Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės, pyragėliai - 2 tema

QUOTE(RiMami @ 2009 01 20, 00:17)
Kaip jau buvau užsiminus - kepiau savaitgalį bandeles

Matuska rodnaja biggrin.gif blink.gif grozybe, jauciu ir skanybe wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 01 19, 23:17)
Kaip jau buvau užsiminus - kepiau savaitgalį bandeles [tokios purios nebuvo, bet buvo tikrai labai minkštos tik kiek sausokos - gali būt kad pati dėl to kalta, nes per ilgai kepiau ax.gif

Ojo joj kaip užuodžiu šitų bandelių kvapą........ rolleyes.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
vajeeeej kaip skaniai atrodo wub.gif first.gif ir turiu vieną klausimėlį rolleyes.gif gal kas žino, kaip padaryti įdarą bandelėms, būna toks geltonos spalvos saldus kremas, labai purus biggrin.gif sorry, daugiau nežinau nei ingridientų jokių, nieko, tiesiog prisimenu tą skonį, ir noriu iškepti bandelių su tokiu įdaru biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(stewie @ 2009 01 20, 16:10)
vajeeeej kaip skaniai atrodo  wub.gif  first.gif ir turiu vieną klausimėlį  rolleyes.gif  gal kas žino, kaip padaryti įdarą bandelėms, būna toks geltonos spalvos saldus kremas, labai purus biggrin.gif sorry, daugiau nežinau nei ingridientų jokių, nieko, tiesiog prisimenu tą skonį, ir noriu iškepti bandelių su tokiu įdaru biggrin.gif

Man labai panasu i toki krema, kaip Maximoje bent anksciau pirkdavau tokias nebrangias bandeles, su kakzokiu kremu, kuri tiesiog dievinau... kiekviena diena gal pirkdavau, nes jos labai skanios man buvo. Bet atsiedziau ilgam unsure.gif nors dabar ju noreciau...
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 20, 16:24)
Man labai panasu i toki krema, kaip Maximoje bent anksciau pirkdavau tokias nebrangias bandeles, su kakzokiu kremu, kuri tiesiog dievinau... kiekviena diena gal pirkdavau, nes jos labai skanios man buvo. Bet atsiedziau ilgam  unsure.gif nors dabar ju noreciau...

žinau kokios ten bandelės, ir taip, tas kremas ;D
Atsakyti
QUOTE(stewie @ 2009 01 20, 16:58)
žinau kokios ten bandelės, ir taip, tas kremas ;D

Bet gaila nezinau is ko jis ten.. pigios bandeles buvo, tai turetu but nesudetingi produktai..
Atsakyti
Sveikutės.

BANDELES "SIRDELES"

darau pagal šį receptą bandeles ir gal galit man pasakyt kurios kepėt tiek ir dėjot miltų kiek nurodyta recepte? nes man tai gavosi mieliniu blynų tešla blush2.gif dadėjau miltų kiek reikia ir išminkiau, kad pusiau neliptu prie rankų nes neįmanoma sad.gif

Tik įdomu kame negerai. Labai dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sinta @ 2009 01 22, 18:06)
Sveikutės.

BANDELES "SIRDELES"
darau pagal šį receptą bandeles ir gal galit man pasakyt kurios kepėt tiek ir dėjot miltų kiek nurodyta recepte? nes man tai gavosi mieliniu blynų tešla blush2.gif dadėjau miltų kiek reikia ir išminkiau, kad pusiau neliptu prie rankų nes neįmanoma sad.gif

Tik įdomu kame negerai.  Labai dėkui 4u.gif

Na vienintelis mano spejimas tas, kad gal jusu stiklines talpa didesne (as naudojau 237 ml. ). O siaip tesla ir turi buti minksta, todel reikia ja ilgai minkyti, kol nebelips prie ranku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigitawhatever: 23 sausio 2009 - 02:04
Dedu prie bandeliu, nes baranku temos nera ax.gif (na cia kaip ir bandele, tik su skyle biggrin.gif ). receptas is cia:
http://www.good-cook...tml#entry490528

Ukrainietiskos barankos
Skysta tesla:
350g miltu (1rusis)
15g svieziu arba 1 pak sausu mieliu
250g vandens

Tesla:
650g miltu
120g cukraus
1 a.s. druskos
50g sviesto
50g aguonu
250-300g vandens
+skysta tesla

Skysta tesla kildinime temperaturoje +25C , trukme 3,5…5val.

