Įkraunama...
Įkraunama...

Stuburo išvarža - 2

atsiprašau už nesupratingumą, bet koks ten aparatas MR. prisiregistavus šilainių poliklinikoje tai gal ir man naudos bus (juolab su akcija)
Atsakyti
QUOTE(eliukė @ 2009 01 23, 17:19)
atsiprašau už nesupratingumą, bet koks ten aparatas MR. prisiregistavus šilainių poliklinikoje tai gal ir man naudos bus (juolab su akcija)

MR- magnetinis rezonansas, tai tyrimas, kurio metu matosi .visos isvarzos..jis negydo, jis tik padeda nustatyt liga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(varna45 @ 2009 01 23, 17:07)
lotuliukas.gif ir aš daugiau vyro visko prašysiu daryt lotuliukas.gif

O jei rimtai, tai viską galima daryt (beveik biggrin.gif ), tik su saiku ir ne bet kaip - tam tikros kūno padėtys lenkiantis, keliant, judant ir t.t. To turėtų laikytis ir visai sveiki, kad bėdų neprisdarytų stuburui, kaip mes. Juk beveik niekas kol sveikas pratimų nedaro ir stuburo raumenų korseto nestiprina. schmoll.gif
Mano kineziterapeutė viso to išmokino ir stengiuosi laikytis cool.gif

100% sutinku. Taip pat kaip ir sako, kad svorio negalima kilnoti - juk ne tik su stuburo išvaržom, o ir sveikoms moterims smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Nicki @ 2009 01 23, 12:52)
man svarbiausias klausimas - kaip bus su kazkada planuojamu antru nestumu? kaip bus pats nesiojimas? gimdymas?

Aš prieš menėsį pragulėjau su siaubingais skausmais beveik 2 mėn., atrodo dabar po reabilitacijos pagerėjo. O dabar sužinau, kad nestuke.gif ir baimė apemė, vis dėl to pirmas neštumas, kaip bus kai svoris padidės.....
Atsakyti
QUOTE(Margie @ 2009 01 23, 18:58)
100% sutinku. Taip pat kaip ir sako, kad svorio negalima kilnoti - juk ne tik su stuburo išvaržom, o ir sveikoms moterims  smile.gif
Papildyta:
Aš prieš menėsį pragulėjau su siaubingais skausmais beveik 2 mėn., atrodo dabar po reabilitacijos pagerėjo. O dabar sužinau, kad nestuke.gif  ir baimė apemė, vis dėl to pirmas neštumas, kaip bus kai svoris padidės.....
Bent jau mano atveju tai iki nėštumo skaudėjo nugarą dažnai, o visą nėštumo laikotarpį kas keisčiausia visiškai neskaudėjo, vieną vienintelį kartą surietė, išsigelbėjau kaitinančiu Histalganu. smile.gif

Papildyta:
QUOTE(eliukė @ 2009 01 23, 17:19)
Ten nereikia būti registruotai Šilainių poliklinikoj, nei siuntimo nereikia. Tikrai verta tirtis, jei tik yra įtarimai dėl stuburo ligų 4u.gif
Atsakyti
Na,pati esu po sunkiu 2 stuburo operaciju,kuriu deka galiu vel vaikscioti(tik skausmu priepuoliu metu su ramentais).Be mankstu isvis negaliu,taciau jau gera menesi nesimankstinu.O dar kai isimete liumbaline osteochondroze ir neseniai nustate Bechterevo liga,tai visai nekas.Diclofenako seimos vaistu is savo patirties nepatariu niekam vartoti ilgai,bo susivarysit skrandi.O siaip-jei zinociau,kad dalinai paralyzuota koja taip zveriskai su strenom nebeskaudetu po eilines intrvencijos,tai tikrai ryzciaus operuotis,juk sutikit,kad tramadolis ir doltardas ne malonumui rasomas verysad.gif
Prasides netrukus darbi kaukuose ir darze,norit tikekit norit ne,o savo darziuka apsiseju ir susitvarkau pati(MB sukasa ir ispurena zeme,o visus darbus atlieku keturiom) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 26 sausio 2009 - 10:02
QUOTE(merga @ 2009 01 26, 10:00)
Na,pati esu po sunkiu 2 stuburo operaciju,kuriu deka galiu vel vaikscioti(tik skausmu priepuoliu metu su ramentais).Be mankstu isvis negaliu,taciau jau gera menesi nesimankstinu.O dar kai isimete liumbaline osteochondroze ir neseniai nustate Bechterevo liga,tai visai nekas.Diclofenako seimos vaistu is savo patirties nepatariu niekam vartoti ilgai,bo susivarysit skrandi.O siaip-jei zinociau,kad dalinai paralyzuota koja taip zveriskai su strenom nebeskaudetu po eilines intrvencijos,tai tikrai ryzciaus operuotis,juk sutikit,kad tramadolis ir doltardas ne malonumui rasomas verysad.gif
Prasides netrukus darbi kaukuose ir darze,norit tikekit norit ne,o savo darziuka apsiseju ir susitvarkau pati(MB sukasa ir ispurena zeme,o visus darbus atlieku keturiom) smile.gif

