QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 27, 22:56)
Mergaitės , kodėl jus tešlą kildinate per prievartą ( orkaitese , ant garų ) , ji turi pakilti pati , na gal ilgiau užtruks , bet patikėkite , kepinys bus daug puresnis ir skanesnis .
Čia žiūrint kas kildina per prievartą Kartą bandžiau kildint šaldytuve, nes tiesiog taip susiklostė aplinkybės, kad tešlą užsiminkiau, bet nebebuvo kada kildint ir kept, ir bandelės tikrai nebuvo tokios skanios kaip kildinant kaip priklauso
QUOTE(*tiute* @ 2009 03 01, 19:12)
Siaip kalbant bendrai
mieles auga 10-37C temperaturoje
kepimo mielems augti optimaliausia temperatura yra apie 30C
labai mazas aktyvumas yra 0-10C temepraturoje
Virs 37C mieles sustresuoja ir pradeda daugintis "netaisyklingai"
50C temepraturoje jos zusta
mieles auga 10-37C temperaturoje
kepimo mielems augti optimaliausia temperatura yra apie 30C
labai mazas aktyvumas yra 0-10C temepraturoje
Virs 37C mieles sustresuoja ir pradeda daugintis "netaisyklingai"
50C temepraturoje jos zusta