Bandelės su špinatais, sūriu ir kedrų riešutais Tešla:
500g miltų,(aš kokį šaukštą įdėjau dar)
7g Dr.Oetker sausų mielių,
2v.š. cukraus,
250ml pieno,
2 kiaušinių,
100g minkšto sviesto,
truputis druskos,
špinatų,
ferm. sūrio(aš dėjau parmezaną)
kedrų riešutų.
Mieles išmaišiau, su cukrumi, įpyliau truputį pašildyto pieno ir palikau šiltai, kad pakiltų.
Miltus išsijojau, supyliau mieles, kiaušinius, minkštą sviestą, likusį pieną, druską, viską suminkiau ir palikau šiltai, kad pakiltų, po to dar kartą suminkiau ir kai pakilo, dariau bandeles.
Tešlą iškočiojau į didelį gabalą, ant jo sudėjau apvirtus špinatus, pakepintus kedrų riešutus, tarkuotą parmezano sūrį, susukau į vyniotinį, jį supjausčiau, sudėjau į skardą ir palaikiau šiltoje orkaitėje kol pakilo, aptepiau kiaušiniu ir kepiau, kol viršus lengvai parudavo, maždaug 180 laipsnių apie 15-20min.
Kitą kartą dėčiau daugiau sūrio, nes jis nelabai jautėsi, pagailėjau
Bandelės gavosi purios, minkštos, drėgnos, labai skanu su barščiais buvo
Receptukas iš "Darbštuolės" žurnaliuko.