Man pirmas trimestas buvo sunkus... Tepliojo beveik visa laika... Bijodavau eiti i tualeta, nes nezinojau ka galiu pamatyti..... Paskui tepliojimas nurimo, taciau gydytoja i darba neisleido iki pabaigos, o vaiksciojau kaip stikline, kad tik niekuo nepakenkti...
Del gimdymo, tai siaip jau ryte prabudusi jauciausi ne kaip.... Nuejau i parduotuve kokius 200m ir vos parejau, vos uzlipau i antra auksta.... Pradejau vyrui kalbeti, kad man dar liko 6 savaites, o as vos paeinu...
Paskutines 3 savaites man labai sparciai buvo pradejes augti svoris - po 600-700gr i savaite! O juk per visa nestuma iki 30 sav.buvau uzsiauginusi apie 7kg... Nors as dabar manau, kad mano perliukas zinojo, kad jam reikia skubeti gimti... Kadangi, kai jau po gimdymo akusere parode placenta ir virkstele pamateme, kad virkstele buvo uzsirisusi i mazga... Sake, kad galime svest vaikucio dviguba gimtadieni, nes jei jis butu auges didesnis, mazgas butu uzsiverzes ir mano saule zutu...
Jau nuo ryto ne kaip jauciausi... O apie 11 val. pamaciau keistas isskyras su krauju.... Buvo 5dienis... O tik 2dieni buvome nueje i kursus apie gimdyma, kuriame pasake, kad pirma iseina gleiviu kamstis... Supratau, kad tai gleiviu kamstis, taciau dar netikejau, kad gimdysiu... Dar sugebejau nueiti su vaikystes draugemis susitikti... Tik jau nusedeti ramiai nelabai galejau... Maude nugara... Tai vis judejau ir krutejau ieskodama patogesnes sedejimo pozos....
Apie 13 val. vel pamaciau gleives, tai zinokite, kad gleiviu kamstis gali iseiti visas is karto, arba palaipsniui, arba gali ir isvis neiseiti...
Tai net ir tada as neskubejau i ligonine... Tik apie 15 val. pamaciusi dar gleiviu, pasakiau apie tai vyrui ir paskambinau akuserei.... Akusere pasake vaziuoti i ligonine... Tai as dar gryzau is draugiu namo, nusiprausiau, susidejau savo daiktus ir nieko nesitikedama isvaziavau i ligonine.. Pas gydytoja nuejom paziureti vaiko tonusu, o jau tada ji pamate, kad man reguliarus saremiai... Apie 17 val. jie buvo kas 7 minutes... Lipant is rusio (kur ziurejo tonusus) i pirma auksta ir einant pas gydytoja kabineta pajutau, kad slapia... Supratau, kad "pasisioti" negalejau....
Taciau vandenu buvo laaaaabai nedaug... Kai gydytoja patikrino gimtos kaklelio atsiverima JAU buvo 4 cm! Persigandau... Buvo 34 sav... Kopem i 35 sav... Pasake, kad per kakleli bega vaisiaus vandenys ir, kad siandien TIKRAI pagimdysiu... Nuramino, kad vaikiukas jau pakankamai didelis... Pagulde i patologini... Ten paziurejo kaklelio atsiverima - jau buvo 5 cm - 18 val... Tik ten visi man kaip vienas tvirtino, kad siandien as negimdysiu, o juk sedeti jau negalejau... Saremiai buvo kas 5 min...
O ir visos gimdyklos buvo uzimtos... Apie 21 val. "sprogau". Kitaip to jausmo negaliu pavadinti... Nubego vandenys.... Jau kai chliustelejo... (Dabar dziaugiuosi, kad ne namie ant kilimo ar lovos... ) Bet idomiausia, kad ir po sito man aiskino, kad "gulk i lova - negimdysi"....
Po vandenu pirmojo karto praejus kokioms 15min, pasipyle vanduo 2tra karta... O tada prasidejo tokie saremiai, kad sliauziojau keliais... Saremiai 22 val. buvo jau kas minute... Kai daktare patikrino kakleli buvo jau 7 cm... Nuveze i gimdykla, atleke vyras.... Pagimdziau pati, naturaliai ir be epidiuro...
Paskui lauke 10 sunkiu dienu ligonineja..
Gime 48cm ir 2348gr svorio.