Įkraunama...
Įkraunama...

Stuburo išvarža - 2

Vieną temą baigėm.tęsiam dalintis potyriais,medikų pagalba ir netik toliau smile.gif
Papildyta:
Esu labai užsiemusi,tad ir pasiguosti neber kada.Bet...skausmai jau taip suriete,kad siandien kaip tik ves mane MB prisiduoti savu noru,kad bent pakeistu vaistus nes mano vartojamieji jau visai nebepadeda.sad.gif
Atsakyti
Nu va merga, bendravome orchidėjose, o dabar persimeta į išvaržas, žinok turiu net dvi, blyn šiandien turėjau guktis į neurologinį, bet nepasirašiau, dabar jau galvoju ar gerai čia aš padarriau, ranką vieną žiaurei skaudą bet kenčiu dar vis, bijau aš tų ligoninių kaip nežinau kas, bet kai pasiskaičiau daugiau info reiks jaučiu ir man bet savu noru eiti prisiduoti verysad.gif o kokius tau vaistus išrašė, man tai net 4 rūšių, bet nepirkau, nes dar ir prieš vaistus esu verysad.gif žodžiu bet kai paskaičiau apie galimas pasėkms, reiks ryt ir vaistus nusipirkti ir prisiduoti į klinikas verysad.gif
Atsakyti
Mane sudomino, kokius vaistus jums išrašo? Maniškis gydytojas vaistais nesimėto - Nimesilis (nuskausminantis + priešuždegiminis) ir, nepamenu pavadinimo, atpalaiduojančios raumenis tabletes. Ir psio. Pasakė, jog jei per 2-3 mėn. nepraeis, teks operuotis. Vaistai man anei kiek nepadėdavo.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2009 01 20, 22:45)
Mane sudomino, kokius vaistus jums išrašo? Maniškis gydytojas vaistais nesimėto - Nimesilis (nuskausminantis + priešuždegiminis) ir, nepamenu pavadinimo, atpalaiduojančios raumenis tabletes. Ir psio. Pasakė, jog jei per 2-3 mėn. nepraeis, teks operuotis. Vaistai man anei kiek nepadėdavo.

Paprastai per pora menesiu nepraeina..reik daug daugiau laiko..o vaistus- tai tuos pacius visiems siulo, nieko cia neprigalvosi..Neurorubinas, Midocalm..Nimesil..pora menesiu pagerus tokius, gali atsirast dar kitu sveikatos sutrikimu ( is savo patirties kalbu)
Atsakyti
QUOTE(husmor @ 2009 01 21, 08:55)
Paprastai per pora menesiu nepraeina..reik daug daugiau laiko..o vaistus- tai tuos pacius visiems siulo, nieko cia neprigalvosi..Neurorubinas, Midocalm..Nimesil..pora menesiu pagerus tokius, gali atsirast dar kitu sveikatos sutrikimu ( is savo patirties kalbu)

Nu man asmeniškai iš visų išvardintų jokių neišrašė, pas mane kitokie tai tiktai, tik neperskaitau receptų, šiandien nusipirksiu tai nuo pakuočių nusrašusiu galėsiu pademonstruoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_Ligitukas_ @ 2009 01 20, 21:39)
Nu va merga, bendravome orchidėjose, o dabar persimeta į išvaržas, žinok turiu net dvi, blyn šiandien turėjau guktis į neurologinį, bet nepasirašiau, dabar jau galvoju ar gerai čia aš padarriau, ranką vieną žiaurei skaudą bet kenčiu dar vis, bijau aš tų ligoninių kaip nežinau kas, bet kai pasiskaičiau daugiau info reiks jaučiu ir man bet savu noru eiti prisiduoti  verysad.gif  o kokius tau vaistus išrašė, man tai net 4 rūšių, bet nepirkau, nes dar ir prieš vaistus esu  verysad.gif  žodžiu bet kai paskaičiau apie galimas pasėkms, reiks ryt ir vaistus nusipirkti ir prisiduoti į klinikas  verysad.gif

