Įkraunama...
Įkraunama...

Stuburo išvarža - 2

Sveikutes , na ir as nusprendziau pasidalinti savo rupesciais ir pasipasakot, pasistengsiu kuo trumpiau , nieko naujo nenupasakosiu bedos tos pacios kaip ir visom . tik reikia kazkaip apsispresti ar darytis dar karta isvarzos operacija unsure.gif . Liepos pradzioje viena ryta nebeatsikeliau is lovos na skausmai nebeleido niekaip, isveze greitute pagulde i neurologini papumpavo savaite visokiu vaistuku neblogu ir morfino doze gavau verysad.gif ir galiausiai atveze i kauno klinikas operuotis , kaip tada supratau niekur negalejau dingti, nes isvarza buvo 9mm senoka uzkalkejus vidine, bet trupuciuka keli gabaliukai atitruko ir uzspaude saknele kaire , nes visos kaires kojos, klubo skausmas buvo nebepakeliamas. Na ir ka operavo patyres medikas ir tt veliau rebilitacija , pastangas visas dejau grizusi po jos, kad tik greiciau sutvirteciau, susiradau savam miestelyje kineziterapiauta ir mankstinausi toliau ir masaziukus dariausi. Na kazkaip jau pavargau galvojau kiek gi gali taip mausti skaudeti po operacijos juk turetu buti zymiai geriau , tada pradejau studijuoti visokius straipsnius , knygas ir kiek issiaiskinau, kad jau taip buti negali turetu buti kas dien geriau vis geriau, bet man atrode , kad blogiau ir blogiau , kas savaite reikia pasirodyti seimos gyd. ji man sako kaip sparciai sveikstat gerai jau atrodot viskas gerai jums , as jai sakiau kad turi buti geriau man kazkas yra ne taip ,pasiprasiau kad nusiustu pas neurologa, ten papuoliau po geru tryju savaiciu, na as dar blogiau jauciausi unsure.gif , ji man drasiai papriestaravo, kad viskas man gerai reikia laiko ir viskas susitvarkys . Neapsikenciau nuvaziavau pati i kauna pasidariau MR si treciadieni ir zinokit issigandau isvarza dar didesne 11mm vidine ir jau pasislinkusi i desne puse mega_shok.gif scare.gif . Vaikscioti vaikstau , kojos abi tokios kaip po gero sporto ,raumenis skauda, traukia, bet kenteti galiu , nes vis jas maigau , minkau, mankstinu, juosmeni skauda bet ir pakenciamai zinoma ramybes busenoje verysad.gif . Jau susitariau susitikti su neurochirurgu kuris mane operavo , bet net nezinau ka jis man patars zinoma sakys pjaunam , o as taip jau bijau , kad nebezinau nei kur begti, nei kam ka sakyti, nei kur kreiptis unsure.gif ir zinot ka issiaiskinau tiek daug skaitydama visko, kad operacijos metu gali ir nepasalinti visos isvarzos pvz jei skauda kaire koja ir jei yra vidine isvarza tai gali atlaisvinti tik kaires puses saknele kiek pavyksta surinkti gabaliukus atitrukusius kiek randa ir viskas, o vidine gali taip ir palikti jei ji labai plati ir jau keliaujanti i desne puse verysad.gif Sedziu ir galvoju kas cia man ivyko ar recidyvas ar tiesiog neatliktas iki galo darbas unsure.gif
Atsakyti
taip iseina ataugo vel isvarza ar kaip?.mano vyrui isvarza buvo 6 mm vasara,dar dirbo bet sausi pradejo blogeti vasari jau nepaejo,bet tada pasidare magnetini skana tai sake ryskiai padidejo.geguzi leidosi i stubura privaciai kazkokius vaistus kur nudziovina isvarza.jis leidosi 2kart.po savaites pradejo vaikscioti vaiksto gerai laksto ,bijau ir prisiminti kiek blogai jam buvo.leidosi uk,o lietuvoje kazkodel sake per didele isvarza 6mm tik operuot
Atsakyti
QUOTE(madagaskaras @ 2012 10 14, 01:08)
taip iseina ataugo vel isvarza ar kaip?.mano vyrui isvarza buvo 6 mm vasara,dar dirbo bet sausi pradejo blogeti vasari jau nepaejo,bet tada  pasidare magnetini skana tai sake ryskiai padidejo.geguzi leidosi i stubura privaciai kazkokius vaistus kur nudziovina isvarza.jis leidosi 2kart.po savaites pradejo vaikscioti vaiksto gerai laksto ,bijau ir prisiminti kiek blogai jam buvo.leidosi uk,o lietuvoje kazkodel sake per didele isvarza 6mm tik operuot

