Įkraunama...
Įkraunama...

Priešlaikinis gimdymas

Mazylis gime 38 savaiciu, bet svere 3640 g ir 51cm.Galvojau gal ir gerai,nes buvo lengviau pagimdyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Musu vaikeliukas pradejo belstis i si pasauli, kai jam tebuvo 26 savaites ir kelios dienos.. Gydytojai prasidejusia gimdymo veikla sustabde vaistais, subrandino vaikelio plauciukus ir nerade jokios infekcijos, taciau papildomai suleide 5 dienu antibijotiku kursa, isleido pagaliau i sava erdve - namus..

Praejus kuriam laikui atrode, kad takart su vyru pasenome keleriais metais, nes pirma mintis, kad galime netekti vaikelio, buvo giliai zeidzianti ir sunkiai i zodi sutalpinami jausmai siaute viduje.. Po bemieges pirmosios nakties ligonineje, reguliariu saremiu pasikartojimo, bekrastes baimes viduje ir asaru anksti ryte pamaciau savo vyra,- jo veide buvo tokia gili neviltis, paraudusiose akyse (neaisku ar nuo nemiegotos nakties, ar nuo asaru) tokia bedugne, kad as galu gale supratau, kad abudu isskydome, o vaikeliui juk dar baisiau, kai abu tevai prarado vidine stiprybe ir tikejima..

Tada as is visos sirdies gelmiu atsiprasiau savo vaikelio uz viska - uz prabudusia baime, uz blogas mintis, uz savo silpnuma, uz viska, - ir sau pasakiau, kad "as tikrai dabar negimdysiu, as negaliu sau to leisti".. Sudetinga nupasakoti ta visa suvokimo, ispazinties sau, atsiprasymo virsma viduje.. bet tikiu, kad jis takart buvo reikalingas, nes nerimas ir baime uzvaldo kuna ir tada menkai gali ji kontroliuoti..

Tad nuosirdziai linkiu visoms kuo samoningiau nesioti po sirdele savo vaikelius, kad jie nenoretu i si pasauli ateiti taip anksti.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aggnesse: 02 birželio 2009 - 16:15
Sveikos esamos ir busimos mamytes,

mum 33 sav ir gresia prieslaikinis gimdymas, paskirtas lovos rezimas, o jei pabloges tai israse siuntima i ligonine. Jauciuosi prastai, nes pastoviai maudzia pilva ir skauda stubura, kaip ir reiktu vaziuoti i ligonine pagal gydytojos nurodyma. Taciau labai nesinori. Norejau pasuteirauti ar kas galetu man pasakyti ar yra kokia garantija, kad tie vaistai padeda? Ar vien gulejimas gali padeti?

Aciu.
Atsakyti
QUOTE(lauriulis @ 2009 06 25, 10:07)
Sveikos esamos ir busimos mamytes,

mum 33 sav ir gresia prieslaikinis gimdymas, paskirtas lovos rezimas, o jei pabloges tai israse siuntima i ligonine. Jauciuosi prastai, nes pastoviai maudzia pilva ir skauda stubura, kaip ir reiktu vaziuoti i ligonine pagal gydytojos nurodyma. Taciau labai nesinori. Norejau pasuteirauti ar kas galetu man pasakyti ar yra kokia garantija, kad tie vaistai padeda? Ar vien gulejimas gali padeti?

Aciu.

Labas,

Mums irgi grese prieslaikinis gimdymas, teko ir ligonineje paguleti, po to namie gulimu rezimu gera menesi. Ir jei labai saugaisi, nepersitempi, guli, tai gali but kaip man - jau trecia diena virs termino ir niekaip nepagimdau smile.gif Taip, kad tikrai ta ramybe gali padeti. Tikiu, kad viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(medi @ 2009 06 25, 11:22)
Labas,

Mums irgi grese prieslaikinis gimdymas, teko ir ligonineje paguleti, po to namie gulimu rezimu gera menesi. Ir jei labai saugaisi, nepersitempi, guli, tai gali but kaip man - jau trecia diena virs termino ir niekaip nepagimdau smile.gif Taip, kad tikrai ta ramybe gali padeti. Tikiu, kad viskas bus gerai  4u.gif

