QUOTE(Evelinuke @ 2009 07 04, 20:43)
mums ketvirtadieni bus 35 sav
as tai vis pajuokauju, sakau tegu dar maziukas kokias 3-4sav pagyvena pilvuze ir jau kai plauciukai bus susiformave gali ir lyst lauk, jau laukiam
man ir tas itemptas pilvas nerima priduoda, o tu kokia medetku arbata geri?ar tik magni?man tai kazkaip atleidzia truputi
Tai kad plauciukai jau buna susiformave 35sav.
As pati pagimdziau budama 35sav. Tad kai vandenys eme begti, tai mane labiausiai ir ramino tai, kad nestumo kalendoriuj buvau perskaicius, kad vaiko visi organai jau susiformave ir nuo siol jis tik augs svori ir kaups kalcio bei visokiu vitaminu atsargas.
Kodel pagimdziau per anksti nezinia. Manau susidejo daug faktoriu i viena kruva
Visu pirma del to kad visa nestuma pakankamai gerai jauciausi, tai gal biski ir persistengiau "belakstydama", besitvarkinedama ir daiktus bekilodama. Antras dalykas, ta savaite apturejau labai labai dideli stresa
Be to kazkas nutiko, kad i nestumo pabaiga vaisiaus augimas stipriai suletejo. Dukra gime tesverdama 1946g, nors teoriskai 35sav. turetu gimti bent jau 2250-2500g. Todel naujagimiu skyriaus pediatre man pareike, kad turiu padekot gamtai, kad pagimdziau per anksti, bet uztat GYVA vaika - tipo kazko jai mano pilve eme trukti
. Dukra gime sveika, gavo 8 balus pagal Apgar'a (8-10balu yra labai gerai), inkubatoriuj isbuvo tik para ir jei nebutu prasidejus stipri gelta, tai jau po 1.5 paros butu parkeliavus is naujagimiu skyriaus pas mane i palata, bet del geltos grizo dar parai atgal i inkubatoriu.
Kas liecia pojucius, tai tiesiog paskutine sav. iki pagimdant jauciausi labai nusilpus, visiskai be energijos, pilvas kazkoks labai apsunkes, bet nepasakyciau, kad ji tempe
. As maniau tokie pojuciai yra normalus paskutini nestumo menesi
O pilvas man pakietedavo karts nuo karto jau nuo antro trimestro, bet gine paciupinus sake kad nieko baisaus
Liepe tik jokiu budu nekentet kai i WC reikalas spiria. Geriau magni beveik visa nestuma, nes dar ir meslungis ziauriai kojas traukdavo.
Visoms nerimaujanciom linkiu kuo maziau streso ir islaukt savo termino