Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės, pyragėliai - 2 tema

QUOTE(RiMami @ 2009 02 10, 03:25)
Kadangi turėjau nesuskaičiuojamą kiekį trynių  doh.gif vėl kepiau plėšomas bandeles Buchteln. Šį kartą daug sėkmingiau  thumbup.gif Pirmas mano bandymas ir komentaras čia. Šių bandelių purumas - neapsakomas wub.gif Šį kart kepiau iš 3-gubos normos (tik karamelei imiau 1,5 normos produktų - daugiau ir nebūčiau sutalpinus, būtų apsisėmę bandelės lotuliukas.gif , o gal kartais ir reikia, kad apsemtų  blink.gif , nes skystis susigėrė arba išgaravo visiškai  blink.gif ). Kadangi mažiau buvo karamelei produktų palyginti su tešlos kiekiu, man šį kartą trūko truputėlį saldumo. Formavau rutuliukus apie 5 cm skersmens ir dėjau glaudžiai vieną prie kito. Pakepusi kokių 20-25 min., įjungiau kepimą tik iš apačios iškepė laiku minutė-minutėn  lotuliukas.gif Viršaus prieš kepant niekuo netepiau - ką tik iškeptas bandeles aptepiau tirpintu sviestu. Į galą kepimo truputį pridengiau folija. Rekomenduoju - tikrai skanu  wub.gif 

user posted image

user posted image


Jau du kartus kepiau šias bandeles. Pirmą kartą nelabai gavosi (pamiršau įdėti sviestą doh.gif ), o antrą kartą tai patiko. Darysiu jas dar ne kartą. Tik vis citrinos bei romo neturiu jas darydama. Įtariu, kad dar skaniau įdėjus būtų. Ačiū už receptėlio nuorodą.
Atsakyti
Totoriskos bandeles

user posted image
Atsakyti
[quote=rugiagele26,2009 02 26, 18:29]
Totoriskos bandeles

-----------------------------------------------------------------------------------------


huh.gif huh.gif .....tik tiek , nors parašytum , kad labai skanios blush2.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 26, 18:41)

Totoriskos bandeles

-----------------------------------------------------------------------------------------
huh.gif  huh.gif .....tik tiek , nors parašytum , kad labai skanios  blush2.gif  hihihi.gif


Jusu temoj parasiau komentara tongue.gif per Jusu torta nieks mano bandeliu nemato lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Taip jos labai skanios thumbup.gif ypac su pienu!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 26 vasario 2009 - 18:42
Skaitau kaip čia visoms sekasi kepti mielines bandeles, ir baltai pavydžiu.Nu nesigauna ir vsio. Pirmąkart dariau iš šviežių mielių, tai nekilo.Pamaniau arba mielės blogos arba miltų perdaug privariau.antąkart dariau su sausom mielėm, kildinau ant garų -tešla pakilo, bet apačia jau prikepė, nors apatinį puodą su vandeniu buvau nuėmus nuo ugnies.turbūt vanduo per karštas buvo g.gif , o tešla gavos per minkšta, neišeina bandelių lipdyt- trbūt šįkart per mažai miltų doh.gif .

Norėčiau paklausti žinovių:

Ar galima dadėti truputuką miltų, kai tešla pakylą pirmąkart, ir vėl pakildyt?Ar ji man nesukris?
Būčiau dėkinga už atsakymą unsure.gif
Atsakyti
Dažnokai kepu mielines spurgas.Labai mums patinka,tai noriu receptėliu pasidalint.
Dariau su varške šikart.Bet galima su džemu,su mėsyte.

50gr mielių
50gr cukraus
50gr aliejaus
250gr pieno
truputis druskos
vanilino,ar kt .kvapų
450-500gr miltų

user posted image
Atsakyti
Zebra, kaip skaniai atrodo thumbup.gif Vaisinuosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(?angeliux? @ 2009 02 27, 16:44)
Zebra, kaip skaniai atrodo  thumbup.gif Vaisinuosi  4u.gif

prašom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*tiute* @ 2009 02 25, 21:10)
skaniai ziurisi, skaniai  wub.gif essen.gif:
o dar ir aukstyn kojom!  bigsmile.gif

Tokios jau jos yra - aukštynkojės biggrin.gif

QUOTE(zebra @ 2009 02 27, 16:41)
Dažnokai kepu mielines spurgas.Labai mums patinka,tai noriu receptėliu pasidalint.
Dariau su varške šikart.Bet galima su džemu,su mėsyte.



Skanumėlis bigsmile.gif Vaišinuosi ir aš prie arbatėlės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maluna @ 2009 02 28, 02:47)

Norėčiau paklausti žinovių:

Ar galima dadėti truputuką miltų, kai tešla pakylą pirmąkart, ir vėl pakildyt?Ar ji man nesukris?
Būčiau dėkinga už atsakymą unsure.gif

taip galima ir miltu dadeti jei tesla per minksta ,as visalaika pradzioje darau minkstesne tesla, kai pakyla dedu miltu ir dar syki pakildinu tesla ir viskas thumbup.gif gaunasi
Atsakyti
Mergaitės , kodėl jus tešlą kildinate per prievartą ( orkaitese , ant garų ) unsure.gif , ji turi pakilti pati , na gal ilgiau užtruks , bet patikėkite , kepinys bus daug puresnis ir skanesnis .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 27 vasario 2009 - 22:57
QUOTE(Maluna @ 2009 02 27, 16:47)
Ar galima dadėti truputuką miltų, kai tešla pakylą pirmąkart, ir vėl pakildyt?Ar ji man nesukris?
Būčiau dėkinga už atsakymą unsure.gif


Kaip ir QWERTI raso, galima ir net gi patartina (bent pagal mociutes/mamas) kildinti tesla du kartus, pirma - skystesne, antra - tirstesne ir galutine.

QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 27, 23:56)
Mergaitės , kodėl jus tešlą kildinate per prievartą ( orkaitese , ant garų )  unsure.gif , ji turi pakilti pati , na gal ilgiau užtruks , bet patikėkite , kepinys bus daug puresnis ir skanesnis .


Tas musu jaunatviskas nekantrumas kaltas tikriausiai doh.gif vat to "ilgiau" ir neiskenciam blush2.gif (kalbu uz save) as taip megstu zalia mieline tesla, kad kol kiltu, jos ir nebeliktu doh.gif

Siaip kalbant bendrai umn.gif
mieles auga 10-37C temperaturoje
kepimo mielems augti optimaliausia temperatura yra apie 30C
labai mazas aktyvumas yra 0-10C temepraturoje
Virs 37C mieles sustresuoja ir pradeda daugintis "netaisyklingai"
50C temepraturoje jos zusta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *tiute*: 01 kovo 2009 - 19:13