Puiku, kad viskas taip gerai. As irgi labai tikiuosi, kad man viskas baigsis taip pat gerai smile.gif Guliu ir guliu, ir tikiuosi islaikyti dar bent 3 savaiteles, o tada jau kaip ir ne taip baisu.
O jums sekmingo ir lengvo gimdymo 4u.gif
Atsakyti
Viskas priklauso nuo konkrečios būklės, man nepadėjo niekas... Nei magnis arkliškom dozėm, nei kitokie vaistai, skirti sąrėmių mažinimui. Gimdžiau 33 sav.
Atsakyti
Tai vat as ir galvoju ar verta prisipumpuoti tais vaistais, kurie neaisku ar pades, o leliukui naudos is ju tai jokios mano nuomone. Gal as ir neteisi, bet manau jei jau lemta atkeliauti tam stebukliukui anksciau tai nieko cia nepakeisi... Be to nestumas nera jau toks ir mazas. Guliu ir labai tikiuosi, kad tai padeda...
Atsakyti
QUOTE(lauriulis @ 2009 06 25, 17:12)
Tai vat as ir galvoju ar verta prisipumpuoti tais vaistais, kurie neaisku ar pades, o leliukui naudos is ju tai jokios mano nuomone. Gal as ir neteisi, bet manau jei jau lemta atkeliauti tam stebukliukui anksciau tai nieko cia nepakeisi...  Be to nestumas nera jau toks ir mazas. Guliu ir labai tikiuosi, kad tai padeda...

sveikos

as ka tik is ligonines del tos pacios priezasties, leido ir skyscius ir antibiotikus 5d, bet kaip gimda susitraukinejo taip ir toliau susitraukineja- isleido namo, gulimas rezimas ir vsio unsure.gif net nestumas nedidelis - net nezinau ka daryt..kokius gydymus jum taike ka naujodo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(editana @ 2009 06 25, 18:26)
sveikos

as ka tik is ligonines del tos pacios priezasties, leido ir skyscius ir antibiotikus 5d, bet kaip gimda susitraukinejo taip ir toliau susitraukineja- isleido namo, gulimas rezimas ir vsio  unsure.gif net nestumas nedidelis - net nezinau ka daryt..kokius gydymus jum taike ka naujodo? 4u.gif

Daugiau jie tikriausiai nelabai ka ir gali, svarbu daug guleti, kaip mano gydytoja pasake: is lovos tik iki tualeto ir atgal. Gulint pasideti pagalvele po uzpakaliuku. Ir tiketis, kad viskas bus gerai. As jau trecia para lovoj, nelabai linksma, bet ko del tu leliuku nepadarysi... nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(lauriulis @ 2009 06 25, 17:12)
Tai vat as ir galvoju ar verta prisipumpuoti tais vaistais, kurie neaisku ar pades, o leliukui naudos is ju tai jokios mano nuomone. Gal as ir neteisi, bet manau jei jau lemta atkeliauti tam stebukliukui anksciau tai nieko cia nepakeisi...  Be to nestumas nera jau toks ir mazas. Guliu ir labai tikiuosi, kad tai padeda...

Lb svarbu kai gresia prieslaikinis gimdymas subrandinti vaisiaus plauciukus- leidziami specialus vaistai mamytei i raumeni ir laukiama atatinkama laika kad plauciai subrestu o tuomet jau leidziama gimdyti jei veiklos niekaip nepavyksta sustabdyti. Cia galioja toms kurios gali pagimdyti iki 34sav. Nesubrandinti plauciai gali lemti sunku kvepavimo nepakankamuma, gali reikti dirbtinio kvepavimo.
Atsakyti
QUOTE(lauriulis @ 2009 06 25, 19:57)
Daugiau jie tikriausiai nelabai ka ir gali, svarbu daug guleti, kaip mano gydytoja pasake: is lovos tik iki tualeto ir atgal. Gulint pasideti pagalvele po uzpakaliuku. Ir tiketis, kad viskas bus gerai. As jau trecia para lovoj, nelabai linksma, bet ko del tu leliuku nepadarysi...  nestuke.gif

4u.gif visai neidomus tas lovos rezimas, bet ka jau padarysi unsure.gif mes viska darome kad tik musu leliukai ateitu i pasauli tada kada jiems priklauso wub.gif
Atsakyti
QUOTE(editana @ 2009 06 25, 17:26)
sveikos

as ka tik is ligonines del tos pacios priezasties, leido ir skyscius ir antibiotikus 5d, bet kaip gimda susitraukinejo taip ir toliau susitraukineja- isleido namo, gulimas rezimas ir vsio  unsure.gif net nestumas nedidelis - net nezinau ka daryt..kokius gydymus jum taike ka naujodo? 4u.gif

Tiesą sakant, jeigu nebūčiau vartojusi vaistų gal būčiau dar anksčiau pagimdžiusi... Ligoninėse gulėjau penkis kartus, jei gerai pamenu, gal ir daugiau... Vartojau spascupreel, gynipral, magnį.
Atsakyti