Įkraunama...
Įkraunama...

Stuburo išvarža - 2

Spurgė, kaip faina kad viskas tau gerai pasisekė. Aš ir turiu tokią didelę bėdą, bet pas mane viena išvarža. Kai užeina tai kokią savaitę nesikeliu išlovos, o kai reikia eit, tai kai sena močiutė, stuburas visai sulinksta. Prieš metus praėjau tokį netradicinį gydymą, visai nepraėjo bet nors tiek kad nepaguldo į lovą.
Vieną kartą tai verkdama skambinu gydytojai ir sakau, kad negaliu nei pajudėt, ką daryt, o ta ramiausiu balsu ir sako, tai ateik, reiks palaukt pora valandų ir priimsiu. doh.gif verysad.gif kaip eit jei aš net neatsikeliu? sako tada susirask kas vaistus suleidžia... vat tokie pas mus gydytojai. Bandžiau atsistot ir nukritau. Jau nei kojos nelaikė. Taip ir gydžiausi pati. Juokas pro ašaras, bet gal galėjau tada nors greitukę išsikviest, bet dienos metu nelabai važiuoja, reikia kreiptis pas šeimos gydytoją. Tada tik po gero mėnesio išėjau į miestą, vaikai ir valgyt apipirkinėjo.
Taip ir gyvenu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rugiaveideee: 22 rugpjūčio 2009 - 18:19
Sveikos,
jungiuosi ir aš prie jūsų. Išvaržos kol kas man nepripažįsta - osteochondrozė sako. Nugarą maudžia visada,naktį ant kito šono verčiuosi skausmuose, kas kiek laiko užeina ūmūs skausmai. Gydytoja rekomenduoja mankštas (ką ir darau) ir į sanatoriją kokiai savaitėlei. Mankštos kažkiek padeda, bet maudimas vistiek likęs.
Norėčiau patarimo- ar jūs buvote kas sanatorijoje, ar yra efektas. Savaitė su visom procedūrom kainuoja apie 1000 litų. Tai kažkaip dvejoju ką daryti g.gif Jei efektas procedūrų menkas, tai kažkaip tų pinigų ir gaila būtų.
Man rekomendavo Egle Druskininkuose.
Atsakyti
Sanatorijose nebuvau, niekas nesiuntė... o pačiai reikia pinigėlio... taip ir eina laikas. Jei turi galimybę pačiai susimokėt, net nedvejok.
Atsakyti
QUOTE(CeRu @ 2009 09 29, 10:33)
Sveikos,
jungiuosi ir aš prie jūsų. Išvaržos kol kas man nepripažįsta - osteochondrozė sako. Nugarą maudžia visada,naktį  ant kito šono verčiuosi skausmuose, kas kiek laiko užeina ūmūs skausmai. Gydytoja rekomenduoja mankštas (ką ir darau) ir į sanatoriją kokiai savaitėlei. Mankštos kažkiek padeda, bet maudimas vistiek likęs.
Norėčiau patarimo- ar jūs buvote kas sanatorijoje, ar yra efektas. Savaitė su visom procedūrom kainuoja apie 1000 litų. Tai kažkaip dvejoju ką daryti g.gif Jei efektas  procedūrų menkas, tai kažkaip tų pinigų ir gaila būtų.
Man rekomendavo Egle Druskininkuose.

Laba diena 4u.gif Kenčiau nugaros skausmus po mentimis kokius 7-8 metus. Paūmėdavo, vėl praeidavo. Pakui užėjo taip, kad kreipiausi į gyd. vaista, masažai, laikinai ramiau. Kol užėjo vėl. Tada padarė nuotrauką (paprastą rentgeno) ir taip pat nustatė osteochondrozę ir beveik jokio gydimo. Atseit, bėda visam gyvenimui. Mankštos, savęs priežiūra ir t.t. Papuoliau pas ortopedą-traumatologą dr.R.J. Žitkauską. Pamatė nuotrauką, pasiguldė ir palaužė. Tuo metu šūkčiojau iš skausmo, bet kai baigė ir atsisėdau, verkiau iš laimės. Negalėjau patikėti, kad taip paprastai ir greitai atpalaidavo. Dabar jau du metai kai visai nebeturiu tos problemos.
Bet..
Bet prieš tris savaitės taip suėmė per juosmenį, kad nebeišlipau iš lovos. Skyrė gydimą kaip nuo radikulito. Susileidau 22 ampules doh.gif ir jokio efekto. Tada nusiuntė daryti KT, nors išvaržos požymių ir nematė. Ir kągi - šiandien pasiėmiau nuotrauką su aprašymu, o išvada - L5-S1 medialinė išvarža verysad.gif Skaitinėju forumą. Suprantu, kad gyvenimo būdą teks keisti. Vėl užsiregistravau pas gyd. Žitkauską (jis kartą į mėnesį atvažiuoja į mūsų miestą). Gal padės ir šį kartą. Dar girdėjau gerų atsiliepimų apie gydytoją osteopatą Viruišį Šiauliuose.

