Ir aš manau, jog kaip gamta surėdė, taip ir tegul pasilieka. Kūdikį nešiot tuos 9 mėnesius tikrai nėra lengvas darbas, tačiau koks malonus.... . Pati auginu vieną vaikelį, prieš mėnesį netekau antrojo išnešiojusi tik pusę laiko... Todėl dabar, kai pagalvoju ir prisimenu kiekvieną iškilusį gumbiuką pilve, kiekvieną spyrį, rėmes ėdimą ir durimą į šonkaulius, netgi dvigubai ilgesnis nešiojimo laikas negąsdina... Juk nei viena nežinome, gal daugiau to nebebus... Taigi, NEŠIOKIM TIEK KIEK REIKIA IR Į SAVO IR Į MAŽYLIO SVEIKATĄ.... IR NESUKIM SAU GALVOS....GAMTA PATI SAVO PADARYS TAIP KAIP NORĖS...
turiu pastovia baime kaip nepagimdyti anksciau laiko. kiekviena nakti einu miegot su baime nes bijau kad neprasidetu viskas nes mums tik 28 sav. ar imanoma laiku pastebeti ir isvengti prieslaikinio gimdymo?
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 01 27, 14:49)
turiu pastovia baime kaip nepagimdyti anksciau laiko. kiekviena nakti einu miegot su baime nes bijau kad neprasidetu viskas nes mums tik 28 sav. ar imanoma laiku pastebeti ir isvengti prieslaikinio gimdymo?
Ar tau yra kokiu prieslaikio gimdymo pozymiu? Jei ne, miegok ramiai, taip labiausiai padesi savo vaikiukui islaukti.
o kokie tie pozymiai ?
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 01 28, 16:58)
o kokie tie pozymiai ?
Gresiančio priešlaikinio gimdymo požymiai: nereguliarūs gimdos susitraukimai (daugiau nei 3-4 per valandą), sukietėjusi gimda, maudimas pilvo apačioje ir tamsiai rudos arba rožinės spalvos kraujingos išskyros. Nežymiai prasiveria gimdos kaklelis.
Prasidėjusio priešlaikinio gimdymo požymiai: reguliarūs gimdos susitraukimai (1-2 sąrėmiai per 10 minučių), sukietėjusi gimda, nutekėję vaisiaus vandenys ir daugiau nei 4 cm atsidaręs gimdos kaklelis.
labai issamu, aciu
kas liecia gimdos sukietejima tai man ji sukietejo kiekviena diena apie 5-10 kartu o kaip prasiverineja gimdos kaklelis ar jauciama tai? gal maudzia , duria?
kas liecia gimdos sukietejima tai man ji sukietejo kiekviena diena apie 5-10 kartu o kaip prasiverineja gimdos kaklelis ar jauciama tai? gal maudzia , duria?
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 01 29, 14:44)
labai issamu, aciu
iki 10 kartu neskausmingi sukietejimai nieko blogo nepranasauja O gimdos kaklelio atsiverimas tai kiekvienai individualiai manau - viena labiau jaucia, kita maziau, trecia gali ir nejusti.
QUOTE(-freya- @ 2008 01 21, 01:35)
Katusik, labai labai užjaučiu, žinau ką reiškia netektis... Aš į tokią isteriją puoliau, kad iš tos nelaimės juoktis pradėjau, man byrėjo ašaros kuokštais ir ėmė juokas, po to vėl verksmas. Nežinau kokia buvo mano būsena, bet kas tai matė suprato, kad stogas nuvažiavo...
ačiū labai už palaikymą.....
net buvau pamiršus, kad kažkada papasakojau čia savo irtoriją
užtat dabar, po beveik 4 metų pertraukos, galiu papasakoti istorijos pabaigą
iki mano antrojo stebukliuko gimimo liko vos kelios savaitės
aišku, visą nėštumą siaubingai bijojau, kad ir vėl pasikartos, kaip pirmą kartą... bet patekau pas geresnę gydytoją, kuri tikrai mano, kad atsarga gėdos nedaro
porą kartų gulėjau ligoninėj dėl gręsiančio, bet viskas susitvarkė...
vis dar tebepuškuoju ir laukiu pavasario
tai kad sėkmės visoms
svarbiausia, tikėti, kad viskas bus gerai
sveikos mamytes,man 23savaite,pilviukas vis dideja,mazius vis stipriau spardosi,ir as vis labiau ji pamilstu,ir tu paciu bijau,kad neatsitiktu nieko blogo,nedirbu,nepervargstu,prisiziuriu,kad tik nepargriuciau kur,taciau mintyse zinau,kad ir kaip prisiziureciau tik Dievas nuspres viska tikriausiai giliai sirdyje visos besilaukdamos bijom kazko baisaus,o as kazkaip galvoju per daznai,man leliukas pirmas,bijau labai jo netekti..o kaip paskaitai kokiu situociju buna,tai visai negerai pasijuntu,,taciau stebiuosi visu jusu stiprumu,saunuoles,del savo maziuko padaryciau viska kaip ir kekviena mama
Sveikos mamytes. Mums jau beveik 28 sav. Kartais irgi pagalvoju apie tai, kas butu jei lelyte gimtu per anksti...ir manau, kad sioks toks baimes jausmas pas visas yra...Taciau, nors ir pati gimiau 34sav., tikiuosi savo lele isnesioti iki galo. Kad ir ka berasytu ir besakytu, manau, jog leliukai turi gimti laiku. Svarbiausia mamytems pacioms save prisiziureti ir viskas bus ok