Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės, pyragėliai - 2 tema

QUOTE(lotute @ 2009 09 25, 12:08)
viena kart dariau nesigavo, antrą kart bijau bandyti lotuliukas.gif

Kažkada ir aš "pliuškas" kepiau, man irgi nesigavo schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif .
Daugiau nesiryžtu, O va "totoriškos bandelės " LIUKS thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(♠Aušra♠ @ 2009 10 15, 19:16)
O aš kur parašyta sausų mielių, visada dedu šviežių mielių arba išvis nedarau blush2.gif  Nesiseka man su tom mielėmis, nekyla tešla doh.gif

Man tai net neuzputoja kaip ten turi but kad tirpini ir lauki kad uzputotu doh.gif Bandziau ir sausas ir zalias,tas pats.Nesuprantu g.gif Gal piena uzvirt reikia,o gal ilgiau palaukt kad jos uzputotu.

Gal galit kuri paaiskint mieliu tirpinimo procesa iki putojimo.Kokio karscio reikia pieno?Ir kiek paprastai trunka kol isputoja?

Dar:ar gali but kad per daug miltu,reiktu daugiau skystesnes teslos kad iskiltu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Morgan @ 2009 10 16, 13:33)
Man tai net neuzputoja kaip ten turi but kad tirpini ir lauki kad uzputotu doh.gif Bandziau ir sausas ir zalias,tas pats.Nesuprantu g.gif Gal piena uzvirt reikia,o gal ilgiau palaukt kad jos uzputotu.

Gal galit kuri paaiskint mieliu tirpinimo procesa iki putojimo.Kokio karscio reikia pieno?Ir kiek paprastai trunka kol isputoja?

Dar:ar gali but kad per daug miltu,reiktu daugiau skystesnes teslos kad iskiltu? 4u.gif

Piena pasildyk,kad butu siltas,nu toks siltas vos vos,ikisk pirsta ir paziurek,nu kaip vaikams maudyt,nes kai per karstas mieles zus ir tada neputos visai.Supilk ten mieles ir idek sauksta cukraus,gerai ismaisyk,geriausia sluotele,kad istirptu ir uzdengus padek siltai.PO 10-15 min jau turi buti uzsidejus tokia kaip kepure.(Bet turi buti joms silta)tada persijok miltus,dek visada maziau negu recepte,po to dadesi minkant,visus kitus produktus,supilk tas mieles ir minkyk,tesla turi buti minksta,truputi lipni,tada padek siltai kokiom 2-3 val,as dar ilgiau laikau,tada smarkiai pakyla.
Atsakyti
As darau taip:
Prisipilu puse virdulio vandens ir uzverdu.piena,vandeni ar jogurta, na zodziu ko receptas praso pasildau iki 35° (turiu termometra), tada dedu cukraus ir mieles sausas ir ismaisau sluotele. taiva, dabar statau inda su mielemis ant virdulio ir uzdengiu ranksluostuku.Tas vanduo garuoja ir taip mieles suputoja per 10 min thumbup.gif
o toliau jau kaip reikia pagal recepta darau mirksiukas.gif
Atsakyti
o kam jus taip sudetingai darote? Sausas mieles sumaisau su miltais ir viska darau pagal recepta, o "gyvas" mieles istrinu su cukrumi, kol suskysteja. Teslai naudoju vos silta piena. Ir viskas.. Visada puikiai iskyla smile.gif
Atsakyti
Tas mielių laikymas nieko neduoda, juk taip yra tikrinama ar mielės gyvos. Jei jos pasenusios, niekaip neužsidės kepurė ir neiškils, dėl to ir reikalingas šis etapas. Ar aš klystu g.gif
Atsakyti
Na man niekad neputojo mieles, kiek esu dariusi ka nors... bet iskildavo kuo puikiausiai.
Atsakyti
Cia netucia uzejau ir uzsinorejau tokiu gerybiu..pilva gurgia..begsiu ka panasaus daryt biggrin.gif wub.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 10 16, 18:06)
Piena pasildyk,kad butu siltas,nu toks siltas vos vos,ikisk pirsta ir paziurek,nu kaip vaikams maudyt,nes kai per karstas mieles zus ir tada neputos visai.Supilk ten mieles ir idek sauksta cukraus,gerai ismaisyk,geriausia sluotele,kad istirptu ir uzdengus padek siltai.PO 10-15 min jau turi buti uzsidejus tokia kaip kepure.(Bet turi buti joms silta)tada persijok miltus,dek visada maziau negu recepte,po to dadesi minkant,visus kitus produktus,supilk tas mieles ir minkyk,tesla turi buti minksta,truputi lipni,tada padek siltai kokiom 2-3 val,as dar ilgiau laikau,tada smarkiai pakyla.

Oho koks procesas bigsmile.gif As cukraus niekada nedejau doh.gif Ir iskart supildavau mieles ir maisydama sildydavau piene.Dar gera ta ideja su siltu vandeniu puode thumbup.gif Nu reiks isbandyt.Aciu laaaabai 4u.gif
Atsakyti
Skani ir smagi tešla bandelėm (apie 15-20 bandelių):

2 kiaušiniai
stiklinė natūralaus jogurto
stiklinė ar 0,75 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
šaukštelis kepimo miltelių
šaukštelis druskos
apie 5 stiklinės miltų

Kiaušinius sumaišyti su jogurtu ir aliejum, įberti druską, pilti pusę miltų, kepimo miltelius, likusius miltus ir viską išminkyti. Jeigu trūksta miltų, dėti daugiau, kad tešla nebūtų lipni, bet turi būti minkšta. Išminkius uždengti ir palaikyti 20 minučių.

Per tą laiką pasiruoškite įdarą, galima feta maišyti su petražolėm, galima faršo, grybų įdarą daryt...

Imti tešlos po rutuliuką, iškočioti, dėti įdarą ir formuoti bandeles, su sūriu galima daryti atviras bandeles, su faršu ar grybais uždaras. Sudėti į skardą ant kepimo popieriaus, aptepti kiaušinio plakiniu, apibastyti sezamu.

Kadangi aš bandelių gaminime dar žalia, tai manosios negražios formos blush2.gif

user posted image

Aš dariau su faršu, pakepinau jį su svogūnu ir tarkuota cukinija, gale įmaišiau pjaustytų petražolių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Maria-: 20 spalio 2009 - 10:53
QUOTE(-Maria- @ 2009 10 20, 11:52)
Skani ir smagi tešla bandelėm (apie 15-20 bandelių):




Nezinau ar jos grazios, ar ne tongue.gif bet jau apetita kelia bigsmile.gif Kaip tik saldytuve turiu farsa, kuri jau pats laikas sunaudoti, tai siandien kepsiu.
Ir kaip tik isbandysiu jusu tesla be mieliu. O kokia ta tesla g.gif (nu gal kvailai cia klausiu), nes visad bandeles darau su mielem doh.gif
O ta naturalu jogurta, gal galima kefyru pakeist?
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2009 10 20, 12:59)
O ta naturalu jogurta, gal galima kefyru pakeist?


Man irgi įdomu, ar galima, norėjau bandyt praeitą kartą, bet vyras kaip tik nupirko jogurto ir netekau galimybės eksperimentuoti doh.gif biggrin.gif
O kokia tešla, tai net nežinau, kaip pasakyti, jeigu iškepusi kokia, tai tarp bulkutės ir kibino tarpinis variantas biggrin.gif
Atsakyti