Sunku rasti argumentų prieš tokį optimizmą. Šaunuolė thumbup.gif 4u.gif Tik nepamiršk, jog prie nuskausminamųjų organizmas pripranta, jau nekalbant apie šalutinį poveikį. Net jei ir su pertraukomis. Ką darysi po kokių 10-15 metų? schmoll.gif verysad.gif
Laikykis drinks_cheers.gif 4u.gif
Gydymąsis fizioterapija labai ilgas, bet man labiau viliojant perspektyva nei operacijų maratonas. schmoll.gif Viena koja jau buvau ant operacinio stalo ir džiaugiuosi, jog atkalbėjo. biggrin.gif
Jaučiuosi praktiškai sveika, bet aišku nei dienos be mankštos (na beveik blush2.gif blush2.gif blush2.gif )
Atsakyti
Šiandien užsiregistravau į šilainių poliklinika MR, tai akcija vyks iki vasario 7 d., tai dar gavau vasario 5 dienai, o mama skambino už valandos tai jau paskutinį taloną gavo blush2.gif pažintys pavedė be eilės pasidaryti, tai vėl viskas velkasi iki vasrio mėn, oi kaip man atsibodo laukti visur tas eiles doh.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 01 26, 11:00)

4u.gif Nu šaunuolė. Tikrai žaviuos tavo stiprybe ax.gif Man tai reikia savo darželius gėlių prižiūrėti, o jų nemažai smile.gif Bet padirbėjus kelias valandas kitą dieną nebegaliu išlipt iš lovos nuo skausmo unsure.gif Aš Naklofeną leidausi iki šiol, žiūrėsiu ką vasario 11 neurologas išrašys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(varna45 @ 2009 01 26, 10:48)
Sunku rasti argumentų prieš tokį optimizmą. Šaunuolė thumbup.gif  4u.gif Tik nepamiršk, jog prie nuskausminamųjų organizmas pripranta, jau nekalbant apie šalutinį poveikį. Net jei ir su pertraukomis. Ką darysi po kokių 10-15 metų? schmoll.gif  verysad.gif
Laikykis drinks_cheers.gif  4u.gif
Gydymąsis fizioterapija labai ilgas, bet man labiau viliojant perspektyva nei operacijų maratonas. schmoll.gif  Viena koja jau buvau ant operacinio stalo ir džiaugiuosi, jog atkalbėjo. biggrin.gif
Jaučiuosi praktiškai sveika, bet aišku nei dienos be mankštos (na beveik blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif )

Operuota esu 3 metus atgal.Savo "pasakos"nebepasakosiu blush2.gif tik,kad kas man butu sakes,kad mane gydo nuo sunliges bash.gif ,o ne nuo ko reik ir,kad dar tada buvo galimybe visokiom terapijom atsistot... verysad.gif Bet esu optimiste,Medikai sake,kad ateiti galiu sesti i ratukus,na ir kas,tada ratuta busiu-kruta lotuliukas.gif ,tik va jei jau taip nutiktu,kas mano rutu darzus zures g.gif nyzynau,o zemes turim nedaug-1 ha laukuose ir apie 15a.palei namus smile.gif
Papildyta:
Juk esu gelininke ir prisidedu prie seimos biudzeto smile.gif blush2.gif ax.gif
Atsakyti
merga,o kokią mankštą darai? Aš parsisiunčiau internetu(vyras parsiuntė blush2.gif ) Pilatesą, Kalanetikos video, jau sportuoju palengva. Nes jaučiu kol sulauksiu kineziterapeuto konsultacijos... 4u.gif Ir ką, jaučiu kad maudimas pradėjo retėti, nebe taip stipriai, ir kairę ranką mažiau skauda naktį ax.gif
Atsakyti
QUOTE(varna45 @ 2009 01 23, 14:43)
lotuliukas.gif kol aš savo "pamokslą" rašiau tu mane aplenkei lotuliukas.gif  4u.gif
Kaip tavo skausmai? Ar jau kažką darai? Ką Žydrė pasakė?

Užsirašiau į Gemma kliniką. Pasirodo Žydrė ten dirbs thumbup.gif . Tai va. Skausmai skausmais, yra. Laukiu jau kitos savaitės, einu į konsultaciją.
Atsakyti
Dar radau pratimus, gal kam pades www.shaping.lt/raumenu_tempimas/nugara_atpalaiduojantys_pratimai_.htm
Atsakyti