Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :) (2 tema)

konsiliumas tam, kad tau kompensuotu pompos dalis. formaliai - tam reikia gultis i ligonine, realiai - nebutina. konsiliumas - akuseris ginekologas, endokrinologas ir dar kazkas, nepamenu. pasiraso sie gydytojai, kad tipo tau tikslinga tureti pompa geresnei glikemijai, nes planuoji vaika lialialia.
sutarti del pompos rasaisu su firma. mano atveju su roche. neatlygintinos nuomos sutartis nestumo planavimui. kitos firmos ima menesi - tarkim uz paradigm berods 200lt menesiui. jei per metus nepastoji, tai kaip ir valstybe tau pompos daliu nebekompensuoti turetu. istatyme apie tai nieko nekalbama, manau, irodzius atitinkamas aplinkybes ir su pakartotiniu konsiliumu imanoma ta termina prasitesti. cia mano pamastymai tik smile.gif
na lantuso doze nemaza, bet gal bandyk po 2v.v. prisideti?
Atsakyti
NA, tikiuosi pavyks be ligonines apsieiti... nenoriu ten jokiais budais schmoll.gif schmoll.gif O firma, kuri duos pompa, parenka ar pati rinktis gali?
O pas kokia tu endokrinologe Vilniuje vaiksciojai?
Papildyta:
Dar norejau paklausti-kaip pas tave darbe ziuri i tai, kad sergi CD? Pas mane niekas to nezino... ir nenoreciau, kad suzinotu, nes kai is sono paklausau ka visos sneka apie CD-tai buciau is karto nurasyta doh.gif
Atsakyti
vilniuje pas nieka nesilankau vis dar lotuliukas.gif doh.gif vaziuoju i klp arba i kns vis dar... bendrauju telefonu, va tuoj kaip tik skambinsiuos smile.gif
pas mane visi darbe, draugai, pazistami zino, kad sergu. kai naudojau penus, leisdavaus insulina prie stalo, prie kompo ir visur kur belekur - klube, baliuje. kalbu apie tai daug, stengiuosi visiems paaiskinti, kam idomu. tarkim sporto klube niekada neinu i wc cukraus matuotis ar pan. viska darau atvirai ir viesai smile.gif nematau ko slepti, nes esu nuomones, kad nesergu gedinga liga, kad protingi zmones turi ir gali suprasti, o kvailu nuomone man nerupi.
bet velgi... as dirbu universitete, jei dirbciau kazkur kitur, gal butu kitaip, bet zinodama savo buna neisivaizduoju saves besielgiancios kitaip smile.gif
bent jau labai dziaugiuosi, kad visi mano draugai ir aplinkiniai zino nuo pradziu kad sergu, zino kas yra gliukagonas lotuliukas.gif pamenu kai grizau is ligonines ir pirma karta su grupe nuejom i ciliaka ir as issitraukiau ir i pilva susivariau pena lotuliukas.gif akys kokios ju buvo lotuliukas.gif tada visi apziurejo pena, issiklausinejo.
manau, kievienu atveju tai priklauso nuo paties, kaip tu geriau jauties - kalbedamas apie tai ar ne ir zinoma nuo zmoniu, kurie yra aplink tave.
o tai ka tavo bendradarbiai mano apie CD?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wowavyva: 22 sausio 2009 - 13:01
Vaje kaip tu toli juos turi lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Jei jau apie CD-viskas-amputuos kojas, neilgai gyvens,... cia toks baubas blink.gif na, bet nereikia stebetis, nes kai man ji nustate-maniau, kad po menesio numirsiu unsure.gif tiesiog gal anksciau buvo labiau toks poziuris, dabar kitaip vertina sia liga... bet va siandien tai pasijauciau beviltiskai ir vel maciau baubus pries akis blush2.gif
As kazkaip nemegstu skelbtis... man sunkiau apie tai kalbeti...artimieji, zinoma, kad zino... ale erzina kai pradeda klausineti kaip sekasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2009 01 22, 11:39)
Padare glikuota angel_sadangel.gif  Rezultatas - 10.4
Nebezinau jau ka ir daryti verysad.gif

Nu nemazas nemazas pas tave (pas mane jauciu irgi dabar panasiai bus doh.gif ) Gal tau vertetu pakalbeti su gydytoja del insulinu keitimo? Zinau viena atveji, kai insulinas tam paciam zmogui nuolat kaitaliojamas, nes organizmas pripranta prie tos rusies insulino ir nebereaguoja..

