Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :) (2 tema)

QUOTE(Eudora @ 2009 02 05, 19:47)
oi, negaliu, prajuokinai  lotuliukas.gif žinai, matyt, vistik, yra skirtumas, kai lelius planuotas ir ne  g.gif Ir gal net ne tiek planuotas ar ne, bet kiek ilgai lauktas. Nes aš, nors ir nesakau, kad laukiu gimdymo kaip didžiausio gyvenimo malonumo, bet vistiek galvoju, kad nugi kaip nors išgyvensiu, nepaisant visų savo baimių ir kompleksų  blush2.gif Tiesiog kai du metus lauki, kol išsipildys planas ir svajonė tapti  nestuke.gif , tai pats gimdymas atrodo toks niekingai mažyyyyyyyyyyyyyyyytis gyvenimo epizodas, kad net neverta sukti sau galvos  wub.gif (priminkit man šituos mano žodžius, jei netyčia pati pamirščiau, kai po gimdymo skųsiuos ir aimanuosiu, kaip man buvo blogai ar baisu, ar dar kas nors  lotuliukas.gif )

Eudora ir tu mane prajuokini:D na nematau cia jokio as skirtumo, netoks ir jau jis cia neplanuotas, juk niekada negalvoji kad leliukai is oro atsiranda lotuliukas.gif
as nesakau kad gulejau akus. ir man ten nepatiko aplinka tai nereiskia kad as jau vaikelio nenoriu biggrin.gif ir as nemanu kad neistversiu istversiu ir laukiu ir gimdysiu. bet gal neverta nuomones sakyti rolleyes.gif
manau kad kiekvienam nauji ispudziai ten kur nesu buvus tai ir parasiau savo nuotaikas, bet kazkaip tu ne taip gal supratai kazka.

madmuazele ir man taip buvo atrodo nedaug valgau o storeju akyse, ir nervavausi. bet pastebejau kad nuo sedimo darbo pradejau storeti kaip bulkute lotuliukas.gif
Atsakyti
Zinoma, ir tas itakoja... juk sedziu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2009 02 05, 21:51)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Laukiam...
Na, pvz. siandien mano meniu: ... tiesiog nenoriu valgyti dabar.... o svoris atrodo is oro dideja schmoll.gif

na, iš viso to ką parašei - tai man toks vaizdas, kad tau netinka tavo naudojami insulinai g.gif na, negali būti, kad leidžiant tavo nurodytus kiekius ir valgant tiek, kiek tu valgai (o tiksliau - nevalgant) cukrūs būtų tokie g.gif aš tavo vietoj tikrai savo endokrinologės paklausčiau, ką ji galvoja apie insulino pakeitimą ... nes dabar akivaizdžiai kažkas yra ne taip ...

QUOTE(aitiii @ 2009 02 05, 22:13)
Eudora ir tu mane prajuokini
manau kad kiekvienam nauji ispudziai ten kur nesu buvus tai ir parasiau savo nuotaikas, bet kazkaip tu ne taip gal supratai kazka.

Aitiii friends.gif viską aš supratau, ir tavo nuotaikas, ir rūpesčius ir nerimą, tikrai ok.gif ir jau tikrai nenorėjau pasakyti, kad jei trumpiau planuotas - tai nelaukiamas schmoll.gif Jokiu būdu schmoll.gif Atsiprašau, matyt nesugebėjau aiškiai parašyti tai, ką norėjau pasakyti blush2.gif Tiesiog aš per tą savo euforiją doh.gif jau nepastebiu tokių elementarių dalykų, kuriuos kiti žmonės natūraliai pastebi ir kurie daugumą veikia neigiamai mastau.gif flirt.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eudora: 05 vasario 2009 - 21:38
QUOTE(Eudora @ 2009 02 05, 21:37)
na, iš viso to ką parašei - tai man toks vaizdas, kad tau netinka tavo naudojami insulinai  g.gif na, negali būti, kad leidžiant tavo nurodytus kiekius ir valgant tiek, kiek tu valgai (o tiksliau - nevalgant) cukrūs būtų tokie  g.gif aš tavo vietoj tikrai savo endokrinologės paklausčiau, ką ji galvoja apie insulino pakeitimą ... nes dabar akivaizdžiai kažkas yra ne taip ...

