QUOTE(Shalna @ 2009 02 11, 10:36)
Nagi, pasidalink tuo angliskuoju receptuku
Nagi labai prašom
Obuolių pyragas prie parlamento (Apple crumble)1,5 2 kg. nuvalytų obuolių (rūgštesnių)
250 g sviesto
300 g cukraus (nors pagal lietuvišką skonį pilnai pakanka ir 150 g)
600 g miltų (geriausiai tinka Ekstra arba Karališki)
100 g razinų
15 g kepimo miltelių
Vanilinio cukraus (pagal skonį)
Į didesnį dubenį sudėti miltus, kepimo miltelius, sutarkuotą atšaldytą sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Trinti tešlą tarp rankų tol, kol pasidarys džiūvėsėlių pavidalo (t.y. kol sviestas apsivels miltais ir visais kt. biriais produktais).
Tada kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti pusė trupinių masės. Ant viršaus sudėti riekelėmis supjaustytus obuolius, nuplikytas razinas. Ant viršaus tolygiai paskirstyti likusius trupinius. Kepti orkaitėje (įkaitintoje iki 180o C) iki apskrus viršus (30 40 min.). Patiekti šiltą, ant viršaus uždėjus plaktos grietinėlės ir pabarsčius cinamono.
Beje, jei taviškiui trūks saldumo - tai tu jam grietinėlę gerai užsaldink plakdama ir bus ir vilkas sotus ir avis sveika
Ir dar dėl cukraus. Maniškis iš pradžių irgi raukėsi, bandė ant viršaus barstyti kai jam trūkdavo saldumo ir t.t. ir pan. Bet jis pas mane anksčiau ir žuvies nevalgydavo
Dabar valgo viską ir pirštus dar apsilaižo
Ir dabar jau pyksta jei kartais nenutaikau pasaldint ir persistengiu (nes praktiškai visada viską gaminu "iš akies")
QUOTE(wowavyva @ 2009 02 11, 11:13)
as nieko negaminu su cukrum, naudoju gryna chemija - skysta saldikli
O va man kažkaip chemija netinka grynai dėl įsitikinimų
I'm out of my mind, but feel free to leave a message