Skani ir smagi tešla bandelėm (apie 15-20 bandelių):
2 kiaušiniai
stiklinė natūralaus jogurto
stiklinė ar 0,75 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
šaukštelis kepimo miltelių
šaukštelis druskos
apie 5 stiklinės miltų
Kiaušinius sumaišyti su jogurtu ir aliejum, įberti druską, pilti pusę miltų, kepimo miltelius, likusius miltus ir viską išminkyti. Jeigu trūksta miltų, dėti daugiau, kad tešla nebūtų lipni, bet turi būti minkšta. Išminkius uždengti ir palaikyti 20 minučių.
Per tą laiką pasiruoškite įdarą, galima feta maišyti su petražolėm, galima faršo, grybų įdarą daryt...
Imti tešlos po rutuliuką, iškočioti, dėti įdarą ir formuoti bandeles, su sūriu galima daryti atviras bandeles, su faršu ar grybais uždaras. Sudėti į skardą ant kepimo popieriaus, aptepti kiaušinio plakiniu, apibastyti sezamu.
Kadangi aš bandelių gaminime dar žalia, tai manosios negražios formos
Aš dariau su faršu, pakepinau jį su svogūnu ir tarkuota cukinija, gale įmaišiau pjaustytų petražolių.