as visiskai pritariu tau jauna dvynuku mamyte ...jei vaikutis gimes truputeli anksciau ir mazesnis nei kiti tai dar nereiskia ,kad jis kitoks nei iprastu metu gime vaikuciai ...
Pirmasis mano
buvo labai sunkus ,beveik visa ji praleidau ligonineje ,lasalines ,gulimas rezimas ir t.t.
suejus septintam menesiui pagaliau pradejau jaustis geriau,bet viena ryta atsikelus pamacioau ,kad lova pilna kraujo...pirmiausiai mane istiko sokas -sedziu raudu kol vyras nuramino ir nuveze i ligonine ... akusere sako:nusiramink -po gero pusvalandzio busi mamyte ir dar taip graziai nuramino ,kad daugiausiai geniju yra gime 7 men ir ,kad cia tikrai ne tragedija.palengvejo- nubraukiu asara ir laukiu vaikiuko gimimo ...
atlike visas reikiamas proceduras pries gimdyma jie nusprendzia mane siusti toliau i kita ,geresne ligonine ,kuri turi geresnius inkubatorius ,nes itare ,kad mazylis bus labai labai mazas ,o cia turima iranga tam nepritaikyta ...
taigi po kokio gero pusvalandzio perveza mane i kita ligonine ...prileido stabdanciu vaistu ...guliu palatoje ir vis dar laukiu kada viskas baigsis ...kada pagaliau pamatysiu savo mazyli ...
i palata iejes akuseris manes klausia :"ar tu tikrai nori sito vaikelio ?jis bus mazytis ,gali buti ,kad pilnai neissivystes ir ,kad su juo gali tureti vargo visa gyvenyma ,o tu dar jauna-bus dar tu vaiku.jo zodziais tariant turesi "gryba"visam gyvenymui "..."tikrai noriu" islemenau su asaromis akyse "tikrai...noriu...".jis iseina is palatos ir jau po keliu minuciu susirenka gal kokie trys keturi akuseriai ,vaiku gydytoja ir dar bala zin kas ...palatoje gal kokiu 10-ies zmoniu armija...
galvoje sumaistis ...mintyse pinasi daugybe minciu ...Pagaliau pagimdziau ,net nejauciu nei skaismo nei laiko tekmes (net nezinau kek tai laiko truko )-galvoje viena mintis ,kad tik viskas butu gerai ,kad tik sveikas ...
akuserio pirmas zodis "negyvas"-man sokas ...guliu ir net negaliu praverkti ...atrodo ,kad cia tik koks filmas ,kad ne man ,kad visa tai netikra ...po to girdziu ,kai vaiku daktare sako "zekit kvepuoja",bet tai truko tik akimirka-ji (tai buvo mergaite )ikvepe pirma ir paskutini karta ...gydytojai dar negimusi vaikuti buvo pasmerke miriop ,jie nesitikejo ,kad toks mazytis vaikutis(726g) gims gyvas tad nebuvo pasiruose tam ,net aparatura mazajai isgelbeti buvo neparuosta...jie susuka mazja i kazkoki skurli ir isnesa...atceit tyrimams ar sveikas buvo -paaiskejo ,kad sveikut sveikutele buvo tik kvepuoti pati tada dar neistenge ,bet jei butu laiku susigriebta tai mano mazoji jau 4-iu butu ...
man suleidzia didele doze raminamuju ir daugiau nieko nebepamenu ...pabundu palatoje ... mano vyro sutikimu mazoji buvo kremuota ... man neleido su ja net atsisveikinti .maciau ja tik is tolo ...
gera pusmeti negaledavau net i miesta iseiti ,nes kaip tik pavasaris buvo tai daug jaunu mamyciu su savo atzalelem pasivaiksciot su vezymukais iseidavio ,o man asaros tada ...
Praejus kiek laiko nueinu pas savo ginekologe ten suzinau ,kad man kazkokios komplikacijos po gimdymo ir niekada nebegalesiu tureti vaiku ... Aciu Dievui ,bet diagnoze buvo klaidinga. po gero pusmecio pasijutau nescia ...visa nestuma vaikstau kaip ant adatu ...likus 2-iem savaitem ir 3-im dienom pajauciau saremius ...nieko nelaukus su daiktais i ligonine ...ten girdziu vel ta pati ,kad mazas vaikutis ,kad siunciam vel i kita ligonine ,nes neturim tam irangos .po gero pusvalandzio pasiekiu ligonine ...dar po kokio pusvalandzio jau girdziu kaip mano mazoji suniurksi kaip kaciukas ir nurimsta -per tas kelias akimirkas prabego didziulis minciu srautas "nejaugi istorija kartosis?" nedrasiai paklausiu kas gime ? akusere:-"labai grazi mergyte ,labai ilgais plaukuciais ,tikra grazuole " ...klausiu ar viskas gerai ? atsako ,kad gerai tik labai mazyte 1323g-reiks paguleti inkubatoriuje truputuka ,o taip tai sveikute mergyte ... trys savaites ligonineje ...parsivezame mazaja namo ir net nespejau pamatyti kaip uzaugo ir kitas bendraamzes savo pralenke ir ugiu ir protu ...dabar jau greitai bus 3ys metukai .darzelyje eina su metais vyresniais vaikuciais grupeje ,bet uz kai kuriuos dar net gabesne ...daug daineliu moka ,eilerastuku ,graziai piesia ,retai serga.labai guvi ir linkma mergyte auga ... Labai ja myliu ...
Ji mano gyvenymas ...
tad mamytes ,nebijokite prieslaikinio gimdymo ,bet zekite ,kad daktarai butu tam tinkamai pasiruose ...ir tada viskas bus