kas čia dar per vaistai g.gif Apie tokius negirdėjau. Labai brangūs ir tik Uk jų yra ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lorkutė: 16 spalio 2012 - 22:10
laba diena visiems!
Mano istorija su isvarza labai-labai ilga-ligos stazas apie 15 metu.Pradzioje buvo pastatyta diagnoze-radikulitas,isbandziau visokiausios priemones,nuo tepalu ir sildanciu ir saldanciu,vaistu-ibuprofeno,diclofenako,mydocalmo stuburo blokadosir.t.t.Aisku-visokiausios reabilitacijos-masazai,manksta,plaukimas,tempimas,Galu gale,pasidariau viena diena MR ir KT-ir ka-aisku-isvarza L5-S1,osteohondroze,pavienes smorlio isvarzos-vienzodziu bedeles kaip ir pas visus.Mano nuomone,kad anksciau statytos- radikulitas,liumbago ir kiti pan.diagnozes ,tai dabar turint Magnetini rezonansa,visi mes turim isvarzas((gyvenimas mano buvo nuo gydymo ir reabilitacijos normalus apie 2-3 men,.po to viskas pasikartodavo,tik pinigu kisimas i bala.Jokio rimto pagerejimo-skausmai,tirpdavo kaire puse nuo uzpakalio iki pirstu galiuku.Pries 6 metus buvau jau beveik pasiruosusi operacijai,buvo labai baisu,nors pati esu medike.Bet pastoviai rasdavau sau priezaiscius kad atitolinti operacija-3 vaikai,drba palikti gaila,vyras daznai vazineja i komandiruotes,tevams pagalbos reikia ir pan.)))Galu gale sia vasara bunant pas tevus Latvijoje,isoperavo mama,tetis patyre 3 insulta ir gyvenant tarp 2 ligoniniu skirtinguose miesto galuose,visiskai issekiau fiziskai ir moraliskai,bet apie savo nugara buvau pamirsusi!! Jokiu skausmu,paumejimu,net vaistus negeriau,nors paskutinius 2 metus beveik pastoviai,su nedidelem pertraukomis geriau neurorubina,leisdavau i uzpakali kenaloga ,geriau celebrexa-vieninteli vaista,kuris ilgiausia nuimdavo skausmus ir tirpima,nimesili,mydocalma ir dar kitus.Va ka daro organizmas ekstremaliom salygom!!!Pamirsta apie liga.Per ilga kelione per liga girdejau daug nuomoniu ir gydytoju ir siaip pazystamu-ne operuokis!!!!Geriau savo jegom !!!Isvarzos gali net dingti.Per 7 metus kaip turejau isvarza 7 mm su prasiskverbimu i kanala,taip tie domenys ir nepasikeite(((nekur jie nedingsta!Griztant rugsejo men. i namus,mano liga grizo ir jau be jokiu abejoniu nuvaziavau rugs.20 d.,ir konsultacijai i Kauna pas dr.Vaitkeviciu ir B.Spakauska,palnavau isuoperuotis spalio-lapkriti.Ir ka,jie pasiule operacija rugsejo 28.Ir velniop ,sutikau!!!L5-S1 man idejo implanta ir dar sutvirtino titaninias varztais(4 Vnt)ir 2 strypais virsutini isejusi is stuburo 5 mm slanksteli.Operacija truko 2 val,po narkozes atsibudau lengvai ir galima sakyti maloniai,dar sapnavau kazkoki tai grazu sapna jau iseinant is narkozes,kita diena jau atsistojau,bandziau vaiksciuoti su tokiu prietaisu-Mersu su ratukais,sekqancia diena-vaikstau savarankiskai,penkta diena jau vaikstojau laiptinem-nusileisdavau nuo 2 i 1 auksta skanios kavos isgerti,ligoninej pragulejau savaite,leisdavo antibiotikus keleta diena,ketanova nuo skausmo ir nakciai mie.guiDabar esu namuose,pasidariau didele tingine,nieko nedarau-viskas ant vyro peciu)))dariau mankstas,bandziau sedeti po truputi,iseinu i lauka,,kol kas sunku paciai apsimauti kelnes)))gal kita savaite pabandysiu vairuoti.Deja ,reabilitacijos kol kas gydytojai nepataria del varztu-kas neisjudinti ar sulauzyti,ir turi raumenys sutvirteti.Tai va-NEBIJOKITE OPERUOTIS!Kam tiek laiko kenteti ir gaisti laiko???As patarciau operuotis,zmones tikrai isgasdinti operacijom,bet cia gi ne 20 metu atgal,kada tik pradejo daryti tokios operacijos,medicina zengia pirmin.Yra ir maziau invaziniu operaciju,mano palatos kaimynei leido sedeti jau trecia diena ir skyre reabilitacija 3 sav,sanatorijoj.Jai dejo tik implanta.O as jauciuosi laiminga,iskart po operacijos pajudinau visus pirstus kojos,jokiu skausmu ir tirpimu,dabar pradedu kita gyvenima! Sekmes visiems ir neuzleiskite savo ligos!!!!
Atsakyti
QUOTE(agnematasxxx @ 2012 10 05, 23:15)
Sedziu ir galvoju kas cia man ivyko ar recidyvas ar tiesiog neatliktas iki galo darbas  unsure.gif

