na nepatarciau palikti tesla be cukraus, geriau atidekit rytdienai, kai nusipirksit cukraus, na nebent deti pudra.santykio nezinau, bet deciau tiek pudros kiek ir cukraus, na pasverciau
QUOTE(Cipciukas @ 2008 12 13, 10:59)
Ryte isemiau is saldytuvo jau iskiluse tesla
Skarda istepiau sviestu ir sudejau bandeles , palikdama 5-7 cm. tarpus .
Padejau ir laukiau kol pakilo ( apie valanda ).
Skarda istepiau sviestu ir sudejau bandeles , palikdama 5-7 cm. tarpus .
Padejau ir laukiau kol pakilo ( apie valanda ).
truputi nesupratau , Cipsiuk dabar tu man paaiškink , tu išemei ryte tešlą suformavai pliuškas . ir palikai ant skardos kambario temperatūroj valandai laiko kad dar pakiltu? gerai supratau?
QUOTE(*dew* @ 2010 01 26, 19:07)
siandien kepiau, labai skanu buvo, su dzemu, sraige su cinamonu ir pynute.receptas paprastas mielines teslos.
150 gr margarino, 25 gr mieliu(7g sausu), 150 ml pieno, 150 gr cukraus, ziupsnelis druskos, 1 kiausinis patepimui bandelems pries kepima.
150 gr margarino, 25 gr mieliu(7g sausu), 150 ml pieno, 150 gr cukraus, ziupsnelis druskos, 1 kiausinis patepimui bandelems pries kepima.
Kaip padaryti tas bandeles menulius? forma turiu omeny..
QUOTE(rasyte_ @ 2010 01 27, 16:20)
Lera, as su sausom mielem "nedraugauju" tai nelabai galiu del ju ka ir patarti O del cukraus... manau, kad gali bandyti su cukraus pudra, ale kiek jos deti - nezinau, esu kepus kazkada su C.P. ale dejau is akies ir saldumo man truko O del paprastos uogienes, tai yra rizika, kad ji tau isbegs, kepiniams labiau tinkamas naudot dzemas, kuris yra tirstas ir skirtas kepimui orkaiteje
vsio jasno ,uogienes nebus tada įdėsiu dvi stiklines pudros manau bus gerai?
QUOTE(*dew* @ 2010 01 27, 16:21)
na pasverciau
gerai būtu bent kokį matavimo indą turėt jau nekalbu apie svarstykles
bandysiu iš akies , na jei pokelį kilas miltu tai atpilt turėčiau puse ane? reiškia bus puse kilo to man ir reikia
QUOTE(Lera @ 2010 01 27, 14:23)
truputi nesupratau , Cipsiuk dabar tu man paaiškink , tu išemei ryte tešlą suformavai pliuškas . ir palikai ant skardos kambario temperatūroj valandai laiko kad dar pakiltu? gerai supratau?
As ne cipciukas,bet paaiskinsiu.
isemus tesla,suformuotas bandeles reikia palikti,kad paklitu.Visas bandeles reikia pries kepant pakildinti.
I tesla cukraus geriau idek,arba dek pudra,nors niekada su pudra nekepiau,tai negaliu pasakyt,po to tau tas cukrus neistirps ir neissimaisys gerai.
QUOTE(daividija @ 2010 01 27, 16:27)
As ne cipciukas,bet paaiskinsiu.
isemus tesla,suformuotas bandeles reikia palikti,kad paklitu.Visas bandeles reikia pries kepant pakildinti.
I tesla cukraus geriau idek,arba dek pudra,nors niekada su pudra nekepiau,tai negaliu pasakyt,po to tau tas cukrus neistirps ir neissimaisys gerai.
dėkui žinosiu , bliamba kokia tundra jaučiuosi to tom mielinėm bulkom ne tas žodis , bet čia i hočica i kolica
vnž jei Lietuvoj rytoj iš ryto nedings dujos reiškia bulkos pavyko , jei nebus labai strošnos parodysiu
o kelinta man čia valanda paruošt tešlą kad palikt šaldytuve nakčiai?
vat užpakaliu jaučiu kad nieko gero man nesigaus
As paskutini karta kai dariau mielines bulkeles, tai isvakaro, t.y. 21 valanda uzsiminkiau tesla ir idejau i saldytuva, kita diena apie 11 valanda kepiau
Ir nepilk iskarto visu miltu, kad paskui nepadaugintum, minkidama matysi kiek ju dar reikia
Ir nepilk iskarto visu miltu, kad paskui nepadaugintum, minkidama matysi kiek ju dar reikia
QUOTE(rasyte_ @ 2010 01 27, 16:36)
patarimai visi žinoma aukso vertes , ir beabejo aš nepilsiu visu miltų iškarto gal sakau išmoksiu pamatyt kiek jų reikia vnž autas totaluuuus , nu nieko išjuoks tai išjuoks namiškiai
niu va mano cukraus pudra padaryta iš gliukozes ir saharozės ( ) ar tiks toks dalykas pliuškom vietoj cukraus?
padariau tešlą iškart aišku viskas ne taip kaip reikia gavosi
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 01 27, 16:25)
Kaip padaryti tas bandeles menulius? forma turiu omeny..
issikocioti tesla apie 0,5 cm storio paimti nedidele lekstute ir ispjauti pagal ja skrituli, tada i centra deti a.s. dzemo ir uzlengti kad butu menulio formos, krastus suspaudyti placiai, kai gerai sulips ipjauti peiliu krastelius mazdaug kas 1 cm ar daugiau, tada imti bandele uz jos krastu ir lenkti atgal, ir ji iessiries taip. nezinau ar aiskiai paaiskinau
QUOTE(*dew* @ 2010 01 27, 19:51)
nezinau ar aiskiai paaiskinau
aiškiau nebūna rytoj bandysiu keleta menuliuku padaryt jei aišku bus iš ko