Kaip jau buvau užsiminus - kepiau savaitgalį bandeles
Buchteln. Bandelės tikrai vertos dėmesio laaaabai aromatingos
ir laaaabai purios
Aš kepiau iš dvigubos porcijos, didelėje iš orkaitės skardoje, manau per didelę formą paimiau, mano bandutės gavosi žemesnės nei pas autorę
Reikėjo jas turbūt dėliot glaudžiau vieną prie kitos, kad beveik vientisa bulka iškeptų. Kai lengvai parudo paviršius aš pridengiau jas su folija, bet čia gal negerai padariau, nes tikriausiai grietinėlė iš kurios turėjo susidaryti karamelė neturėjo kaip nugaruoti - todėl praėjus kepimo laikui nespėjo iki galo susidaryt karamelė. Po to įjungiau kepimą tik iš apačios be jokių folijų - tai galiausiai aš jas turbūt perkepiau
Ir manau, kad dvigubai tešlos normai - karamelei produktų būtų sočiai ir 1,5 normos. Bet skanuuu
Visą skonį ir duoda būtent bandelių apačia. Jei kartais keptumėt tokias bandeles visai be karamelės - reikėtų į tešlą dėti truputį daugiau cukraus nes pačios bandelės nėra labai saldžios - vos vos saldumo nepakenktų. Bet jei su karamele - viskas ok, daugiau cukraus tikrai nereikia. Kepsiu šias bandeles dar ir dar - kol gausis kaip priklauso. Geriausia laikytis recepto - iš vienos normos 20x30 formoj, skaniausios jos šviežios. Iš šio kiekio kitai dienai tik pora bandelių užsiliko
Valgėm nesustodami
Beje ant rytojaus jau tokios purios nebuvo, bet buvo tikrai labai minkštos tik kiek sausokos - gali būt kad pati dėl to kalta, nes per ilgai kepiau
Beje, jei darot beze - čia labai geras būdas sunaudot trynius