Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :) (2 tema)

QUOTE(wowavyva @ 2009 02 10, 13:42)
Merginos, o jus invalidumo grupe turite?

as kai studijavau, tai turejau, po studiju "pasveikau" doh.gif Taip kad netikekite, kad si liga nepagydoma lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O kaip kitos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2009 02 10, 16:27)
as kai studijavau, tai turejau, po studiju "pasveikau" doh.gif Taip kad netikekite, kad si liga nepagydoma lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 
O kaip kitos? g.gif

aš turiu blush2.gif apie tai žino tik keltas žmonių, nes apie tokius dalykus beveik nešneku. Manau įsivaizduojat, koks visuomenės požiūris į invalidumą. Tokia tikrai nesijaučiu, bet papildomi 500 lt man nemaži pinigai, tai kol nedirbsiu tol naudosiuosiu šia "privilegija"
Atsakyti
as apie tai mastau... nezinau net, papildomi pinigai butu labai gerai, tik bijau del visuomenes poziurio ir trukdziu darbinantis. labai nesinoretu, kad tai trukdytu darbe. o su musu tolerantiska ir isprususia kabutese visuomene, tai pilnai tikiu, kad gali kilti nesusipratimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wowavyva: 10 vasario 2009 - 16:34
QUOTE(Asciuke @ 2009 02 10, 17:27)
aš turiu  blush2.gif  apie tai žino tik keltas žmonių, nes apie tokius dalykus beveik nešneku. Manau įsivaizduojat, koks visuomenės požiūris į invalidumą. Tokia tikrai nesijaučiu, bet papildomi 500 lt man nemaži pinigai, tai kol nedirbsiu tol naudosiuosiu šia "privilegija"

Kodel, ko nedirbsi? Kai pradesi dirbti, pasveiksi? mirksiukas.gif
Man tie pinigeliai butu siokia tokia kompensacija juostelems, vitaminams, vaistams - viskam, kas susije su CD, nes lliga nepagydoma, imunitetas silpsta, o vitaminai, kad ir B grupes, doh.gif kokie brangus sad.gif Kazkaip nesinori tu pinigeliu atimti is seimos, o tenka.
Aisku, tai ne operacijos, kurios kainuoja tukstanciais, bet vis tiek si liga reikalauja papildomos prieziuros ir pinigeliu...

O del visuomenes poziurio, kam matai reikala pasakyti, pasakai, o kam ne, tai ne. Cia kaip ir pasakymu, kad sergi diabetu. O darbdavys, jei protingas, ziures, kaip dirbi, o ne kuo sergi ar nesergi. Rask tu siais laikais visiskai sveika zmogu. Si liga neuzkreciama, tad neturetu kilti problemu. Sneku, lyg pati nesirgciau, ania? Zinom, kaip turetu buti, tik, aisku, gaila, kad ne visada yra taip, kaip nori...
O tas zodis in-valid, tai.. blink.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalna: 10 vasario 2009 - 16:42
QUOTE(Shalna @ 2009 02 10, 17:38)
Kodel, ko nedirbsi? Kai pradesi dirbti, pasveiksi?  mirksiukas.gif
Man tie pinigeliai butu siokia tokia kompensacija juostelems, vitaminams, vaistams - viskam, kas susije su CD, nes lliga nepagydoma, imunitetas silpsta, o vitaminai, kad ir B grupes,  doh.gif kokie brangus sad.gif Kazkaip nesinori tu pinigeliu atimti is seimos, o tenka.
Aisku, tai ne operacijos, kurios kainuoja tukstanciais, bet vis tiek si liga reikalauja papildomos prieziuros ir pinigeliu...

O del visuomenes poziurio, kam matai reikala pasakyti, pasakai, o kam ne, tai ne. Cia kaip ir pasakymu, kad sergi diabetu. O darbdavys, jei protingas, ziures, kaip dirbi, o ne kuo sergi ar nesergi. Rask tu siais laikais visiskai sveika zmogu. Si liga neuzkreciama, tad neturetu kilti problemu. Sneku, lyg pati nesirgciau, ania? Zinom, kaip turetu buti, tik, aisku, gaila, kad ne visada yra taip, kaip nori...
O tas zodis in-valid, tai.. blink.gif  blink.gif

net teko išsitraukti užkišta pažymėjimą lotuliukas.gif pagal jį esu darbinga tik 40% (2grupė), tad galiu dirbti tik puse etato, ateity ruošiuosi dirbti pilnu etatu, tad kaip ir teks pereiti prie 3 grupės ax.gif , beabejo 300 lt taip pat turėsiu kur dėti
Papildyta:
QUOTE(wowavyva @ 2009 02 10, 17:30)
as apie tai mastau... nezinau net, papildomi pinigai butu labai gerai, tik bijau del visuomenes poziurio ir trukdziu darbinantis. labai nesinoretu, kad tai trukdytu darbe. o su musu tolerantiska ir isprususia kabutese visuomene, tai pilnai tikiu, kad gali kilti nesusipratimu.

jei žinios nepasenusios su 3 grupe galima dirbti pilnu pajėgumu, taigi ir nebūtina sakyti darbdaviams apie tai (bent aš taip manau)
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2009 02 09, 22:55)

Aister, kaip jusu nauji planai? Atsideda ar nea?  mirksiukas.gif

Dar mintyse planuojam biggrin.gif
Bet bus bus,tik gal kokia vasara kibsim i gamyba lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(wowavyva @ 2009 02 10, 12:42)

Turiu.

