Pliuskos
QUOTE(April-Aries @ 2009 09 25, 08:50)
viena kart dariau nesigavo, antrą kart bijau bandyti
QUOTE(lotute @ 2009 09 25, 13:08)
viena kart dariau nesigavo, antrą kart bijau bandyti
o kas nesigavo??
QUOTE(*B.A* @ 2009 09 25, 13:27)
o kas nesigavo??
gavosi kietos kietos ir neiškilo, pirmas toks atvejis pas mani
dabar eisiu maišyti bandeles su pudingu bet nenusipirkau tu geruju miltu darysiu su ekstra
QUOTE(lotute @ 2009 09 25, 12:42)
gavosi kietos kietos ir neiškilo, pirmas toks atvejis pas mani
dabar eisiu maišyti bandeles su pudingu bet nenusipirkau tu geruju miltu darysiu su ekstra
dabar eisiu maišyti bandeles su pudingu bet nenusipirkau tu geruju miltu darysiu su ekstra
Taip gavosi,kad beveik para kilo tesla saldytuve,ta prasme tiek laikiau,miltu specialiai netaikau kokius turiu su tokiais ir kepu,gavosi minkstutes,bet antra skarda per ilgai kepiau,tai jau kietokos buvo.Tik cukraus man per mazai pagal recepta,as dejau dvigubai,bet vistiek nesaldu
QUOTE(daividija @ 2009 09 24, 10:56)
Noreciau pasigincyti.Miltai turi labai daug reiksmes bandeliu,duonos gamybai.Zinoma,kad ne vien tik nuo ju priklauso,o nuo minkymo,kuo ilgiau minkai,tuo puresnes gaunasi,taip pat nuo teslos kietumo,kuo minkstesne tesla,tuo geriau.Cia kas liecia namines bandeles,duonos kepykloj nedirbau,tai nezinau.
Bet,kad miltai turi buti tinkami,tai faktas kaip blynas.
Bet,kad miltai turi buti tinkami,tai faktas kaip blynas.
O aš kaip tik daugelį metų duonos kepykloje dirbau Taip, miltai reikšmės turi, bet tikrai ne tokios dideles, kad cia reiketu per kelis puslapius visoms surasyti kokius naudoja Geriausi ir tinkamiausi bandelėms, biskvitams ir šiaip visiems kepiniams yra Malsenos "Karališki", tai pagal juos ir reikėtų vadovautis perkant kažką panašaus. Tešla, taip kuo daugiau minkant tuo geresnė būna, tačiau negalima ir perminkyti, nes išgaruoja per daug vandens ir kepiniai nebūna minkšti (nebent jeigu turite tešlos minkyklė tada - taip). Į bandeles reikia dėti ne sveistą, o aliejų arba margariną (idealiausia margariną), tada jos bus minkštos. Taip pat derėtų atsiminti, jog norint pasigaminti kuo minkštesnių bandelių, nereikia dėti baltymų, nes jie kepdami denatūruojasi ir sukietėja, kas, kaip žinia, nevyksta su tryniais. Žinoma nesakau, kad reikėtų atsisakytį baltymų, tačiau daug nedėti. Kad bandelės būtų minkštos namų sąlygomis galima ant orkaitės dugno padėti dubenėlį su vandeniu, arba kai bandelės jau apkepė ištraukti ir apipurkšti vandeniu.
Turiu klausimuką. Skaitau Sonatinos bandelių su cinamonu receptą, ir ten parašyta 800 - 1000 ml miltų, tai kiek čia gramais butų? Maždaug apie kilogramą? Kiek pvz 10 ml yra gramais? Na klausiu nes man nelabai aišku
Ir dar - pvz šaukštas pieno tai kiek čia būtų ml? Nes kažkur žurnale skaičiau kad skysčiams šaukštas yra 12 ml, ar tiesa? Ir ar pienui tas tinka?
Na va, pridaviau kvailų klausimų, tai laukiu atsakymų protingų
Ir dar - pvz šaukštas pieno tai kiek čia būtų ml? Nes kažkur žurnale skaičiau kad skysčiams šaukštas yra 12 ml, ar tiesa? Ir ar pienui tas tinka?