Aš manau, jei vis dėl to gydytojai pataria operuotis (aš taip supratau, jei turėjot gultis į nerologinį), tai verta pabandyti, o gal taip nebekentėsi, aišku ne visiems padeda, bet turi kaž kaip pasakyti gydytojai, kiek procentų galima tikėtis gero rezultato.
Aš savo kritinio skausmo metu vartoju Recoxa, Dicloberl (priešuždegiminiai), Midocalm (atpalaiduoja raumenis), Neurorubine (vitaminai cool.gif
Aš taip pat turiu dvi išvaržas, skausmas yra pastoviai, tik skausmo lygiai skiriasi. Bet pora kartų per metus atsiguliu keliom savaitėm į lovytę.
Atsakyti
Pas mane 2 išvaržos kakle. 1 disko jau neliko ir slanksteliams teko suaugti vienam su kitu. Paaštrėjimų metu yra kabinama deš. ranka, kurią apima mėšlungio tipo skausmas, kurio nepakentėsi, tenka ieškoti padėties, kad jis kiek atslūgtų iki pakenčiamo. Deja, tos padėtys su normaliu gyvenimu nėra kaip nors susijusios... sad.gif

Vaistai man nepadėdavo, o viskas kažkaip pamažėle praeidavo savaime. Tiesa, tokių paaštrėjimų per 2 metus turėjau tik 2. Pas valdiškus gydytojus nesilankau, o konsultuojuos tik pas pažįstamus 2 šios srities chirurgus. Vienas iš jų pasiūlė operuotis (sako, JAM tai lengvutė operacija), o kitas patarė tvarkyti stuburą palaikančius raumenis (stuburo palaikymą 50% užtikrina būtent raumenys). Pastarasis gydytojas pats turi prie operacinio stalo išstovėtas išvaržas, bet operuotis kažkodėl nenori, sako, kad ir raumenų pagalba dar ilgai pratemps, o ir man šitai parekomendavo. Tokie dalykai.

Atsakyti
prisideju prie Jusu, nors ir ne pas mane tos isvarzos. Mano vyrui sausio 6d. padare operacija. Istorija ilga, bet pabandysiu trumapai apie tai ,gal kam klausimu maziau kils ( ar operuotis , ar ne ) o gal ir dar daugiau iskils mirksiukas.gif
vyras jau laabai seniai turejo isvarza; nuo praejusios vasaros be nuskausminamuju niekur neidavo ( gerdavo IBUPROFEN 600). Lapkricio menesi pasidare tomografija ir daktaras sake- operacijos nereikia - manksta, nekelnoti sunkiai, nezaisti krepsinio ( be ko negali gyventi) ir jokiu pirciu ( ta prasme - jokio staigaus temperaturu kontrasto)... tiesa pasakius nelabai klause jis to daktariuko ... viska dare ,kaip ir dare, vaistus gere ir toliau leido savo dieneles su skausmu ir vaistukais... pries Kaledas rinko baldus nepatogiai atsisedes , ir... diskas isslydo dar labiau, palindo po kitu sklanksteliu ir uzspaude nervus, pradejo nebejausti galuniu , nakti is 29 i 30 praleido tarp namu ir ligonines - saukdamas ne savo balsu , jokie vaistai nepadejo nuo skausmo ,kad ir ka beleistu ( tik morfijaus neleido , irgi nzn kodel)... alpdamas , dusdamas ( nuo plecianciu) vos sulauke ryto ... ten prasidejo nesamones - is seimos gydytojo , vel i ligonine, visur atlaukia diiiiiiiiidziules eiles ( su skausmu ), kol ... privaciai nuejom pas skyriaus vedeja ir parodem ji toki... sako ,pagal sena nuotrauka - nereikia jokios operacijos, bet ant rytojaus padare nauja nuotrauka- jokiu klausimu daktarui nekilo - TIK operuoti , nes kitaip paralizuos galunes... bet iki to NIEKAM nedaejo , o gal netikejo ,kad zmogus del skausmo baigia nuo proto nusokti... bet operacija jau padaryta, antra savaite, LINO sanatorijoj... dar paskauda ( buvo stiprus uzdegimas pries operacija), dar ir koas aptirpusi , bet gydytojas sake , viskas praeis su laiku... tai siandienai laukiam... kada visai pasveiksim ,bet zinom ,kad cia reikia daug laiko ... labia daug laiko ... tai tokia istorija ... musu atveju operacija buvo neisvengiama... jei Jums jos nereikia ( taip teigia gydytojas) , taip jos ir nereikia, bet manau ,jei gydytojas sako ,kad reikia - tai gal jis ir geriau zino ... cia tik mano nuomone... ax.gif
Papildyta:
ir dar... kiek jau man teko ligoninese kalbetis su isoperuotais ,ar su isvarzom gulinciais - pas kiekviena labai INDIVIDUALI situacija...
Atsakyti
Aš taip pat turiu šitą bėdą. Praėjusiais metais praktiškai pastoviai vaikščiojau su skausmu, kol visai surietė - negalėjau nei gulėti, nei sėsėti, tik vaikščiojau. Pasidariau magnetinį rezonansą - rado išvaržą 4-5 mm., sakė operuoti nereikia, nes jokių nervo spaudimo požymių nematyti (nors po to perėjo į koją ir ilgai 6 mėn. šlubavau).
Išbandžiau, tada, jau viską ką žinojau: masažus, mankštas, manualinę terapiją.
Perėjau 2 reabilitacijas. Dabar jau kokius pusę metų jaučiuosi nepalyginamai geriau, manau, kad padėjo vienintelis dalykas - mankšta.
Atsakyti
Seniai beskaiciau ir matau yra naujoviu.Teks sena temele susieskot.

