Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :) (2 tema)

QUOTE(Shalna @ 2009 01 22, 14:36)

O del maisto, tai nors jis ir vadinasi "diabetikems", bet nelabai panasu - vieni angliavandeniai, darzoviu, vaisiu minimumas. Net po gimdymo vis kopustis nesdavo, kai leliuka savo pieneliu maitini doh.gif

darzoviu ir as pasigedau, nes buvo tik bulves ir burokeliai, o vaisiu is viso nebuvo. o pati ju savo iniciatyva valgyt nedrisau...
sriubos tik kruopu. bet jei megsti piena, tai jo tiek gauni tongue.gif
ir dar labai druskos truko ax.gif
bet su ligonines maisteliu cukrus vakarais pakildavo virs 6, ko namie jau daugiau kaip menesi nebuvo. bet cia turbut nuo pergyvenimo, kad pagulde, nes labai jau netiketa buvo verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2009 01 22, 13:49)

Dar norejau paklausti-kaip pas tave darbe ziuri i tai, kad sergi CD? Pas mane niekas to nezino... ir nenoreciau, kad suzinotu, nes kai is sono paklausau ka visos sneka apie CD-tai buciau is karto nurasyta doh.gif

pas mus darbe yra diabetu serganti moteris. dauguma tai zino, bet kad kazkaip blogai reaguotu, tai nepastebejau.
geriant kava ji daznai saldumynu atsisako, bet niekas to nesureiksmina, nedejuoja, kad vaje vaje kaip tau blogai, kad turi taip viska ribot. negalima tai negalima, nenori tai nenori.
kiek maciau tik pirma karta tai isgirdus zmones nustemba, dar kazka panasaus i tai, kad sirgti nemalonu pasako ir tuo kalba uzsibaigia. diskusijos apie diabeta pas mus nevyksta, nebent pati ta moteris ka nors pasako. ji neslepia, kad eina insulino susileisti, bet ir nepabrezia to.
man atrodo, kad darbe puse zmoniu jau pamirso apie jos diabeta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2009 01 22, 16:55)
tai as irgi neinu ir nesakau: laba diena, as egle, sergu diabetu, gal draugaukim?  lotuliukas.gif  tiesiog draugai, su kuriais leidziu laika zino, nes nenoriu krautis ir slapstytis tongue.gif bendradarbiai zino, nes arba as su jais pietauju, arba jie buvo mano destytojai (dirbu ten pat, kur ir mokiausi). Tarkim man per valstybini egzamina buvo baisus hipo priepuolis, tai teko pasakyt, kodel as biski isbegau is auditorijos  lotuliukas.gif

Pas mane darbe zinojo tik tie,su kuriais bendraudavau ir ne darbo metu ax.gif
Univiere tai nei vienas destytojas nezinojo schmoll.gif Jei butu atsitike kazkas,kaip pvz netinkamu laiku suhipuociau,tada aisku buciau pasisakiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2009 01 22, 14:54)
Tavo MB mama nezino, kad sergi unsure.gif

Nors mes su ja ir nesipykstam, bet ir nesam pacios geriausios drauges lotuliukas.gif

Beje, dar norejau paklausti, kai susipazinote su savo MB, ar jau sirgote, o jei ne, tai kaip pranesete sia zinia? Ar nebijojote? rolleyes.gif Klausiu, nes vos tik susirgus, kai atsiduriau ligonineje, ten taip pat gulejo tokia mergina, kuri CD susirgo pries pat vestuves ir del to jaunikis ja paliko verysad.gif

Beje, vis pamirstu perduoti linkejimus nuo Dalissimes, vakar buvom Kaune, tai aplankeme ja smile.gif Viskas jai gerai, tyrimai geri, tik gules vargsele iki penktadienio, nes tik tada Birzietis priims...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalna: 22 sausio 2009 - 17:36
Na, mano vyras normaliai sureagavo... jis ramiau nei as reagavau/reaguoju blush2.gif

O as jauciu kaip kraustausi is proto.... valgyt noriu, cukrus auksti... ir smegenis spaudzia... jums nebuna tokio jausmo? as negaliu pakesti... pamenu visada man kai aukstas cukrus-smegenis spaudzia ph34r.gif ir rekt norisi, ir verkti... ir sumusti ka nors unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2009 01 22, 18:52)
Na, mano vyras normaliai sureagavo... jis ramiau nei as reagavau/reaguoju blush2.gif

O as jauciu kaip kraustausi is proto.... valgyt noriu, cukrus auksti... ir smegenis spaudzia... jums nebuna tokio jausmo? as negaliu pakesti... pamenu visada man kai aukstas cukrus-smegenis spaudzia ph34r.gif ir rekt norisi, ir verkti... ir sumusti ka nors unsure.gif

Mano geriausia mokyklos drauge (likimas taip leme, kad veliau CD susirgo ir ji verysad.gif ) sako, kai nukrenta cukrai, agresyvi darosi lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalna: 22 sausio 2009 - 19:04
As ir pikta bunu kai cukrus zemas blush2.gif rekaut pradedu doh.gif
Na, ka... pazliumbiau vyrui ant peties slakeli... nueme ta spaudima kiek... o kaip noriu valgyt doh.gif kokios bandeles su kava blush2.gif
Atsakyti
sveikos merginos. o kiek daug prirase, pasiskaiciau apie madmuazele gliukon. ir cukrus. na mano pries nestuma buvo 10. bet as zinau savo beda, dietos jokios blush2.gif bet kas kazkaip nesinervuoju. tik man keista kad tu nervuojiesi kad pas tave blogas cukrus o daryti kazka nenori, turiu omeni atsigulima i ligonine ar kalbejima su endokrinologais. na as manau (cia mano tik nuomone) kad reikia endokr, koncult. patars ar keisti insulina ar didinti kieki, na nezinau bet manau gydytojai vistiek kazkiek nusimano,/ na aisku pompa tikrai gal pagelbetu bet kitas klausimas ar tu su ja susigyvensi, (verta pabandyti). ir manau kad labai blogai jei leidiesi insulina o valgai mazai angliavandeniu, (bent man taip aiskino gydytojai, kad nepakankamas angliavandeniu kiekis, cukrus nukrinta ir organizmas pasiima cukru is uzsleptu atsargu organizme ir buna aukstas) na bet kiek tos teisybes tai nzn.

