaučiu. Magnis stabdo kalcio įsisavinimą.. Tai pvz. aš nėščia magnį su B gėriau kokius 5 mėn. (tik stipriai pamažintą dozę), paskui gerus metus maitinau MP vaiką ir kai po II-os operacijos staigiai rekėjo III-ios... nes nekalkėjo diskas, negijo... (nu čia labai neprofesionaliai parašiau) žodžiu, papildų vartojimas turi savas pasėkmes ir reikėtų išsitirt organizmą prieš jų vartojimą.
3. drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Turiu klausimeli, gal kam teko gimdyt, turint isvarza?? Ar skyre is anksto Cezario pjuvi? Nes man daktarai sako, kad turbut darys... g.gif
Atsakyti
4u.gif ploja.gif
Atsakyti