QUOTE(sindi @ 2012 11 07, 09:38)
sveikos merginos, as naujoke su sia liga, labai stresuoju, man atrado didele išvarza kaklineje dalyje, senai tirpo rankos, bet paskutiniu metu viskas paumejo, nebemiegojau nuo tirpimo naktimis, labai skauda pacias rankas,kaip gyventi su kakline isvarza?ar yra cia tokiu kurioms ši problema, noreciau pasibendrauti, suprantu kad esant isvarzai liemens srityje , stiprinami raumenys, manksta, o kaip su kaklo dalimi? tomografas po keliu dienu, bet gydytoja dave 100 % ir be sio tyrimo, kad išvarza kakle didele, ziauriai stresuoju

(
As gyvenu su isvarza kakle.prisiklausiau is daktaru visko-kad negalesiu dirbti ir t. t.

Prisizliumbiau nemazai,darbas man-viskas,negalesiu vairuoti-nepajegsiu gyventi...

Praeitais metais -4men.biuletenio ir tiek pat reabilitaciju,mankstu...ir nieko-gyvenu,dirbu...reabilitacijoj apmoke,kokiu judesiu,kokiu darbu negalima daryti,kaip nekenkiant labai sau daryti tai,kas vis del to neisvengiama,kaip taisyklingai sedeti,kelti kazka,sukti ir pan...visiskai negalima saudyti-del atatrankos...jokiu budu negalima versti atgal galvos (per daug uzkelti i virsu),ir-manksta,manksta,manksta...speciali,aisku-apmoko poliklinikose...dar man buvo dave siuntima i skausmo klinika-labai padejo,bet,deja,tokiai procedurai turi buti nedarbo diena-kai isejau i darba nebeturiu tam galimybes.Su skausmu gyvenu nuolat-kartais labiau skauda,kartais maziau-stengiuosi priprasti,svarbu,kad rankos dirba...manksta-vienintelis gydymas.Noriu tik perspeti,kad nesigundytumet manualine terapija-kaklo sritis labai pavojinga,pagal amerikieciu atliktus tyrimus-kazkur apie 60-70 proc. tokiu ligoniu po manualines terapijos turint kaklo isvarza istinka insultas,taigi...kakle yra daug visokiu nervu,ir kazka pazeidus...

del to ir simptomu gali buti visokiausiu-ranku-pirstu tirpimai/sustingimai,sirdies permusimai,net skrandzio refliuksas...ne kas,vnz.,bet gyventi-mankstinantis-galima,butina stiprinti sprando raumenis-bet ne savarankiskai,o reabilitacijoj ismokus pratimu,nes kazka ne taip padarius galima labai sau pakenkti...
Beje,man kilo klausimas-jei dar nedaryta tomografija-is kur zinot,kad isvarza labai didele?

Ir dar-mano asmenine nuomone: tokius daktarus,kurie gasdina ligonius ir varo dar daugiau streso-saudyt reikia...

Pati ant tokios buvau uzsirovus,du menesius asarose skendau,kol nepakliuvau pas neurochirurga konsultacijai,anas pasake-gyvensi,dirbsi,jerunda cia...isejau issisiepus is kabineto...ir pradejau sveikti...

Ir dar-viska teisingai darant-buna,kad tos isvarzos susitraukia,sudziuna ir pranyksta...taigi ne pasaulio pabaiga dar...