As tai irgi turejau operacija pries 5 metus.Pajauciu dar ir dabar ,bet gyvent jau galima ,netgi gerai sakyciau ,nes kai koja atimineja jau nejuokai.

dabar itaria kita isvarza ,kuri yra virsutinej dali lygati 7 slankstelis.Ziauriai skauda visa kaire puse,kaire ranka ,krutine ,nes tai kaip ivardija,krutinines dalies stuburas. Na ir ka ,vaikstau su skausmu,nieks ir privaciai ir taip einu pas gyd.Nieks nepasiule jokios reabilitacijos,i ligonine irgi neguldo,kad normaliai istirt ,tik va eik pasidaryk,ta ir ana -visur mokek pinigus.
Ir dar sako,na gerai jei cia yra isvarza ,vistiek cia mes nieko nedarom ,na tipo neoperuojam.Kaip suprantu mano perspektyva nekokia.
Atsakyti
QUOTE(luxx @ 2009 01 22, 03:16)
Seniai beskaiciau ir matau yra naujoviu.Teks sena temele susieskot.

As tai irgi turejau operacija pries 5 metus.Pajauciu dar ir dabar ,bet gyvent jau galima ,netgi gerai sakyciau ,nes kai koja atimineja jau nejuokai.

dabar itaria kita isvarza ,kuri yra virsutinej dali lygati 7 slankstelis.Ziauriai skauda visa kaire puse,kaire ranka ,krutine ,nes tai kaip ivardija,krutinines dalies stuburas. Na ir ka ,vaikstau su skausmu,nieks ir privaciai ir taip einu pas gyd.Nieks nepasiule jokios reabilitacijos,i ligonine irgi neguldo,kad normaliai istirt ,tik va eik pasidaryk,ta  ir ana -visur mokek pinigus.
Ir dar sako,na gerai jei cia yra isvarza ,vistiek cia mes nieko nedarom ,na tipo neoperuojam.Kaip suprantu mano perspektyva nekokia.

man labiausiai idomu - ka daret po operacijos , ar ejot i kokius masazus, terapijas ir pan. idomu visas pooperacinis gydymas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rapoliute @ 2009 01 22, 11:19)
man labiausiai idomu - ka daret po operacijos , ar ejot i kokius masazus, terapijas ir pan. idomu visas pooperacinis gydymas  4u.gif

Oi tai ilgas procesas,sanatorija -28 d.ten viska ir gavau.Mano situacija buvo tokia,kad as jau is kart po operacijos gerai jauciausi,tai ka man dare sanatatorijoj,tai paskui ilga laika jau nieko nedariau kuri laika ,tik paskui sedet dar ilgai negalejau,kelt sunkaus ,.Na reikejo ziuret kaip ir ka darau.Bijojau ir i sporto kluba vaiksciot,o paskui ryzausi ir sportui ,tik atsargiai. Vaistu jokiu irgi negeriau.Na kiekvienam idividualiai pooperacinis laikotarpis.Kiti ir operacijos jauciasi blogai,tai tada ir proceduru visu negalima ir vaistu kiekiai is naujo.
Atsakyti