QUOTE(CeRu @ 2009 09 29, 10:33)
Sveikos,
jungiuosi ir aš prie jūsų. Išvaržos kol kas man nepripažįsta - osteochondrozė sako. Nugarą maudžia visada,naktį ant kito šono verčiuosi skausmuose, kas kiek laiko užeina ūmūs skausmai. Gydytoja rekomenduoja mankštas (ką ir darau) ir į sanatoriją kokiai savaitėlei. Mankštos kažkiek padeda, bet maudimas vistiek likęs.
Norėčiau patarimo- ar jūs buvote kas sanatorijoje, ar yra efektas. Savaitė su visom procedūrom kainuoja apie 1000 litų. Tai kažkaip dvejoju ką daryti

Jei efektas procedūrų menkas, tai kažkaip tų pinigų ir gaila būtų.
Man rekomendavo Egle Druskininkuose.
Laba diena

Kenčiau nugaros skausmus po mentimis kokius 7-8 metus. Paūmėdavo, vėl praeidavo. Pakui užėjo taip, kad kreipiausi į gyd. vaista, masažai, laikinai ramiau. Kol užėjo vėl. Tada padarė nuotrauką (paprastą rentgeno) ir taip pat nustatė osteochondrozę ir beveik jokio gydimo. Atseit, bėda visam gyvenimui. Mankštos, savęs priežiūra ir t.t. Papuoliau pas ortopedą-traumatologą dr.R.J. Žitkauską. Pamatė nuotrauką, pasiguldė ir palaužė. Tuo metu šūkčiojau iš skausmo, bet kai baigė ir atsisėdau, verkiau iš laimės. Negalėjau patikėti, kad taip paprastai ir greitai atpalaidavo. Dabar jau du metai kai visai nebeturiu tos problemos.
Bet..
Bet prieš tris savaitės taip suėmė per juosmenį, kad nebeišlipau iš lovos. Skyrė gydimą kaip nuo radikulito. Susileidau 22 ampules

ir jokio efekto. Tada nusiuntė daryti KT, nors išvaržos požymių ir nematė. Ir kągi - šiandien pasiėmiau nuotrauką su aprašymu, o išvada - L5-S1 medialinė išvarža

Skaitinėju forumą. Suprantu, kad gyvenimo būdą teks keisti. Vėl užsiregistravau pas gyd. Žitkauską (jis kartą į mėnesį atvažiuoja į mūsų miestą). Gal padės ir šį kartą. Dar girdėjau gerų atsiliepimų apie gydytoją osteopatą Viruišį Šiauliuose.
Taigi, nori-nenori, keliu šią temą į savo favorites