Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės, pyragėliai - 2 tema

Saunuole, Rimami, labai grazi tema 4u.gif first.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2009 01 16, 08:17)
Nežinau, ką kitos kepėjėlės pasakys, bet aš tai visada vos pravėsusias bandeles sudedu į maišiuką, tai jos išlieka minkštutėlės  thumbup.gif

QUOTE(janiku @ 2009 01 16, 17:28)
per daug miltu ir per mazai inkei, bet pagrndas miltu kiekybe ir kokybe. Mano mama profesionale tai ji taip ir patare ziureti miltus ir geriau maziau nei per daug

Ačiū už patarimus 4u.gif Bandysiu atkreipt dėmesį smile.gif O šiaip, esu girdėjusi, kad gatavų mielinių gaminių kietumas/minkštumas priklauso nuo to ar dedi sviesto ir kiaušinių. Tame mano bandytame recepte reikėjo 1 kiaušinio ir šiek tiek sviesto. Ar tai gali įtakoti greitesnį "džiūvimą"? g.gif
janiku, o kiek laiko panašiai reikia minkyti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Maliku @ 2009 01 16, 23:40)
janiku, o kiek laiko panašiai reikia minkyti?  unsure.gif

Kiek netingi bigsmile.gif , as tai issiverciu tesla ant stalo, ji man vos nenubega, tokio buna skystumo ir taip pusvalandi su ja zaidziu doh.gif , veliau ji pradeda pokseti(tokius garsus leidzia biggrin.gif ) ir pasidaro elastinga, tokia, kaip gumine(kaip kamuoliukas tas su plona gumyte lotuliukas.gif ) ir tiesiog atsoksta nuo stalo, nuo ranku, bet bandeles minkstumo iseina, kad vos i rankas paimt eina, susispaudzia tuoj.Kuo tesla skystesne ir kuo ilgiau ji minkoma, tuo bandeles minkstesnes ir puresnes mirksiukas.gif

RIMAMI AUKSAS TU thumbup.gif TEMELE!!!
Norejau taves paklausti dar apie bandeles kur zadejai kepti, nu tas buhteln, nesupratau, kur ta karamele deti blush2.gif pilti i skarda, o ant jos deti zalias bandeles ir kildinti, ar taip? g.gif
Atsakyti
AČIŪ VISOMS UŽ GRAŽIUS ŽODŽIUS blush2.gif Džiaugiuosi, kad patiko temos pradžia thumbup.gif

QUOTE(Srove @ 2009 01 16, 23:08)
Norejau taves paklausti dar apie bandeles kur zadejai kepti, nu tas buhteln, nesupratau, kur ta karamele deti blush2.gif  pilti i skarda, o ant jos deti zalias bandeles ir kildinti, ar taip? g.gif

Kad aš jų dar neiškepiau blush2.gif blush2.gif blush2.gif Bet užsipirkau produktų - rytoj kepu ax.gif Paskaičiau ką ten rašo - tai matyt taip ir reikia daryt, dėt jas ant to mišinio karamelei ir kildint 40 min. ax.gif Na bent jau aš taip ir ruošiuos daryt - recepto autorė labai patikima, nerašytų gi taip, jei būtų nesąmonė rolleyes.gif Panašu, kad Owly kelios žinutės atgal gerai apibūdino - turėtų gautis didelė plėšomų bandelių bulka lotuliukas.gif nes forma kaip ir nedidelė 20x30. Bet smalsu pamėgint ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 16 sausio 2009 - 23:33
QUOTE(Srove @ 2009 01 16, 23:08)
Kiek netingi bigsmile.gif , as tai issiverciu tesla ant stalo, ji man vos nenubega, tokio buna skystumo ir taip pusvalandi su ja zaidziu doh.gif

Oho... blink.gif Pusvalandį minkyti mastau.gif Pas mane ji tikrai ne bėganti, o minkoma.. Ačiū už patarimus aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Maliku @ 2009 01 17, 00:40)
Ačiū už patarimus  4u.gif Bandysiu atkreipt dėmesį smile.gif O šiaip, esu girdėjusi, kad gatavų mielinių gaminių kietumas/minkštumas priklauso nuo to ar dedi sviesto ir kiaušinių. Tame mano bandytame recepte reikėjo 1 kiaušinio ir šiek tiek sviesto. Ar tai gali įtakoti greitesnį "džiūvimą"?  g.gif
janiku, o kiek laiko panašiai reikia minkyti?  unsure.gif

mamos tradicinis receptas: pienas mieles tirpintas margarinas miltai ir aisku truputis druskos Vos vos ir cukrus. Kiausiniu visai nededa. Mamai 70 metu ir ji visa amziu kepa tokias bandeles ir jos buna minkstutes net keleta dienu
Atsakyti
Man pačios geriausios bandelės gaunasi pagal SONATINOS "Močiutės mielinės tešlos" receptą.
Ir tešlos nereikia puse dienos kildinti, ir bandelės gaunasi labai minkstos ir labai ilgai nesukietėja (na jei kartais per pora dienų nesuvalgom, nors tai būna labai retai ax.gif ). Nuotraukų neturiu, bet jau senokai kepiau , turbūt reikia savaitgalį užsiimti bigsmile.gif
Tema nereali.
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
20min jau stovi tešla prie radiatoriaus, negaliu pasakyt, kad daug pakilo. kaip nervina...jau antra kartą kažkaip nesigauna. dabar paskaičiau apie minkymą, ryškiai "nedaminkiau". jeigu dabar pradėsiu minkyti (20min pastovejus), ar dar galiu išgelbėti? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fsss~: 17 sausio 2009 - 13:23
QUOTE(fsss~ @ 2009 01 17, 15:23)
20min jau stovi tešla prie radiatoriaus, negaliu pasakyt, kad daug pakilo. kaip nervina...jau antra kartą kažkaip nesigauna. dabar paskaičiau apie minkymą, ryškiai "nedaminkiau". jeigu dabar pradėsiu minkyti (20min pastovejus), ar dar galiu išgelbėti?  unsure.gif

laisvai gali inkyti dar geriau bus
Atsakyti
Puikus nauji nameliai! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alixe: 17 sausio 2009 - 14:55
na ką, iškepiau savo bandeles su kopūstais:) gavosi visai nieko, kaip pirmam kartui. tiesiog, kitą syk daryčiau daug mažesnes, nes kai išsiputė, tai vietoj mažų dailių rutuliukų, gavosi tokie pusbatoniai:) ir dar siūlyčiau kaip įmanoma daugiau prikimšti įdaru. nes pas mane atrodo, kad reik jo paieškoti. bet šiaip labai patenkinta savim. įdedu dvi foto.
paruoštos:
user posted image

iškepusios:
user posted image
Atsakyti
mmmmmmmm kaip skaniai bandeles atrodo 4u.gif wub.gif
Atsakyti