madmuazele nusiramink, gal viskas tikrai issispres/ sekmes , kantrybes. Nors lengva kalbeti ir pati kartais taip nervuojuosi bet as tai megeja saldumynu tai man amen. doh.gif

Shalna saunu kad Dalissimes aplankiai. Jei kaip ir man Birzietis paskutine diena priima. Lauksim is jos ziniu kaip griz.

na dabar pasisakysiu apie CD zinojima aplinkiniu. Bendradarbiai mano visi zino. jie kazkaip reaguoja teigiamai. Leidziuosi insulina prie ju jie jau priprate. draugai taip pat zino visi. O vyro gimine ir tevai, seserys nezino. Net nezinau kodel. bet kartais nervina ten nuvaziavus sleptis kaip leidiesi insulina, bet kaip atsibos tai pasakysiu, bet vel is kitos puses kas man jie kad jiems sakyciau. Pradetu gal gaileti savo sunelio doh.gif juk visos mamytes taip daro. Nors mazai kada ten nuvaziuoju.

Aisku kartais tas pasakymas kad sergi sukelia kitiems gailesti ir tai mane siutina, tat dabar maziau kam sakau, jau 12 metu patirtis daro savo, o pacioje pradzioje ligos atrode kitaip. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aitiii: 22 sausio 2009 - 19:20
ir aciu dievui, kad ta mergina jaunikis pries vestuves paliko. kam reikalingas toks vyras gyvenime? susirgisi po 10 bendro gyvenimo metu veziu, tai irgi paliks?
as buvau dar neistekejusi, bet draugavom, gyvenom kartu. mane labai palaike, buvo nuolat salia. kazkaip nebuvo net minciu kaip cia pasakyt, kaip jis reaguos.

Man kai cukrus nukrenta, bunu piktz ziauriai lotuliukas.gif gun_bandana.gif bash.gif ui visi erzina, pykdo, nepraleidziu progos parekt biggrin.gif i auksta cukru nepastebejau, kad reaguociau tongue.gif
Atsakyti
sveikos cukrinukes, noriu ir as pasipasakot apie aplinkiniu zinojima. Tevai ir gimines didzioji ir artimoji dalis zino, klausinet labai neklausineja, tai dar kaip ir nenusibodo, tik kad pamirsta, kai kava ar arbata daro cukraus nedet smile.gif MB tevai ir gimine nezino ir nezinau ar suzinos, nors gal suzinos, kai koki karta uzknis sakydami, kad tu nieko nevalgai, juk ir taip liekna (nevalgau todel kad daugiau kaip ir negalima). Ir kartais aplinkiniu reakcija i tai kad man nereikia cukraus uzknisa - tai dietos laikais - skamba pastoviai, bet tai juk nesakysi, kad tikrai laikais ir labai net rimtai.... Darbe niekas nezino, nes nesedziu su bendradarbiais vienoj patalpoj - mano ofisas mano automobilis, tik va direktoriui ir vadovui teko pasakyti kad turiu siokiu tokiu problemu su sveikata, kad galeciau tarnybine masina kieme laikyt. Bet del to jie neziuri kreivai ir neisskiria...va tokia ta patirtis apie zinojima ar nezinojima.
Atsakyti
aš MB pasakiau apie ligą kai tik "oficialiai" pradjom draugauti biggrin.gif tik ne į akis, o nusiunčiau sms blush2.gif, nes bijojau neigiamos reakcijos, o bereikalo biggrin.gif priėmė labai natūraliai, jokio gailesčio ir klausimų lavinos, apie ligą sužinojo palaipsniui...
vat kai nukenta cukrus, dažnai pykina ir, kaip daugumai, pykstu, išsirėkiu, išsibambu gun_bandana.gif
Atsakyti
siunciau nuotrauku emailu, tai tuos pacius laiskus persiusiu ir i musu pasta trumpam. jei idomu kam tongue.gif man butu idomu lotuliukas.gif atsiuskit kas nors biggrin.gif
Papildyta:
issiunciau. ten viename laiske net 4 susiplake, tai atsiskirsite tongue.gif
Atsakyti
Susileidau 8VV ir suvalgiau vafliuka su kava...ir kelis dziuveselius tongue.gif ir tegu pasvilpia jie lotuliukas.gif
Vyras juokiasi, kad esu unikumas wub.gif man vis viskas kitaip turi buti nei visiem zmonem lotuliukas.gif
Jauciuosi ramesne, nes turiu juos sumazinti...bet kokiom priemonem gun_bandana.gif
Pas endokrinologe eisiu po menesio... anksciau uzsirasiau... dabar viska scyriai matuoju, uzsirasau kiek leidau ir ka valgau...
Papildyta:
QUOTE(wowavyva @ 2009 01 22, 19:52)
siunciau nuotrauku emailu, tai tuos pacius laiskus persiusiu ir i musu pasta trumpam. jei idomu kam tongue.gif man butu idomu  lotuliukas.gif  atsiuskit kas nors biggrin.gif
Papildyta:
issiunciau. ten viename laiske net 4 susiplake, tai atsiskirsite tongue.gif

O tu Romeri baigei? bigsmile.gif
Atsakyti