QUOTE(softly @ 2009 01 22, 12:09)
as gulejau akuseriniam skyriui, ne endokrinologiniam, nes gulde ne del GD.
jei tu ten pat, bandyk gauti palata 3 aukste, ten geriau- remontas padarytas. personalas labai malonus, demesingas, noriai bendrauja. palatos 3-vietes, viduj labai silta. kiek girdejau 2 aukste vesoka.
maistas... na ne namai smile.gif bet maitinimas pagal nustatyta dieta, tai as savo maisto net nevalgiau, nes visa laika stebejo ir cukru, tai nenorejau ka nors sumaisyti  biggrin.gif
nezinau, ka dar papasakot, sakyk kas idomu  ax.gif

2 aukste personalas irgi labai super! Tik, aisku, ten remontai dar nepadaryti smile.gif O del maisto, tai nors jis ir vadinasi "diabetikems", bet nelabai panasu - vieni angliavandeniai, darzoviu, vaisiu minimumas. Net po gimdymo vis kopustis nesdavo, kai leliuka savo pieneliu maitini doh.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalna: 22 sausio 2009 - 13:38
QUOTE(Shalna @ 2009 01 22, 13:36)
Nu nemazas nemazas pas tave (pas mane jauciu irgi dabar panasiai bus doh.gif ) Gal tau vertetu pakalbeti su gydytoja del insulinu keitimo? Zinau viena atveji, kai insulinas tam paciam zmogui nuolat kaitaliojamas, nes organizmas pripranta prie tos rusies insulino ir nebereaguoja..

Man gydytoja kazka panasaus sake... arba dar paminejo, kad gali buti toks diabetas, kuris tiesiog nereaguoja i insulina unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2009 01 22, 13:49)
Dar norejau paklausti-kaip pas tave darbe ziuri i tai, kad sergi CD?

Man irgi labai smalsu visu merginu paklausti, ar aplinkiniai zino apie liga ir kaip reaguoja? g.gif

QUOTE(madmuazele @ 2009 01 22, 14:07)
Jei jau apie  CD-viskas-amputuos kojas, neilgai gyvens,... cia toks baubas blink.gif  na, bet nereikia stebetis, nes kai man ji nustate-maniau, kad po menesio numirsiu unsure.gif  tiesiog gal anksciau buvo labiau toks poziuris, dabar kitaip vertina sia liga... bet va siandien tai pasijauciau beviltiskai ir vel maciau baubus pries akis blush2.gif
As kazkaip nemegstu skelbtis... man sunkiau apie tai kalbeti...artimieji, zinoma, kad zino... ale erzina kai pradeda klausineti kaip sekasi doh.gif

