Poncikai
manau kad cia tik prie bandeliu as uzeinu cia kai ieskau ko mielinio ... taigi minkom tesla is :
100 ml aliejaus
500 g miltu
1 kiausinio
1 pakelio mieliu (7g)
200 ml silto vandens ( iki 40°)
30 g cukraus pudros
1 pak. vanilinio cukraus
ciut ciut druskos
Miltus susiberiau i gilesni inda, tada mieles, cukraus pudra bei druska. Viska pamaisiau. Is leto supyliau alieju bei vandeni ir vel ciut ciut pamaisiau, kad pries imusant kiausini jo man nesutrauktu. Taigi imusam kiausini ir uzminkom elastinga tesla. Na minkiau kokias 10 min, kol tesla nelipo beveik prie ranku. Tada inda uzdengiau ranksluostuku ir padejau ant radijatoriaus 1 1/2 val. Pakilo labai gerai! Atsargiai isimti tesla, ja pasidalinti i 4 dalis neminkant ir graziai pasibarscius miltais iskocioti i apskritimus. Apskritimus susipjaustyti, kad eitu padaryti ragelius. Ant kiekvieno deti kepiniams skirto dzemo, uzlenkti kampelius i dzemo puse,kad jis neisbegtu ir susukti ragelius. Pasauti i ikaitinta 175°-180° orkaite ir kepti ~20-25 min. Dar siltus pabarsciau cukraus pudra ir leidau atvesti ;)isejo 42 rageliai .
siandien kepiau, labai skanu buvo, su dzemu, sraige su cinamonu ir pynute.receptas paprastas mielines teslos.
150 gr margarino, 25 gr mieliu(7g sausu), 150 ml pieno, 150 gr cukraus, ziupsnelis druskos, 1 kiausinis patepimui bandelems pries kepima.
150 gr margarino, 25 gr mieliu(7g sausu), 150 ml pieno, 150 gr cukraus, ziupsnelis druskos, 1 kiausinis patepimui bandelems pries kepima.
QUOTE(daividija @ 2010 01 23, 11:41)
zinoma svarbu geri miltai.
ką reiškia geri miltai? rekomenduok
aš tai kaupiuosi jau ne viena mėnesį bet kai su mielem nedraugauju tai vis nedrįstu
QUOTE(Lera @ 2010 01 26, 18:43)
ką reiškia geri miltai? rekomenduok
aš tai kaupiuosi jau ne viena mėnesį bet kai su mielem nedraugauju tai vis nedrįstu
aš tai kaupiuosi jau ne viena mėnesį bet kai su mielem nedraugauju tai vis nedrįstu
na,apie lietuviskus miltus nelabai galiu ka patart,as perku specialiai duonai,kelis kartus bandziau kepti su paprastais kur tinka sausainiams ir visiems kitiems kepiniams,bandeles gavosi kietos ir netokios purios.
Miltai turi buti auksciausios rusies ...
tai kad pas mus visi parašyta aukščiausios rūšies ...
QUOTE(Lera @ 2010 01 26, 21:18)
tai kad pas mus visi parašyta aukščiausios rūšies ...
Temoje kazkada jau apie tai diskutavom, tai as kazkur skaiciau, kad duonai, bandelems ir t.t. tinka 812D miltai
QUOTE(rasyte_ @ 2010 01 26, 21:19)
Temoje kazkada jau apie tai diskutavom, tai as kazkur skaiciau, kad duonai, bandelems ir t.t. tinka 812D miltai
ačiū..
o kur jų būna? visur? paprastoj iki rasiu? o jei iš kokiu karališku daryt juk ten irgi kitokie truputi miltai negerai bus? siaubas man čia aukštasis pilotažas mieles tešla uh.. bet taip norisi
QUOTE(Lera @ 2010 01 26, 21:21)
ačiū..
o kur jų būna? visur? paprastoj iki rasiu? o jei iš kokiu karališku daryt juk ten irgi kitokie truputi miltai negerai bus? siaubas man čia aukštasis pilotažas mieles tešla uh.. bet taip norisi
o kur jų būna? visur? paprastoj iki rasiu? o jei iš kokiu karališku daryt juk ten irgi kitokie truputi miltai negerai bus? siaubas man čia aukštasis pilotažas mieles tešla uh.. bet taip norisi
Buna visose pardese, bet as vistiek dazniausiai kepu is 550D auksciausios r, kvietiniu miltu O is karalisku - kepu biskvitus
aguonele, poncikai taip ir tiesiasi ranka paimti kelis
merginos bandysiu šiandien daryt tešlą tom arbatinem bulkytem bet norėčiau saldžiu ir aš vepla pamiršau cukraus nupirkt ( nebūčiau aš ) jau nebeeisiu šiandien iki pardes , o jei tešlą šiandien padaryčiau palikčiau kilt ir ttt o rytoj tik įmaišyčiau cukraus ar tiktu taip? o kiaušini irgi reikia dėt iškart? o gal vietoj paprasto cukraus tiktu cukraus pudra? kokie tada kiekiai turėtu būt? nes kažkada esu girdėjus kad kiaušinius cukrų ir pan reikia dėt prie kepant kažką ... tai kaip yra ištikrųjų ? ar tas arbatines tinka daryt vidui su pvz braškiu uogiene?
o mielės nupirkau tokias :
nedraugauju aš su mielėm baisokoka man
Papildyta:
noooooriu
o mielės nupirkau tokias :
nedraugauju aš su mielėm baisokoka man
Papildyta:
QUOTE(aguonele @ 2010 01 26, 18:15)
noooooriu
Lera, as su sausom mielem "nedraugauju" tai nelabai galiu del ju ka ir patarti O del cukraus... manau, kad gali bandyti su cukraus pudra, ale kiek jos deti - nezinau, esu kepus kazkada su C.P. ale dejau is akies ir saldumo man truko O del paprastos uogienes, tai yra rizika, kad ji tau isbegs, kepiniams labiau tinkamas naudot dzemas, kuris yra tirstas ir skirtas kepimui orkaiteje