Atsakyti
smile.gif sveikutes
kiek prirase thumbup.gif paskaitinejau.
Eudora pakraupau apie tavo bendrazyge pas Birzieti, kad taip zmogus aplaidziai gali ziureti i savo liga. bet kazkaip keista man su tais Birzais. nes kaip as gulejau dabar akuseriniam. tokia faina mergina atvyko ji neserga CD, bet ji teige kad Birzuose uzdare gimdykla ir gimdys klinikose, buvo susitarus gimdyti pas akuserio skyriaus vedeja. jai buvo 38 sav. sake gules 10d. nes is Birzu apie 200 km. tai gali nespeti atvykti. tai va kaip su tais Birzais, tai jei uzdare gimdykla tai kur ji zada gimdyti jei ne klinikose ir cukrinuke rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
nors as turiu drauge kuri laukiasi , ir gyvena Vilniuje bet sveikata ne kokia bet kliniku taip pat kratosi schmoll.gif o laukiasi ir CD labai komplikuotas, tai man ir keista. rolleyes.gif

as jau kaupiuosi gulimuisi kita treciadieni i akuserini biggrin.gif uzeisiu pas Birieti,kazkaip ir keista kad pas vyra gimdyti, bet manau geras spec. thumbup.gif ir nieko tokio bus.

as turiu invalidumo grupe nuo tada kaip susirgau jau 12 metai ir nieko cia blogo nematau. kaip mokinausi turejau II GR. O kaip pradejau dirbti dave IIIgr. ivertino sveikata, darbo salygas, kadangi darbas nesunkus ir tikrai nepersidirbu tai dave III. o darbui invalidumas niekada netrugde. nezinau darbovieteje visi zino kad invaliduma turiu ir tai niekas manes uz tai nemeta is darbo, biggrin.gif na nezinau gal kokiuose UAB ir kitaip. o valstybineje tarnyboje tai itakos neturi jokios neigiamos.
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2009 02 09, 22:55)
Madmuazele, kaip tavo cukrai?

Mazesni kiek... ax.gif Ale uztat kaip bandeliu dabar noriu blush2.gif

QUOTE(wowavyva @ 2009 02 10, 12:42)

Neturiu,... pinigeliai tikrai nepamaisytu, ale bijau, kad darbo nelabai galesiu dirbti unsure.gif pareigune esu. Tikrai bijau ir nenoriu aplinkiniu reakcijos. Gal kada... unsure.gif
Atsakyti
galvoju, apsimoka finansiskai ta III grupe imti ar geriau nereikia. ismoka apskaiciuojama pagal pries tai gautas pajamas ar ne? reikia eiti pasiskaityneti, kaip ten ji mokama.
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2009 02 10, 11:46)
virsutinis soninis mygtukas nebeveikia smile.gif tai patikek, ji pastebi lengvai. gamyklinis brokas visos serijos cia, pakeis be problemu. dabar nusistaciau kairiarankiu rezima, tai naudotis eina.

blyn, kaip negerai blink.gif . O kažin kaip sužinot ar mano ne iš tos pačios serijos, nes mums gi vieną dieną davė tas pompas .... Ar tavo buvo ne nauja?

QUOTE(wowavyva @ 2009 02 10, 13:42)

Man su ta grupe tai įvairiai. Kai mokiausi - tai turėjau, paskui kai dirbau - irgi turėjau, po to buvau išvažiavus į UK, tai neturėjau, grįžus vėl susitvarkiau ir kurį laiką, kol nepakeitė tvarkos (na, kad tipo jei darbdavys sutinka tai galima ir su antra grupe pilnu etatu dirbt), irgi turėjau. O dabar neturiu. Bet panašiai kaip ir Asciuke galvoju, kad gal vėl reikia susitvarkyti, kol nedirbu g.gif

QUOTE(aitiii @ 2009 02 10, 20:22)
Eudora pakraupau apie tavo bendrazyge pas Birzieti, kad taip zmogus aplaidziai gali ziureti i savo liga. bet kazkaip keista man su tais Birzais.
tai jei uzdare gimdykla tai kur ji zada gimdyti jei ne klinikose ir cukrinuke
as jau kaupiuosi gulimuisi kita treciadieni i akuserini biggrin.gif  uzeisiu pas Birieti,kazkaip ir keista kad pas vyra gimdyti, bet manau geras spec.  thumbup.gif  ir nieko tokio bus.