Na, patikek tokiai vakarienei-susileidau 9 vv insulino, po 2 val. buvo 15.1... tai dar 3 vv susileidau... absurdas... doh.gif Eisiu, eisiu ir kalbesiu... nu tikiuosi neprades aiskinti, kad i ligonine reik unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2009 02 05, 22:48)
Na, patikek tokiai vakarienei-susileidau 9 vv insulino, po 2 val. buvo 15.1... tai dar 3 vv susileidau... absurdas... doh.gif  Eisiu, eisiu ir kalbesiu... nu tikiuosi neprades aiskinti, kad i ligonine reik unsure.gif

oho blink.gif
ai, dar man čia tokia mintis kilo. Aišku, tai tik iš dalies galėtų paaiškinti tokius rezultatus, bet vistik ... Kokį gliukomatį tu naudoji? g.gif Ar tik ne Optium exceed? nes kažkaip ligoninėj gulėdamos mes su palatos kaimyne pastebėjom, kad būtent šito aparato paklaidos yra labai didelės. Tarkim, jei cukrus iki 10 - tai jo paklaida dažnai būna apie 2 mmol, o jei virš 10 - tai gali būti ir apie 3. Bet tai, aišku, tik spėjimas ir tai toks, kuris esmės vistiek nekeičia. Nes sakykim, jei aparatas rodo 16, o pas tave iš tikrųjų yra kokie 12,5 ar pan., tai vistiek yra per daug pagal suleistų vaistų ir suvalgyto maisto kiekį.
O dėl gulimosi į ligoninę - tai aišku labai daug priklauso nuo tavo endokrinologo. Tarkim, su Petrenko tokiu atveju būtų galima susitarti ir be ligoninės, bet žinau n+k tokių daktarų 'epušės lapelių', kurie be ligoninės apie tokius dalykus net į kalbas nesileistų. Taip, kad čia sėkmės dalykas mirksiukas.gif . Bet kuriuo atveju, net jei ir tektų atsigulti į ligoninę, tai vistik būtų galimybė susitvarkyti tą chaosą, nes jie negalėtų tavęs išleisti nesurugeliavę cukrų ir neradę tinkamo insulino ar kokios kitos pateisinamos priežasties dėl tokių glikemijų. Taip, kad, manau, vistik tai vienas iš būdų susitvarkyti savo sveikatą, kad ir kaip nepatraukliai tai atrodo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aitiii @ 2009 02 05, 18:30)
o kaip dar salia guli ir rėkia tai man baisiau manau negu tai kur rėkia biggrin.gif  biggrin.gif net vidurius susuko lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Sveikute, ziurek, daugiau nebesposyk 4u.gif
Del maisto, tai sisimeti savo svietsuko ir druskytes ir pasikoreguoji smile.gif
Geras, klykianciu gimdyviu akuseriniame as negirdejau smile.gif Musu palatoj buvo tokia viena, prisizvengem is jos, jau taip bijojo gimdyti - kalbejo ir kalbejo apie tai, kad bijo. Galvoju, tokia truputuka pagyvenus moteriske, apie vaikus kalba. Sakau, o kelinta karta gimdysit? Sako, trecia lotuliukas.gif Sako, pirmus 2 kartus nebijojau. Sakau, gal sunkiai gimdet, sako ne, lengvai, net normaliai skausmu nejaute. Nu ir su tom baimem isivare sau skausmus - paskui girdejome, kad labai ilgai ir sunkaii gimde (ir garsiai sauke) smile.gif
Taip kad neprisigalvokite sau baimiu 4u.gif

Atsakyti
madmuazele, tu RK gimdei?
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2009 02 06, 12:31)
madmuazele, tu RK gimdei?

