Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės, pyragėliai - 2 tema

Poncikai 4u.gif

user posted image

manau kad cia tik prie bandeliu g.gif as uzeinu cia kai ieskau ko mielinio ... taigi minkom tesla is :

100 ml aliejaus
500 g miltu
1 kiausinio
1 pakelio mieliu (7g)
200 ml silto vandens ( iki 40°)
30 g cukraus pudros
1 pak. vanilinio cukraus
ciut ciut druskos

Miltus susiberiau i gilesni inda, tada mieles, cukraus pudra bei druska. Viska pamaisiau. Is leto supyliau alieju bei vandeni ir vel ciut ciut pamaisiau, kad pries imusant kiausini jo man nesutrauktu. Taigi imusam kiausini ir uzminkom elastinga tesla. Na minkiau kokias 10 min, kol tesla nelipo beveik prie ranku. Tada inda uzdengiau ranksluostuku ir padejau ant radijatoriaus 1 1/2 val. Pakilo labai gerai! Atsargiai isimti tesla, ja pasidalinti i 4 dalis neminkant ir graziai pasibarscius miltais iskocioti i apskritimus. Apskritimus susipjaustyti, kad eitu padaryti ragelius. Ant kiekvieno deti kepiniams skirto dzemo, uzlenkti kampelius i dzemo puse,kad jis neisbegtu ir susukti ragelius. Pasauti i ikaitinta 175°-180° orkaite ir kepti ~20-25 min. Dar siltus pabarsciau cukraus pudra ir leidau atvesti ;)isejo 42 rageliai .
Atsakyti
siandien kepiau, labai skanu buvo, su dzemu, sraige su cinamonu ir pynute.receptas paprastas mielines teslos.
150 gr margarino, 25 gr mieliu(7g sausu), 150 ml pieno, 150 gr cukraus, ziupsnelis druskos, 1 kiausinis patepimui bandelems pries kepima.
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 01 23, 11:41)
zinoma svarbu geri miltai.

ką reiškia geri miltai? rekomenduok cool.gif

aš tai kaupiuosi jau ne viena mėnesį bet kai su mielem nedraugauju tai vis nedrįstu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2010 01 26, 18:43)
ką reiškia geri miltai? rekomenduok  cool.gif

aš tai kaupiuosi jau ne viena mėnesį bet kai su mielem nedraugauju  tai vis nedrįstu ax.gif

na,apie lietuviskus miltus nelabai galiu ka patart,as perku specialiai duonai,kelis kartus bandziau kepti su paprastais kur tinka sausainiams ir visiems kitiems kepiniams,bandeles gavosi kietos ir netokios purios.
Miltai turi buti auksciausios rusies ...
Atsakyti
tai kad pas mus visi parašyta aukščiausios rūšies ...
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2010 01 26, 21:18)
tai kad pas mus visi parašyta aukščiausios rūšies ...

Temoje kazkada jau apie tai diskutavom, tai as kazkur skaiciau, kad duonai, bandelems ir t.t. tinka 812D miltai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rasyte_ @ 2010 01 26, 21:19)
Temoje kazkada jau apie tai diskutavom, tai as kazkur skaiciau, kad duonai, bandelems ir t.t. tinka 812D miltai mirksiukas.gif

ačiū..

o kur jų būna? visur? paprastoj iki rasiu? o jei iš kokiu karališku daryt juk ten irgi kitokie truputi miltai negerai bus? siaubas man čia aukštasis pilotažas mieles tešla uh.. bet taip norisi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2010 01 26, 21:21)
ačiū..

o kur jų būna? visur? paprastoj iki rasiu? o jei iš kokiu karališku daryt juk ten irgi kitokie truputi miltai negerai bus? siaubas man čia aukštasis pilotažas mieles tešla uh.. bet taip norisi  wub.gif

Buna visose pardese, bet as vistiek dazniausiai kepu is 550D auksciausios r, kvietiniu miltu mirksiukas.gif O is karalisku - kepu biskvitus mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu va... o dar vadinas aukščiausia rūšis schmoll.gif Pasmus ant kiekvieno kampo apgaulė verysad.gif
Atsakyti
aguonele, poncikai thumbup.gif taip ir tiesiasi ranka paimti kelis smile.gif
Atsakyti
merginos bandysiu šiandien daryt tešlą tom arbatinem bulkytem unsure.gif bet norėčiau saldžiu ir aš vepla pamiršau cukraus nupirkt ( nebūčiau aš ) doh.gif jau nebeeisiu šiandien iki pardes , o jei tešlą šiandien padaryčiau palikčiau kilt ir ttt o rytoj tik įmaišyčiau cukraus ar tiktu taip? o kiaušini irgi reikia dėt iškart? o gal vietoj paprasto cukraus tiktu cukraus pudra? bigsmile.gif kokie tada kiekiai turėtu būt? g.gif nes kažkada esu girdėjus kad kiaušinius cukrų ir pan reikia dėt prie kepant kažką ... tai kaip yra ištikrųjų ? ar tas arbatines tinka daryt vidui su pvz braškiu uogiene?

o mielės nupirkau tokias :
user posted image
nedraugauju aš su mielėm baisokoka man unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(aguonele @ 2010 01 26, 18:15)

noooooriu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 27 sausio 2010 - 16:16
Lera, as su sausom mielem "nedraugauju" tai nelabai galiu del ju ka ir patarti g.gif lotuliukas.gif O del cukraus... manau, kad gali bandyti su cukraus pudra, ale kiek jos deti - nezinau, esu kepus kazkada su C.P. ale dejau is akies ir saldumo man truko doh.gif O del paprastos uogienes, tai yra rizika, kad ji tau isbegs, kepiniams labiau tinkamas naudot dzemas, kuris yra tirstas ir skirtas kepimui orkaiteje mirksiukas.gif
Atsakyti