p.s gulima rezima turejau nuo 27sav, tai skaityciau ilgai istempe musu panele pilvelyje!

Kadangi buvau susitarusi su gydytoja, drebančiom rankom skambinu jai, bet jai nespasirodė šis įvykis svarbus ir liepė paskambinti po valandos, tada dar po valandos, galiauiausiai sutarėm dar po valandos susitikt gimdymo namuose. Ten mane labai nemaloniai sutiko budinti gydytoja ir net nesiklausė ką aš jai sakiau

Mane su visais rūbais nuvežė į operacinę, mažiuką išpjovė per kelias akimirkas... jis nekvėpavo... APGAR įvertinimas gimus 0, atgaivinus -3, praėjus penkiom minutėm -6 , o prieš išvežant į KMUK -7. Mano zuikis gimė 45cm., 2430g.
Ačiū Dievui po ilgų vargų kol galėjau patekti pas savo mažiuką, po kraujo perpylimo, po bereikalingo švitinimo, mums viskas gerai

Seniai tai buvo, bet kai vėl laukiausi, su nerimu bijojau, kad viskas pasikartos....

Keletą dienų prieš, jaučiau maudimą pilvo apačioje, bet nieko blogo neįtariau, pasitarus su mama, nusprendžiau kitą dieną važiuoti pas savo gydytoją, bet jau nebesulaukiau. Naktį nubėgo vandenys, tuo metu kaip tik atostogavau kaime, MB supakavo ir išvežė į Utena, ten gimdyt nepriėmė, liepė važiuot į Vilnių. Gimdymas pavyzdinis, kaip gydytoja pasakė, mažoji gavo 9-10 balų, keletai valandų buvo paguldyta į inkubatorių, paskui perkelta pas mane. Priežasties aiškios kaip ir nėra, kuris laikas kamavo aukštas spaudimas, bet pagėrus gydytojos išrašytos arbatos, lyg ir susitvarkė...
O šiaip augam puikiai, jau seniai bendraamžius pasivijom, o dabar daugumą net praaugom

Mažylis praleido penkias paras reanimacijoj, paskui santariškėse dvi savaites, bet gydėmės gimdymo traumas, dėl neišnešiotumo jokių rimtų bėdų nebuvo. Dabar didelis ir pasiutęs

Paryciais pradejo teketi vandenys, bet man prireike keleto valandu, kol susivokiau, kad tai - vandenys. Is pradziu maniau, kad tiesiog nevalingai apsislapinau, nes tekejo labai palengva, po keleta lasiuku. Veliau atsikelus ir skaniai nusiciaudejus prie pusryciu stalo paaiskejo 'kame saknys' - pliuptelejo visas upelis... Skubiai paskambinau gydytojai ir isskubejom i ligonine. Ten pajunge prie monitoriu, patvirtino, kad vandenys tikrai nutekejo. Jokio progreso nesimate, tai nusprende palaikyti mane pernakt stebejimui. Visi gydytojai kaip susitare sake, kad tikrai dar negimdysiu - 'priesiniai vandenys' bus nubege... Pavakare vyra issiunciau namo, nes jau ir pati nebetikejau, kad kas nors gali pernakt nutikti.
Vidurnakti prasidejo saremiai, po valandos jie jau kartojosi po viena kas tris minutes. Maziuke gime 4val ryto, vos per keturias stangas. Vyras tiesiogine to zodzio prasme igriuvo i gimdymo palata likus minutei iki man pradedant stumti, labai dziaugesi spejes

Del prieslaikinio gimdymo, manau, is dalies pati buvau kalta - tikriausiai persitempiau. Tuo metu vis dar dirbau penkias dienas per sav, visa diena ant koju, dekretiniu planavau iseiti likus 2sav iki termino - taip ir neteko. Buvom tik ka issikrauste i nauja nama, tai namuose po darbo nuolat kuisdavausi uzuot ilsejusis, diena pries tai vyras mane uztiko spinteles miegamajame bestumdinejancia - gavau velniu

line069, 24 Geg 2010 - 13:04, para�ė:
line069, 24 Geg 2010 - 13:04, para�ė: ![]()
sveikos esamos ir busimos mamytes...nors pati nesu mama, bet pries kelias dienas tapau teta...pati dalyvavau gimdyme, dabar turim rimta bedele :(sesei tik 17 metu, pagimde 34 savaiciu neisnesiota berniuka, kuris svere 3440g ir yra 49 cm, gimes berniukas pats nevalge, nekvepavo, judeti pradejo antra diena, buvo inkubatoriuje, prijungta ivairiu vamzdeliu...po to 3 diena prasidejo gelta, lyg to butu maza, pradejo pusti pilvuka, kadangi esame panevezyje, skubiai isveze i vilniu, bijojo kad zarnytes neplystu...siandien yra 5 diena, vilniuke jau 2 kartus jam perpiltas kraujas, dabar stebima bukle, nors ji kritiska...greiciausiai reiks daryti operacija del zarnyciu...baisus nerimas, skambinames kas 2val, klausiam kokia bukle, bet ji vis nekinta...baisu...dabar gyvenam laukimu...gal kam nors yra taip atsitike?

oj, suklydau rasydama svori, svere 2440g...mazylis operuojamas kaip tik dabar...dieve, kaip baisu...
line069, 24 Geg 2010 - 16:36, para�ė:
line069, 24 Geg 2010 - 16:36, para�ė: ![]()
oj, suklydau rasydama svori, svere 2440g...mazylis operuojamas kaip tik dabar...dieve, kaip baisu...
Stiprybes mazyliui ir jum visiem. Tikekimes, kad viskas baigsis laimingai.