Taigi, nori-nenori, keliu šią temą į savo favorites cool.gif
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 10 05, 15:05)
Laba diena 4u.gif Kenčiau nugaros skausmus po mentimis kokius 7-8 metus. Paūmėdavo, vėl praeidavo. Pakui užėjo taip, kad kreipiausi į gyd. vaista, masažai, laikinai ramiau. Kol užėjo vėl. Tada padarė nuotrauką (paprastą rentgeno) ir taip pat nustatė osteochondrozę ir beveik jokio gydimo. Atseit, bėda visam gyvenimui. Mankštos, savęs priežiūra ir t.t. Papuoliau pas ortopedą-traumatologą dr.R.J. Žitkauską. Pamatė nuotrauką, pasiguldė ir palaužė. Tuo metu šūkčiojau iš skausmo, bet kai baigė ir atsisėdau, verkiau iš laimės. Negalėjau patikėti, kad taip paprastai ir greitai atpalaidavo. Dabar jau du metai kai visai nebeturiu tos problemos.
Bet..
Bet prieš tris savaitės taip suėmė per juosmenį, kad nebeišlipau iš lovos. Skyrė gydimą kaip nuo radikulito. Susileidau 22 ampules doh.gif ir jokio efekto. Tada nusiuntė daryti KT, nors išvaržos požymių ir nematė. Ir kągi - šiandien pasiėmiau nuotrauką su aprašymu, o išvada - L5-S1 medialinė išvarža  verysad.gif Skaitinėju forumą. Suprantu, kad gyvenimo būdą teks keisti. Vėl užsiregistravau pas gyd. Žitkauską (jis kartą į mėnesį atvažiuoja į mūsų miestą). Gal padės ir šį kartą. Dar girdėjau gerų atsiliepimų apie gydytoją osteopatą Viruišį Šiauliuose.

Taigi, nori-nenori, keliu šią temą į savo favorites  cool.gif

O tai kur tas gyd. Žitkauskas dirba? Sudomino mane jūsų pasakojimas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(CeRu @ 2009 10 05, 15:43)
O tai kur tas gyd. Žitkauskas dirba? Sudomino mane jūsų pasakojimas ax.gif

Užsidėjusi paiešką radau čia:
http://www.seimosgyd...p...1&Itemid=34

Bet kartą per mėnesį ar per du, atvažiuoja konsultuoti į Mažeikius, tai čia pas jį ir nuėjau. Ir vėl užsirašiau 11.7. Truputį ilgokai laukti....
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
jungiuosiu ir as i si skyreli verysad.gif
pusnatru metu kartais labai paskaudendavo nugara ties juosmeniu (truputi zemiau) irstai pasidariau KT ir isvados L4-L5 5MM ISVARZA L5-S1 7MM ISVARZA
kaip tik siandien nuejau pas savo daktare ir gavau siuntima gruodzio 15 pas traumatologa blink.gif nu zodziu ispanu greiciai (gyvenu Ispanijoj).
Lietuvoj iskart siule operuotis unsure.gif
bet manau kol paeinu to tikrai nedarysiu unsure.gif
Atsakyti
as ir turiu juosmeninej stuburo dali isvarza, tiksliau dvi doh.gif viena jau didele, du daktarai siule operuotis, bet nesutikau, o dabar girdejau kad isvis nerekomenduoja operuot isvarzu, nebent jau labai reikia, nes tik 20 procentu operaciju pasiteisino g.gif nemanau kad reikia skubeti gultis ant operacinio stalo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kartitiesa @ 2009 10 08, 11:12)
as ir turiu juosmeninej stuburo dali isvarza, tiksliau dvi doh.gif  viena jau didele, du daktarai siule operuotis, bet nesutikau, o dabar girdejau kad isvis nerekomenduoja operuot isvarzu, nebent jau labai reikia, nes tik 20 procentu operaciju pasiteisino g.gif  nemanau kad reikia skubeti gultis ant operacinio stalo schmoll.gif

o kiek mm ta didele isvarza?
Atsakyti
11 mm, na man sake kad didele ax.gif , kita 9 mm
Atsakyti
Mergaites, jungiuosi i jusu buri.

Pradzioje iskart po gimdymo prasidejo smarkus juosmens uzdegimas. Negalejau net is lovos atsistoti, o pati nebuc galejus menesi net iki masinos prieiti, kad pas gydytoja patekt. Taplaiukais atsitryniau. Per 2 menesius pagijau. Po to pradejo skaudeti desines kojos pakinkli, o per menesi skausmas isplito i desini uzpakali ir desine peda.
Poliklinikoje neurologas pagusciojo peciais ir pasiule B grupes vitaminus, o jei labai skaudes - gerti ibuprofena. Daugiau jokiu tyrimu, jokiu proceduru - nieko.

Taigi. Jau 4 menesiai po gimdymo, o kojos ksausmas tapo toks zveriskas, kad ir su ibuprofenu nebegaliu nakti miegoti.
Neapsikesdama skausmu, nuejau privaciai pas neurologa. Padare kompiuterine tomografija. Nustate dvi stuburo isvarzas (3 ir 4 slankstelio berods).

Esme ta, kad leliuka dar zindau. Jokiu rimtesniu vaistu negaliu gerti. O jei ir galeciau butu beda, nes leliukas istisai verktu ir ji tektu nesioti dar daugiau, nei dabar. Bet nesioti taigi negalima doh.gif Nei mamu, nei seneliu, nei broliu ar seseru, nieko neturiu, kas padetu vaikeli auginti, taigi, nei operacinio, nei rimto medikamentinio gydymo negaleciau sau leisti.

Internete susiradau visa imanoma informacija. Bandysiu eiti cia, ziuresiu, kas bus blush2.gif
Atsakyti
claudijau - užjaučiu console.gif
Aš kai pradėjau rinktis informaciją ir skaityti apie šią bėdą, tai visai liūdna darosi.....
Pirmoje eilėje, reikia keisti gyvenimo būdą.... Čia aš apie save mirksiukas.gif
Atsakyti