Teslos maisymui miltus kruopsciai maisome su vandeniu, druska ir kt. komponentais iki vienalytes mases. Statome siltai 30-45min.

Teslos formavimas.
Nuo teslos atgnybame mazdaug po 100g gabaliukus, iskociojame i reikiama ilgi, kad suformuotume apvalius gaminius. Galus sulipiname viena su kitu ir pavoliojame, kad butu mazdaug vienodos apimties, kaip ir visas gaminys. Nedaryti lb plonu, nes bus sausoki.

Apsutinimas ir kepimas.
Suformuotas barankas dedame ant kepimo popieriumi padengto pavirsiaus ir laikomke apie 30min kamb.tempaturoje. Veliau 15-20sek. pasutiname verdanciame vandenyje ir apdzioviname ant popieriaus. Kepame 15-20min 220C temp. kol igaus auksini atspalvi.

cia mano barankos, forma ne ideali dar ax.gif (kazkaip foto neisideda siandien unsure.gif )
http://images44.fotk...IMG_0006-vi.jpg
sviezios buvo labai traskia plutele, o vidus minkstas. per nakti palaikiau maiselyje, tai jau nebe tokios traskios, bet skanios vistiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 01 23, 01:58)
Na vienintelis mano spejimas tas, kad gal jusu stiklines talpa didesne (as naudojau 237 ml. ). O siaip tesla ir turi buti minksta, todel reikia ja ilgai minkyti, kol nebelips prie ranku.

hm.. na tai aišku kaip ir nes aš naudojau stiklinės kaip po (250 ml)
o šiaip tai viskas gavosi tiesiog puikiai labai skanios bandelės thumbup.gif Dėkui už receptėlį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sinta @ 2009 01 23, 14:00)
hm.. na tai aišku kaip ir nes aš naudojau stiklinės kaip po (250 ml)
o šiaip tai viskas gavosi tiesiog puikiai labai skanios bandelės  thumbup.gif  Dėkui už receptėlį  4u.gif

nu saunu, kad viskas gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Dariau Lukutis varskines teslos bandeles:
teslai
200g varskes
7 saukstai pieno
7 saukstai aliejaus
4 saukstai cukraus
2 kiausiniai
2 stiklines miltu
1 arbatinis saukstelis kepimo kilteliu
1 pokelis vanilinio cukraus
idarui
1 obuoliai
3 saukstai cukraus
cinamono
viska sumaisome ir isminkome. iskociojame 6-8 mm storio keturkampi.ir ant jos sudedame obuolius supjaustytus kubeliais ir sumaisytus su cukrumi ir cinamonu. teslos laksta suvyniojame i ritineli. peikiu supjaustome 3cm plocio griezineliais
sudedam i skarda ir baigdamos kepti patepti kiausinio plakiniu.

turejau nemazai varskes, tai butent norejosi varskiniu. Man tik vyniojimas recepte pateiktas nepatiko, nes sunku tuos obuolius graziai i teslos ritini susukt ir nelabai graziai iskepe atrodo, tie obuoliai byra pro krastus... tai va, as dariau tokias lyg skareles..siaip tikrai neblogas receptukas 4u.gif siandien dar apie skoni objektyviai negaliu pasakyti (paskutine skarda dar kepa), nes gamindama prisiuostau, prisiragauju ir ant galo jau nieko nebesuprantu biggrin.gif reik, kad atsigautu skonio receptoriai biggrin.gif
Atsakyti