Na va, pridaviau kvailų klausimų, tai laukiu atsakymų protingų
oi,lotute tokios bandeles nakti ir velnias mane nese i sita galera jau taip skaniai atrodo o is ko cia gal is sloksniuotos teslos
kaubojey,skaniai atrodo ir jusu bandeles,esu kepusi su pudingu,tik pagal kita recepta
na,kas del pieno,tai tikrai tinka,o i kitus klausimus,kitos mergaites atsakys miltus visad matuoju gramais,ml dar neteko
Papildyta:
as irgi dirbu duonos ir bandeliu kepykloi.
kaubojey,skaniai atrodo ir jusu bandeles,esu kepusi su pudingu,tik pagal kita recepta
na,kas del pieno,tai tikrai tinka,o i kitus klausimus,kitos mergaites atsakys miltus visad matuoju gramais,ml dar neteko
Papildyta:
QUOTE(Povila$ @ 2009 09 25, 16:37)
O aš kaip tik daugelį metų duonos kepykloje dirbau Taip, miltai reikšmės turi, bet tikrai ne tokios dideles, kad cia reiketu per kelis puslapius visoms surasyti kokius naudoja Geriausi ir tinkamiausi bandelėms, biskvitams ir šiaip visiems kepiniams yra Malsenos "Karališki", tai pagal juos ir reikėtų vadovautis perkant kažką panašaus. Tešla, taip kuo daugiau minkant tuo geresnė būna, tačiau negalima ir perminkyti, nes išgaruoja per daug vandens ir kepiniai nebūna minkšti (nebent jeigu turite tešlos minkyklė tada - taip). Į bandeles reikia dėti ne sveistą, o aliejų arba margariną (idealiausia margariną), tada jos bus minkštos. Taip pat derėtų atsiminti, jog norint pasigaminti kuo minkštesnių bandelių, nereikia dėti baltymų, nes jie kepdami denatūruojasi ir sukietėja, kas, kaip žinia, nevyksta su tryniais. Žinoma nesakau, kad reikėtų atsisakytį baltymų, tačiau daug nedėti. Kad bandelės būtų minkštos namų sąlygomis galima ant orkaitės dugno padėti dubenėlį su vandeniu, arba kai bandelės jau apkepė ištraukti ir apipurkšti vandeniu.
as irgi dirbu duonos ir bandeliu kepykloi.
QUOTE(lotute @ 2009 09 25, 20:08)
QUOTE(kaubojey @ 2009 09 25, 22:53)
Sveiki Esu naujoke jusu temoj Bet pagal kelis receptus jau ruosiau maista O tos bandeles tai Kaip dabar ju noreciau Teks atideti pirmadieniui man sita malonuma naujoj virtuvei Butinai ikelsiu jums foto ivertinimui
QUOTE(April-Aries @ 2009 09 12, 21:21)
Nezinau kaip pavadint ideja is SM
150g miltu
5g mieliu
20g aliejaus
90g silto vandens
ziupsnelis druskos
uzminkiau tesla,iskildinau,iskociojau,ant virsaus uztepiau pom.padazo+majonezo,uztarkavau desreliu ir fermentinio surio,susukau vynioti ir pjausciau 2cm riekelemis
[
150g miltu
5g mieliu
20g aliejaus
90g silto vandens
ziupsnelis druskos
uzminkiau tesla,iskildinau,iskociojau,ant virsaus uztepiau pom.padazo+majonezo,uztarkavau desreliu ir fermentinio surio,susukau vynioti ir pjausciau 2cm riekelemis
[
O tai mielės tai tos kur milteliai ane?
Papildyta:
QUOTE(rasiux000 @ 2009 09 26, 00:45)
Sveiki Esu naujoke jusu temoj Bet pagal kelis receptus jau ruosiau maista O tos bandeles tai Kaip dabar ju noreciau Teks atideti pirmadieniui man sita malonuma naujoj virtuvei Butinai ikelsiu jums foto ivertinimui
Laukiam tavo nuotraukyčių . O aš irgi čia naujokė, vakar panaktinėjau, prisirinkau bandelių receptukų, o jau šiandien bandymai prasidėjo .
Tai prie to pačio dar užduosiu klausimuką , pagal šitų bandelių pudinginių receptą galiu kepti ir kitokias bandeles ane, pvz su varške ir t.t.? Tešla tinka visokioms?