Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės, pyragėliai - 2 tema

Laba diena
Merginos padekit. Mano mieliniai kepiniai dazniausia gaunasi sausi ir labai kietu virsum. Ka ne taip darau. Tesla paprastai renkuosi universalia mieline, stengiuosi kept, kad virsus butu siek tiek rusvas ir 220°C.Gal kazkokios gudrybes yra, kaip pvz ideti i orkaite inda su vandeniu ar isemus kepinius apgengti siek tiek dregnu ranksluosciu. Patarkit, nes taip norisi tu minkstu bandeliu....
Atsakyti
QUOTE(Marcelė @ 2009 10 22, 09:02)
Laba diena
Merginos padekit. Mano mieliniai kepiniai dazniausia gaunasi sausi ir labai kietu virsum. Ka ne taip darau. Tesla paprastai renkuosi universalia mieline, stengiuosi kept, kad virsus butu siek tiek rusvas ir 220°C.Gal kazkokios gudrybes yra, kaip pvz ideti i orkaite inda su vandeniu ar isemus kepinius apgengti siek tiek dregnu ranksluosciu. Patarkit, nes taip norisi tu minkstu bandeliu....

labai karsta temperatura,apdega virsus,as visada nusitatau 175-180C.I orkaites apacia gali istatyti inda su vandeniu(nors pati niekada nebandziau),tai negaliu tiksliai pasakyt ar veiksminga,tik zinau,akd kai kurioms bulkutems taip daro.
Atsakyti
Tokia temperatura statau, nes daugely literaturos rasiniu taip rekomentuoja. O prie zemesnes nesudzius?
Atsakyti
Gavosi man bandeles thumbup.gif thumbup.gif Ir tesla iskilo ir minkstos thumbup.gif Sian kepiau su mesyte pieniskas.Kirto net mano maziukas biggrin.gif Aciu visoms uz kantrybe 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marcelė @ 2009 10 22, 10:11)
Tokia temperatura statau, nes daugely literaturos rasiniu taip rekomentuoja. O prie zemesnes nesudzius?

Nu man jos niekada nebuna isdziuvusios g.gif
Atsakyti
Katik ir as kepiau bandeles. Dar karstas slammsciu ax.gif Kepiau su kopustais ir lasinukais. Man rodos su raugintais gautusi skaniau, astriau siektiek.Bandeles is mielines teslos ir toookios minkstos...Bent jau kol karstos ax.gif

Tik kaip reik padaryt grazias bandeles. Man tokios nekokios iseina verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(-Maria- @ 2009 10 20, 11:52)
Skani ir smagi tešla bandelėm (apie 15-20 bandelių):

Aš dariau su faršu, pakepinau jį su svogūnu ir tarkuota cukinija, gale įmaišiau pjaustytų petražolių.

Vėl dariau bandeles su faršu, šįkart kibinų formos, labai skanu thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(-Maria- @ 2009 10 23, 17:59)
Vėl dariau bandeles su faršu, šįkart kibinų formos, labai skanu thumbup.gif

Mmmm, labai skaniai atrodo, tikiu ir tokios yra ax.gif O faršą žalią naudojai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Danguolė: 23 spalio 2009 - 18:11
QUOTE(Danguolė @ 2009 10 23, 19:09)
Mmmm, labai skaniai atrodo, tikiu ir tokios yra  ax.gif O faršą žalią naudojai?

Pakepinau prieš tai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Maria- @ 2009 10 23, 19:18)
Pakepinau prieš tai 4u.gif

Reikės išbandyti ir man smile.gif
Atsakyti
Siandien kepiau bandeles su morkom...
user posted image

300g miltu+1/4 puodelio arba maziau arba truputi daugiau miltu,
1/4 a.s.druskos,
2 v.s. cukraus,
1+1/4 a.s. sausu mieliu,
1/4 puoduko silto pieno,
40 g kreminio surio,
20 g minksto sviesto,
1 didelis kiausinis,
1 puodukas smulkiai tarkuotu morku,
aptepimui kiausinis+pienas.
IDARAS:
1/4 a.s cinamono,
2 v.s. rudo cukraus
razinu
2 v.s. tirpinto sviesto,

APTEPIMAS:
pienas+cukraus pudra+citrinos rugstis.

Miltus,cukru,druska ir sausas miels persijoti i dubeni.
Supilti piena,kiausini ir tarkuotas morkas.Mikseriu su teslos maisymo antgaliu maisyti leciausiu greiciu,palaipsniui sudeti suri ir sviesta.Toliau mikseriu maisyti pie 20min.Tesla gaunasi gan lipni,bet gan gera minkymui.As idejau truputi miltu ir minkiau ant stalo.
Tesla sudeti i aliejumi istepta dubeni ir padeti siltai,kad pakiltu apie 2val.

Ruda cukru sumaisyti su cinamonu.

Tesla iskocioti kvadrato formos,aptepti tirpintu sviestu,apibarstyti cukrumi+cinamonu,ant virsaus razinas ir susukti voleliu.

Supjaustyti mazdaug 5 cm storio bandelemis ir sudeti i kepimo popieriumi istiesta skarda.palikti,kad pakiltu-45min.
Aptepti kiausinio+pieno plakiniu(ka as nepadariau) ir deti i ikaitinta orkaite 180C 20-25min,kol graziai pageltonuos.

Tuo metu pasidaryti glaju.
Kelis saukstus cukraus pudros uzpilti trupuciu pieno,ideti itrinos rugsteles ir ismaisyti.
kai bandeles truputi atves-aptepti glajumi.
user posted image
labai skanios ir minkstos bandeles,morkos nelabai jauciasi,bet spalvyte tai labai grazi.Mano vaikai negali atsitraukti nuo skardos doh.gif ,nors morkos neikisi nei stovedamas su sautuvu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daividija: 27 spalio 2009 - 17:38
turiu klausima i kuri niekur nerandu atsakymo: siandien pirkau saldytos Judex mielines teslos ir nezinau ka is jos daryti, labai prasau jusu patarimo, nes deja aprasymo ant pakuotes nera nei api kildinima, nei apie atsildyma nei apie gaminius g.gif nusipirkau ir dabar suku galva ka pagaminti doh.gif
Atsakyti