As irgi nemegstu skelbtis visiems pasitaikiusiems, o paskui aiskinti, kas ir kaip. Sakau dazniausiai suprantantiems arba galintiems supratsi zmonems, kurie manau, kad vis tiek neikirs reikalo, nesiafisuoju ir nereikia be reikalo burnos ausinti lotuliukas.gif Pvz. mano tevai dar daug metu po susirgimo primindavo, kad negalima valgyti saldainiu doh.gif O kodel jiems taip negalvoti, jei musu sodo kaimyne (gydytoja!) suzinojusi, kad susirgau diabetu, pasake mamai: "Tai jai nieko saldaus negalima" doh.gif Daug as jai aiskinau, bet nesu tikra, ar iki galo suprato.. Kitas dalykas, tevams iki siol skaudu ziureti, kai leidziuosi insulina, tad stengiuosi nusisukti ar paejeti i sali smile.gif
O del koju tai... MB mama (nu ji nezino) pasakojo, kokia baisia liga susirgi kaimyne, o viskas prasidejo nuo koju, kad kojas amputavo doh.gif MB mane su sypsena klausia, kaip ten yra? Sakau, kojomis viskas pasibaigia, o ne prasideda smile.gif
Atsakyti
Tavo MB mama nezino, kad sergi unsure.gif
Atsakyti
man jau irgi idomu pasidare, prasom visos pasisakyt kalbejimo/nekalbejimo klausimais.
Atsakyti
labaaaabai aktuali tema biggrin.gif gyvenau nedideliam nedideliam miestelį, tai kartą buvau išvadinta narkomane doh.gif , mokiausi kito miesto vidurinėj, dažnai važinėdavau autobusu, jei reikėdavo leistis vaistus taip ir darydavau, neslėpiau ir to nesigėdijau biggrin.gif, taip kartą užmatė mamos pažįstama, iki šiol prisimenu, kaip mama juokadmasi iki ašarų, pasakojo, kaip draugė atlėkė pranešti, kad dukra narkomanė, visai gėdos neturi, viešai narkotikus leidžiasi assa.gif vyro giminės priima lyg ir normaliai, niekad nesu išgirdus ko nors negero, nežinau, ką jie šneka tarpusvy, bet man nelabai ir idomu smile.gif ne su jais gyvenu biggrin.gif
tik dabar stengiuosi neafišuoti ligos ir nesileidžiu vaistų viešai (ne dėl to,kad slepčiau), tiesiog, pati jaučiuosi nejaukiai, kai kiti tai mato
vat senelių iki šiol negaliu išmokyti, kad nekrautų man stalo pilno visokių gėrybių ir nuolat nesiųlytų pavalgyti, užkrimsti, ar šiaip pasmaguriauti. Močiutei vis atrodo, kad aš nedavalgius lotuliukas.gif
vat prieš diplomo gynimą supanikavau ir cukrus sušoko iki 28 doh.gif, kaip gyniausi tai iki šiol nelabai ką prisimenu, akyse laaabai viskas sukosi, o troškino doh.gif rankos taip drebėjo, kad atrodė, jog visa pati kratausi, bet apsigyniau ir visai neblogai. Tad kartais ta liga man koją pakiša doh.gif

beje, kiekvienam aiškinti ir pasakoti, per tiek metų taip atsibodo, kad jei, kas paklausia, kartais ir supykstu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asciuke: 22 sausio 2009 - 14:45
Nu jei visos,tai visos smile.gif Paisakysiu ir as smile.gif

Niekad nepuolu niekam pranesti,kad sergu CD.Viskas vyksta pagal situacija.As kartais net uzmirstu kad pvz tas zino,o tas nezino.Siaip,kai leidziuos vaistus ar tikrinu cukru iseinu i kita kambari(neskaitant namiskiu)nes kad ir tame rate visi zino,man kazkaip vistiek nemalonu prie ju visus savo reikalus atlikineti.
Neslepiu savo ligos,bet ir nesaukiu apie ja garsiai mirksiukas.gif
Pvz,susipazinau su viena mergina nestumo metu(abi ta pati men gimdem)is su ja iki siol labai gerai bendraujam,bet jai apie savo liga pasakiau tik tada,kai vaikams jau buvo apie 6 men.Nes iki tol nebuvo reikalo apie tai kalbeti,o kai susiplanavom savaitei i Palanga ir gyvenom vienam kambary,tai nelaksciau nuo jos i tuoleta,viska papasakojau ir vaistus leisdavaus prie jos.
Atsakyti
tai as irgi neinu ir nesakau: laba diena, as egle, sergu diabetu, gal draugaukim? lotuliukas.gif tiesiog draugai, su kuriais leidziu laika zino, nes nenoriu krautis ir slapstytis tongue.gif bendradarbiai zino, nes arba as su jais pietauju, arba jie buvo mano destytojai (dirbu ten pat, kur ir mokiausi). Tarkim man per valstybini egzamina buvo baisus hipo priepuolis, tai teko pasakyt, kodel as biski isbegau is auditorijos lotuliukas.gif
Atsakyti