... arba netinkamai parinkti mankštos pratimai. Kai aš savo kinezeterapeutui parodžiau, kokius pratimus man liepė daryti neurologas, tas sakė: daryk daryk, bet galiu lažintis, jog po pusės metų tokių stuburo tempimo pratimų (pvz., darant atsilenkimus) tavo išvaržos bus ne 5 mm, o 10 mm.

Atsakyti
po operracijos-recodyvas 6,5cm, bet dabar po 1,5 kinezeterepijos , po tu intensviu mankstu, man zymiai geriuau

Atsakyti
Sveikos.
jau buvo aprime skausmai. Deja vakar lauke pabuvus, staigus atsalimas ir vel nemiegu nuo skausmo... norejau paklaust ar jums paastreja nugaros skausmas nuo salcio/dregmes ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2012 10 27, 08:08)
Sveikos.
jau buvo aprime skausmai. Deja vakar lauke pabuvus, staigus atsalimas ir vel nemiegu nuo skausmo... norejau paklaust ar jums paastreja nugaros skausmas nuo salcio/dregmes ? g.gif

Taip,reikia labai saugotis kad nesusaltu nugara ir sprandas,kad neprapustu...as turiu prisimezgus ziemai siltu vilnoniu megztiniu ax.gif
O as va pries kelias dienas labdara i Carita veziau-i masina viska teko pakrauti paciai vienai (ten dar buvo ir telikas senas,ir gana sunki spintele),paskui dar kompa i remonta veziau-o jis irgi sunkus zaraza,tai dabar sprando skausmai kamuoja ir rankos biski prasciau dirba,skausmelis eina i alkunes...prisitampiau,jomajo... schmoll.gif
Atsakyti
sveikos merginos, as naujoke su sia liga, labai stresuoju, man atrado didele išvarza kaklineje dalyje, senai tirpo rankos, bet paskutiniu metu viskas paumejo, nebemiegojau nuo tirpimo naktimis, labai skauda pacias rankas,kaip gyventi su kakline isvarza?ar yra cia tokiu kurioms ši problema, noreciau pasibendrauti, suprantu kad esant isvarzai liemens srityje , stiprinami raumenys, manksta, o kaip su kaklo dalimi? tomografas po keliu dienu, bet gydytoja dave 100 % ir be sio tyrimo, kad išvarza kakle didele, ziauriai stresuoju sad.gif(
Atsakyti
rugsejo pabaigoje guledama kauno klinikoje ,pastebejau kad labai daug operuotu butent kaklo srytyje,mano 2 kaimynkes palatos buvo isoperuotos,operacija truko apie 40-60 min,.poto atvezdavo i palata,ir jau popiet vaikstinedavo jau koridoriais)))abi patenkintos,nes nuo tirpimo jau buvo pavargusios
Atsakyti
QUOTE(sindi @ 2012 11 07, 09:38)
sveikos merginos, as naujoke su sia liga, labai stresuoju, man atrado didele išvarza kaklineje dalyje, senai tirpo rankos, bet paskutiniu metu viskas paumejo, nebemiegojau nuo tirpimo naktimis, labai skauda pacias rankas,kaip gyventi su kakline isvarza?ar yra cia tokiu kurioms ši problema, noreciau pasibendrauti, suprantu kad esant isvarzai liemens srityje , stiprinami raumenys, manksta, o kaip su kaklo dalimi? tomografas po keliu dienu, bet gydytoja dave 100 %  ir be sio tyrimo, kad išvarza kakle didele, ziauriai  stresuoju sad.gif(