Ai, tai mes jau net ir neaiškinom jai , kad niekas jos tuose Biržuose nepriimtų ir neleistų gimdyti, net jei ten ta gimdykla ir nebūtų uždaryta. Tiesiog nei vienas sveiko proto gydytojas nesutiktų apsiimti tokios rizikos, ypač turint galvoj kad ji taip neprisižiūri. Bet tai dieve dieve, ko norėt kai vaikai vaikus gimdo doh.gif Žinoma, būna retų ir malonių išimčių, tačiau deja tai tik išimtys. O jai tik 19 metų, tai supratimo absoliučiai nulis, ir kas baisiausia, kad kaip supratom pas jos tėvus to supratimo irgi ne ką daugiau doh.gif Tiesiog be proto gaila jos leliaus, kuris yra visiškai nekaltas verysad.gif

Aitiii, o kodėl tu gulsies tik trečiadienį? juk po to ir savaitgalį teks praleisti klinikose g.gif Ar tave tik trims dienoms ten guldys? blink.gif
o dėl gimdymo pas Biržietį - tai aš buvau ta, kuri sakė NIEKADA gyvenime pas jokį vyrą ginekologą neisiu ir jau tikrai pas vyrą negimdysiu schmoll.gif Dabar pabandytų mane kas nors įtikinti gimdyti pas ką nors kitą - nei už ką nepasirašyčiau lotuliukas.gif Todėl labai tikiuosi, kad viskas bus gerai ir aš kaip nors išgyvensiu, nes svarbiausia - kad geras specas thumbup.gif .
Papildyta:
QUOTE(wowavyva @ 2009 02 10, 21:40)
galvoju, apsimoka finansiskai ta III grupe imti ar geriau nereikia. ismoka apskaiciuojama pagal pries tai gautas pajamas ar ne? reikia eiti pasiskaityneti, kaip ten ji mokama.

jo, kažkaip priklausomai nuo atlyginimo gali paskaičiuoti, bet tikslios metodikos nežinau. Tai jei sužinosi - pasidalink, nereiks man skaityti ir ieškoti. Tik tiek ,kad kaip žinau, tą skaičiavimą pagal atlyginimą daro vieną kartą - t.y. nesvarbu, kad po penkių metų tavo atlyginimas bus didesnis, vistiek mokės pagal tai, ką paskaičiuos dabar. Na, bent jau anksčiau taip buvo. Tai reik pasižiūrėt koks skitumas gaunasi tarp to, ką mokėtų soc. rūpyba ir to, ką gautum iš Sodros, ir apsispręst kas labiau apsimoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eudora: 10 vasario 2009 - 21:03
QUOTE(wowavyva @ 2009 02 10, 20:40)

Bet gi nera grupiu dabar unsure.gif Ziurima i netekta darbinguma g.gif Parasyk kai surasi... kazi ar tikrai verta?
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2009 02 10, 21:08)
Mazesni kiek... ax.gif Ale uztat kaip bandeliu dabar noriu blush2.gif

Neturiu,... pinigeliai tikrai nepamaisytu, ale bijau, kad darbo nelabai galesiu dirbti unsure.gif pareigune esu. Tikrai bijau ir nenoriu aplinkiniu reakcijos. Gal kada... unsure.gif

O as lapnoju Pilypaites obuoliu pyraga. Siaip skanu, tik per riebu, per saldu ir del to obuoliu nesijaucia, ryskiai kazka ne taip padariau doh.gif Laukiu cukraus rekordu aukstumu doh.gif

Vat kokia uzsislapsciusi, tai kokios srities pareigune - kokiom temom privengti kalbeti? biggrin.gif

QUOTE(wowavyva @ 2009 02 10, 21:40)

Agha, man irgi bais idomu g.gif

QUOTE(Eudora @ 2009 02 10, 22:08)
aš buvau ta, kuri sakė NIEKADA gyvenime pas jokį vyrą ginekologą neisiu ir jau tikrai pas vyrą negimdysiu  schmoll.gif Dabar pabandytų mane kas nors įtikinti gimdyti pas ką nors kitą - nei už ką nepasirašyčiau lotuliukas.gif Todėl labai tikiuosi, kad viskas bus gerai ir aš kaip nors išgyvensiu, nes svarbiausia - kad geras specas  thumbup.gif .

As irgi buvau is tu, kuri kryzium gule, kad su vyrais giniais jokiu reikalu neturesiu smile.gif Bet gyvenimas pateikia staigmenu smile.gif Siaip del saves jauciu taip ir nebuciau susigundziusiu, bet gi del leliu bele kam pasiryztum, kad tik jiems butu gerai smile.gif
Atsakyti