QUOTE(Im-bear @ 2009 03 15, 23:06)
Im-bear, 15 Kov 2009 - 23:06, parašė:
Gal dar LT saulele kokias paslaptis atskleis?
Gal dar LT saulele kokias paslaptis atskleis?
Menka dar mano patirtis, antrą tik mažiuką krapštau dabar
Pasistengsiu tik papildyt, ką sužinojau iš pamokėlių
Kemsama irgi sinteponu, tik labai mazais gabaliukais. Granuliatas naudojamas, tik yra specialus - irgi mini ))) Dvigubai mazesnis uz ta, kuri pirkome. Galima mini meskiukams i vidu deti stiklo karoliukus (biseri), nes jis labai panasus i mini stiklo granuliata
Kemsama irgi sinteponu, tik labai mazais gabaliukais. Granuliatas naudojamas, tik yra specialus - irgi mini ))) Dvigubai mazesnis uz ta, kuri pirkome. Galima mini meskiukams i vidu deti stiklo karoliukus (biseri), nes jis labai panasus i mini stiklo granuliata
Mažiems dar tinka vata, o ypač sena

, ne naudotą turiu omenyje

, o šiaip seną, ji tokia labai tvirta, aišku, ji turi būt gulėjusi sausai ir t.t., kad nebūtų kvapo ir kitokio gėrio. Vata gerai tada, kai reikia ištaisyt brokus, nes ji vistiek susipaudžia kiečiau, nei sinteponas ir galima šiek tiek pakoreguot, jei pvz. nelygiai susiuvai galvą..
Apie biserį taip pat sakė

, tai pagalvojau, kad bus proga sunaudot karoliukus, kurių niekur nepritaikau pagal spalvą
Sunkiausia, man atrodo, bus atsargiai isversti meskiuko detales
O ir butinai reikes visu detaliu krastelius patepti PVA kliju ir vandens skiediniu, kad neirtu medziagyte
Sunkiausia, man atrodo, bus atsargiai isversti meskiuko detales

O ir butinai reikes visu detaliu krastelius patepti PVA kliju ir vandens skiediniu, kad neirtu medziagyte
Man sunkiausiai išverst sekėsi rankytes

, galva normaliai, visa kita irgi, bet rankytės................... Dėl klijų tai siūlė klijuot tik viskozę, nebent rankos visai nedreba, kad neišmozot ir nesukietint audinio, bet mano manymu, tai tikrai norisi paklijuot, nes labai yra

, dar šiaip audinys nieko, bet
mohair tai visai
pasileidžia ...
QUOTE(Im-bear @ 2009 03 14, 01:19)
Im-bear, 14 Kov 2009 - 01:19, parašė:
Im-bear, 14 Kov 2009 - 01:19, parašė:
onykso karoliukai akims
Jei čia tai, ką vadina "būsinyci" ar kažkaip panašiai

, na tokie, kaip karoliukai, bet didesni, tai davė gerą patarimą, kaip pritvirtinti taip, kad neatsipalaiduotų vėliau ir t.t.

. Imti labai kontrastingos spalvos siūlą, nei medžiaga ir gerai pritvirtinta bus tik tada, kad ir norėdama nepamatysi, kokios spalvos siūlas ten buvo

..
Dauguma parodoj buvusių meškiukų ir buvo su tokio tipo akytėm
Mano toks pagrindinis priminimas būtų, kad siuvant kiekvieną dygsnelį užtraukdamos stiprokai truktelkit, taip, kad atrodytų, jog net medžiaga susibangavusi palei siūles, kemšant viskas puikiai išsitiesina, bet siūlės atrodo tankios ir tvirtos, ne tiek svarbu, kaip smulkiai susiuvu, kiek tas toks truktelėjimas kiekvieną kartą

.. Buvau vieną meškiuką pradėjusi siūti, bet pirštų oda labai išsausėjus ir sutrūkinėjus, pamačiau, kad neišeina vis truktelt, nes man skauda, tai atidėjau, nes iškart matosi, kad tokios palaidos siūlės gaunasi

...