As gyvenu su isvarza kakle.prisiklausiau is daktaru visko-kad negalesiu dirbti ir t. t. doh.gif Prisizliumbiau nemazai,darbas man-viskas,negalesiu vairuoti-nepajegsiu gyventi... doh.gif Praeitais metais -4men.biuletenio ir tiek pat reabilitaciju,mankstu...ir nieko-gyvenu,dirbu...reabilitacijoj apmoke,kokiu judesiu,kokiu darbu negalima daryti,kaip nekenkiant labai sau daryti tai,kas vis del to neisvengiama,kaip taisyklingai sedeti,kelti kazka,sukti ir pan...visiskai negalima saudyti-del atatrankos...jokiu budu negalima versti atgal galvos (per daug uzkelti i virsu),ir-manksta,manksta,manksta...speciali,aisku-apmoko poliklinikose...dar man buvo dave siuntima i skausmo klinika-labai padejo,bet,deja,tokiai procedurai turi buti nedarbo diena-kai isejau i darba nebeturiu tam galimybes.Su skausmu gyvenu nuolat-kartais labiau skauda,kartais maziau-stengiuosi priprasti,svarbu,kad rankos dirba...manksta-vienintelis gydymas.Noriu tik perspeti,kad nesigundytumet manualine terapija-kaklo sritis labai pavojinga,pagal amerikieciu atliktus tyrimus-kazkur apie 60-70 proc. tokiu ligoniu po manualines terapijos turint kaklo isvarza istinka insultas,taigi...kakle yra daug visokiu nervu,ir kazka pazeidus... schmoll.gif del to ir simptomu gali buti visokiausiu-ranku-pirstu tirpimai/sustingimai,sirdies permusimai,net skrandzio refliuksas...ne kas,vnz.,bet gyventi-mankstinantis-galima,butina stiprinti sprando raumenis-bet ne savarankiskai,o reabilitacijoj ismokus pratimu,nes kazka ne taip padarius galima labai sau pakenkti...
Beje,man kilo klausimas-jei dar nedaryta tomografija-is kur zinot,kad isvarza labai didele? g.gif Ir dar-mano asmenine nuomone: tokius daktarus,kurie gasdina ligonius ir varo dar daugiau streso-saudyt reikia... gun_bandana.gif Pati ant tokios buvau uzsirovus,du menesius asarose skendau,kol nepakliuvau pas neurochirurga konsultacijai,anas pasake-gyvensi,dirbsi,jerunda cia...isejau issisiepus is kabineto...ir pradejau sveikti... ax.gif Ir dar-viska teisingai darant-buna,kad tos isvarzos susitraukia,sudziuna ir pranyksta...taigi ne pasaulio pabaiga dar... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2012 11 10, 22:18)
As gyvenu su isvarza kakle.prisiklausiau is daktaru visko-kad negalesiu dirbti ir t. t. doh.gif Prisizliumbiau nemazai,darbas man-viskas,negalesiu vairuoti-nepajegsiu gyventi... doh.gif  Praeitais metais -4men.biuletenio ir tiek pat reabilitaciju,mankstu...ir nieko-gyvenu,dirbu...reabilitacijoj apmoke,kokiu judesiu,kokiu darbu negalima daryti,kaip nekenkiant labai sau daryti tai,kas vis del to neisvengiama,kaip taisyklingai sedeti,kelti kazka,sukti ir pan...visiskai negalima saudyti-del atatrankos...jokiu budu negalima versti atgal galvos (per daug uzkelti i virsu),ir-manksta,manksta,manksta...speciali,aisku-apmoko poliklinikose...dar man buvo dave siuntima i skausmo klinika-labai padejo,bet,deja,tokiai procedurai turi buti nedarbo diena-kai isejau i darba nebeturiu tam galimybes.Su skausmu gyvenu nuolat-kartais labiau skauda,kartais maziau-stengiuosi priprasti,svarbu,kad rankos dirba...manksta-vienintelis gydymas.Noriu tik perspeti,kad nesigundytumet manualine terapija-kaklo sritis labai pavojinga,pagal amerikieciu atliktus tyrimus-kazkur apie 60-70 proc. tokiu ligoniu po manualines terapijos turint kaklo isvarza istinka insultas,taigi...kakle yra daug visokiu nervu,ir kazka pazeidus... schmoll.gif del to ir simptomu gali buti visokiausiu-ranku-pirstu tirpimai/sustingimai,sirdies permusimai,net skrandzio refliuksas...ne kas,vnz.,bet gyventi-mankstinantis-galima,butina stiprinti sprando raumenis-bet ne savarankiskai,o reabilitacijoj ismokus pratimu,nes kazka ne taip padarius galima labai sau pakenkti...
Beje,man kilo klausimas-jei dar nedaryta tomografija-is kur zinot,kad isvarza labai didele? g.gif  Ir dar-mano asmenine nuomone: tokius daktarus,kurie gasdina ligonius ir varo dar daugiau streso-saudyt reikia... gun_bandana.gif  Pati ant tokios buvau uzsirovus,du menesius asarose skendau,kol nepakliuvau pas neurochirurga konsultacijai,anas pasake-gyvensi,dirbsi,jerunda cia...isejau issisiepus is kabineto...ir pradejau sveikti... ax.gif  Ir dar-viska teisingai darant-buna,kad tos isvarzos susitraukia,sudziuna ir pranyksta...taigi ne pasaulio pabaiga dar... 4u.gif

labai ačiu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti