Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės, pyragėliai - 2 tema

QUOTE(rooshka @ 2009 12 27, 22:12)
gal galima butu ir man tu receptuku  4u.gif  kiskis25@googlemail.com
aciu  smile.gif

Sveikutė, ir aš labai norėčiau receptukų, jei nesunku judita.zemaite@gmail.com
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 01 08, 18:55)
na,as ir vel su bandelem...
Kepiau bagels.labai skanios bandeles,ryju ir taukai per barzda varva

QUOTE(trimama @ 2010 01 09, 19:29)
Sakykit, o ką tas pamirkymas karštam vandenyje reiškia?

daividija, tikrai labai įdomu, ką tas jų plikinimas verdančiame vandeny duoda g.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2010 01 11, 20:57)
daividija, tikrai labai įdomu, ką tas jų plikinimas verdančiame vandeny duoda g.gif

traskia plutele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2010 01 11, 18:57)

QUOTE(GūGa @ 2010 01 11, 19:08)
traskia plutele smile.gif

ne tai,kad traskia plutele,jos tada tampa panasios i baronkas tas dideles kur budavo pirkt..
Atsakyti
Pagaliau ir as isdrysau issikepti bandeliu su mielemis,vis bijojau,kad su mielemis,nezinau is kur ta baime,bet surizikavau,kepiau pagal recepta is rusisko forumo:
1,5 arbat.s sausu mieliu
500-600 gr.miltu
3 -4 saukstai cukraus
0,5 arbat.s. druskos
50 gr margarino
2-3 kiausiniai
200 ml pieno
Piena pasildome,dedame cukru,mieles,palaukiame,tad sumaisome visus produktus isskyrus margarina,kuris skirtas bandeliu patepimui,kildinam pora valandu,retkarciais tesla paminkyti.Sviesu aptepiau,jau beveik iskepusias,recepte nebuvo nei laiko,temp,tai kepiau 180 laipsniu ,kokia 20-30 min.
Tiek to recepto,bandeles dariau su cinamonu,skonis tikrai geras,tik kai pirmam kartui,per storai iskociojau,tikejausi,kad iskils,bet kad sitiek doh.gif lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(raganaite2 @ 2009 12 28, 11:57)
Kad bandeliu virsus butu toks labai blizgantis kaip pirktiniu as aptepu visu isplaktu kiausiniu su 1-2 saukstais pieno.  thumbup.gif
P.S. issiunciau kas prasete  smile.gif

ir as noreciau receptuku
ilgaplauke@gmail.com
nes kol pati susisteminsiu,tai ir noras praeis kepti lotuliukas.gif
Atsakyti
Bandelės su špinatais, sūriu ir kedrų riešutais smile.gif

Tešla:
500g miltų,(aš kokį šaukštą įdėjau dar)
7g Dr.Oetker sausų mielių,
2v.š. cukraus,
250ml pieno,
2 kiaušinių,
100g minkšto sviesto,
truputis druskos,
špinatų,
ferm. sūrio(aš dėjau parmezaną)
kedrų riešutų.

Mieles išmaišiau, su cukrumi, įpyliau truputį pašildyto pieno ir palikau šiltai, kad pakiltų.
Miltus išsijojau, supyliau mieles, kiaušinius, minkštą sviestą, likusį pieną, druską, viską suminkiau ir palikau šiltai, kad pakiltų, po to dar kartą suminkiau ir kai pakilo, dariau bandeles.

Tešlą iškočiojau į didelį gabalą, ant jo sudėjau apvirtus špinatus, pakepintus kedrų riešutus, tarkuotą parmezano sūrį, susukau į vyniotinį, jį supjausčiau, sudėjau į skardą ir palaikiau šiltoje orkaitėje kol pakilo, aptepiau kiaušiniu ir kepiau, kol viršus lengvai parudavo, maždaug 180 laipsnių apie 15-20min.

Kitą kartą dėčiau daugiau sūrio, nes jis nelabai jautėsi, pagailėjau blush2.gif
Bandelės gavosi purios, minkštos, drėgnos, labai skanu su barščiais buvo thumbup.gif

Receptukas iš "Darbštuolės" žurnaliuko.

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(kaubojey @ 2009 09 28, 23:57)

QUOTE(kaubojey @ 2009 10 05, 23:35)
Mano šio vakaro bandelės smile.gif
user posted image

NU IR GROZIS BANDELIU
bandysiu kazkaip issikept artimiausiom dienom
SIANDIEN puse dienos prasedejau sitoje temyteje ir dienos rezultatas -
bandeles su desrelemis, pynimas gal nelabai gavosi, aptepiau kiausiniu su pienu, o ne atskirai tik tryniu, tai nelabai irudo blush2.gif
naudojau sia tesla

500 g miltų
5 g druskos
2 s cukraus
1 pakelis džiovintų mielių (7 g)
50 ml aliejaus
200 ml pieno
100 ml vandens

klausykit, reikia patarimo, nusipirkau IKI kepimo popieriaus,kepiau mesa -prilipo, vista - prilipo...pamaniau,kad kazkas ne taip su mano kepimu,bet kai ir bandeles prilipo doh.gif doh.gif doh.gif tai supratau,kad popierius netikes
gal kartais turit kazkoki popieriu,kuri visada perkat kepiniams mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meskiniene: 19 sausio 2010 - 14:39
QUOTE(meskiniene @ 2010 01 19, 14:38)

Visada perku toki popieriu, jis abejose pusese dengtas silikonu, dar niekas nera prikibes thumbup.gif
user posted image
Atsakyti

klausykit, reikia patarimo, nusipirkau IKI kepimo popieriaus,kepiau mesa -prilipo, vista - prilipo...pamaniau,kad kazkas ne taip su mano kepimu,bet kai ir bandeles prilipo doh.gif doh.gif doh.gif tai supratau,kad popierius netikes
[/quote]
as naudoju toki balta kepimo popieriu ir prie jo nieks man nelipa nei zuikis netikras, nei bandeles, nei pyragas, tik kepant pyraga, kadangi jis pas mane neturi riebalu paterlioju ta popieriu aliejum ir ta popieriu naudoju daug kartu kol nusibaigia biggrin.gif
Atsakyti
labutis.reik skubaus atsakymo.kokia forma ispjauti is teslos,kad susukus gautusi ragelis? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kettim @ 2010 01 19, 16:16)
labutis.reik skubaus atsakymo.kokia forma ispjauti is teslos,kad susukus gautusi ragelis? blush2.gif

kad gautusi toks?
user posted image

supjaustyk tesla trikampiais ir susuk,o galiukus "uzriesk" i vidu,kad gautusi lenkta forma 4u.gif
Atsakyti