Taip, RK 4u.gif
Papildyta:
O Petrenko Kaune? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaitės smile.gif

Labai nebarkit, jei kvailai paklausiu 4u.gif
Man 12 nėštumo savaitė ir šlapime buvo per daug ketonų. Pasiskaičius internete radau, kad tai kažkaip siejasi su diabetu/rodo polinkį į jį ar kažkas panašaus.
Man diagnuozuotas policistiniu kiaušidžių sindromas, tai vėlgi rizika tam diabetui yra.
Pirmas vaikas gimęs svėrė truptį daugiau nei 4 kg - randu interenete, kad tada svarbu pačioj pradžioj nėtumo cukrų tikrint.
Man dar nieks jokio cukraus niekur netyrė. Pasidaryčiau ir pati kokį tyrimą dėl šventos ramybės, tik va nežinau ką kame tirtis g.gif Gal jūs galit patart?
Ar be reikalo panikuoju? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Franė @ 2009 02 06, 15:38)

Man 12 nėštumo savaitė ir šlapime buvo per daug ketonų. Pasiskaičius internete radau, kad tai kažkaip siejasi su diabetu/rodo polinkį į jį ar kažkas panašaus.
Man diagnuozuotas policistiniu kiaušidžių sindromas, tai vėlgi rizika tam diabetui yra.
Pirmas vaikas gimęs svėrė truptį daugiau nei 4 kg - randu interenete, kad tada svarbu pačioj pradžioj nėtumo cukrų tikrint.
Man dar nieks jokio cukraus niekur netyrė. Pasidaryčiau ir pati kokį tyrimą dėl šventos ramybės, tik va nežinau ką kame tirtis g.gif Gal jūs galit patart?

Sveika mirksiukas.gif
ketonai ne būtinai siejami su diabetu, tau gali būti ir nuo pykinimo, vemimų, mažai suvartiojamų anglevandenių, nuo jų stygiaus pradeda kauptis ketonai organizme

o cukrų pasitikrink, pačiai bus ramiau, pas šeimos gydytoją paprašyk, kad paskirtų gliukozės tyrimą, nieko nevalgius, ryte nueisi į polikliniką ir pasidarysi, arba gali darytis gliukozės tolerncijos testą, šį man rodos taip pat paskiria šeimos gydytojas. pačiai pirkti gliukomatį ir juosteles kolkas neapsimoka, jei tau nenustatytas GD mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Franė @ 2009 02 06, 14:38)

sveika, manyčiau, kad dėl viso pikto, paprašyk gliukozės tolerancijos mėginį kad padarytų. Reiks išgert tokį gliukozės tirpaliuką, prieš tai bus paimtas kraujas, po 2 valandų vėl paims, ir pažiūrės, ar nesutrikus gliukozės tolerancija pas tave. Siūlau būtent šį tyrimą, nes pavyzdžiui, pas mane nei karto nebuvo padidėjęs cukraus kiekis kraujyje tiesiog darant paprastą kraujo tyrimuką, o vat po to gliukozės tolerancijos testo paaiškėjo, kad negerai.. O ir pasekmės nenustačius to ir nesilaikant viskokių nurodymų gali būti labai liūdnos.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2009 02 05, 23:48)
Na, patikek tokiai vakarienei-susileidau 9 vv insulino, po 2 val. buvo 15.1... tai dar 3 vv susileidau... absurdas... doh.gif  Eisiu, eisiu ir kalbesiu... nu tikiuosi neprades aiskinti, kad i ligonine reik unsure.gif

tikrai ne kas, bet pamenu kaip mano gliukonizuotas buvo 10. tai taip pat buvo ir man kiek leidziuosiu tiek aukstas. verysad.gif tikiekimes kad endokrinologai tau pades. mirksiukas.gif

Shalna ir man tokia situacija kad salia gulejo kur 3 arba 2 karta gimdo ir labai bijo. o viena tik pirma karta kur 7 men.pagimde. ten ne kiek tas rekimas bet tas laukimas kaip jos guli ir laukia ir skaiciuoja saremius lotuliukas.gif kazkiek rekia. tai man brrrrrrrr baiminuosi biggrin.gif
Shalna o tu gimdei susitarus pas ka nors, ar kas budejo tas ir prieme.??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aitiii: 06 vasario 2009 - 17:41