Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės, pyragėliai - 2 tema

Prancūziškos bandelės baguette

(12 vnt.)
Sudedamosios dalys
25 g mielių
500 ml vandens
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 valg. šaukštai smulkiojo cukraus
1 arbatinis šaukštelis maltų pankolių (nebūtinai)
2 valg. šaukštai aliejaus
maždaug 1200 ml kvietinių miltų

Sudėkite mieles į dubenį ir sutrinkite. Pašildykite vandenį iki maždaug 35° ir supilkite ant mielių. Maišykite, kol mielės ištirps. Sumaišykite miltus, druską, pankolius, aliejų ir sirupą duonai kepti.

Suberkite didžiąją dalį miltų ir minkykite tešlą, kol ji pasidarys minkšta. Likusius miltus palikite kepimui. Uždenkite tešlą ir palikite ją kilti maždaug 1 val.

Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto kepimo stalo. Neminkykite! Padalykite tešlą į keturias dalis, o šias – į dar tris mažesnius gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite ir padarykite iš jo plokščią stačiakampį. Gautus tešlos gabalėlius suvyniokite (pradėkite nuo ilgojo krašto) ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Palikite tešlą kilti 40 min. (tik neuždenkite).
user posted image
Įjunkite orkaitę ir nustatykite 275° temperatūrą.

Peiliu arba tiesia mentele padarykite kiekvienoje bandelėje po pora įpjovų. Tada pakepkite jas 8 min. orkaitės viduryje. Išimkite kepimo skardą ir patepkite bandeles šaltu vandeniu. Vėl įdėkite skardą į orkaitę ir išjunkite šilumą. Palikite bandeles orkaitėje 20 min.

Sakyciau, kad cia labiau duonele, nei bandeles. Tik per stipriau suvyniojau, kita kart siek tiek laisviau padarysiu. Bet vistiek gavosi labai superine duonele.

user posted image
Atsakyti
Butinai bus isbandyti baguettai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 04 12, 22:17)
Prancūziškos bandelės baguette




mmmm.... bigsmile.gif uzsikreciau duoneliu kepimu, tad ir sita geruli i receptu knygele copy... paste... bigsmile.gif
Atsakyti
pries kelias dienas kepiau gyvi panasu i krokodila is mielines teslos su saldytu vysniu idaru smile.gif
siek tiek as ji perkepiau, neturiu dar patirties kiek laiko tas bulkas reikia kepti ax.gif
dar liko teslos, tai iskepiau bandeliu smile.gif

Papildyta:
sitas jau stebejau, kad neperkepciau rolleyes.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
as pas jus su klausimuku blush2.gif daznai kepu mielines bandeles bet paskui susiduriu su tokia problemyte,kol karstos jos skanios minkstutes bet kita diena jos buna labai kietos,gal kas gali paaiskinti kodel taip buna ir ka daryti kad nekietetu jos? g.gif
aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*irma* @ 2009 05 14, 15:27)
sveikutes 4u.gif
as pas jus su klausimuku blush2.gif daznai kepu mielines bandeles bet paskui susiduriu su tokia problemyte,kol karstos jos skanios minkstutes bet kita diena jos buna labai kietos,gal kas gali paaiskinti kodel taip buna ir ka daryti kad nekietetu jos? g.gif
aciu labai 4u.gif

man "bandeles prie arbatos" nesukieteja...
Papildyta:
QUOTE(Inočka @ 2009 04 12, 21:17)
....
Įjunkite orkaitę ir nustatykite 275° temperatūrą.

Peiliu arba tiesia mentele padarykite kiekvienoje bandelėje po pora įpjovų. Tada pakepkite jas 8 min. orkaitės viduryje. Išimkite kepimo skardą ir patepkite bandeles šaltu vandeniu. Vėl įdėkite skardą į orkaitę ir išjunkite šilumą. Palikite bandeles orkaitėje 20 min.

Sakyciau, kad cia labiau duonele, nei bandeles. Tik per stipriau suvyniojau, kita kart siek tiek laisviau padarysiu. Bet vistiek gavosi labai superine duonele.



cia tikrai tokioje temperaturoje? 275C ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 14 gegužės 2009 - 16:39
Man irgi "Bandeles prie arbatos" kita diena buvo kaip kaulas... nors ir i maisiuka buvau sudejusi...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 14, 17:57)
Man irgi "Bandeles prie arbatos" kita diena buvo kaip kaulas... nors ir i maisiuka buvau sudejusi...


tai va man irgi tas pats paskui tenka jas sildyti kad suminkstetu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*irma* @ 2009 05 14, 18:28)
tai va man irgi tas pats paskui tenka jas sildyti kad suminkstetu doh.gif


Bet va klausimas, kazin kodel... g.gif gal kas gali atsakyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 14, 18:33)
Bet va klausimas, kazin kodel...  g.gif gal kas gali atsakyti  g.gif

Gal nuorodą į receptą galimą, pabandysiu atsakyti... ax.gif
Atsakyti
Man irgi sukietėdavo sekančią dieną. Mama mano patarė daugiau pieno į tešlą pilti, kas priduota bandelėms minkštumo. Tai taip ir darau dabar. Bandelės išlieka minkštos sekančią dieną, o dar kitą tai nežinau kaip būtų, nes jų paprasčiausiai nelieka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 14, 16:57)
Man irgi "Bandeles prie arbatos" kita diena buvo kaip kaulas... nors ir i maisiuka buvau sudejusi...

o man ne. ju tik pavirsius apdziuna, na kaip pvz duonos maiselio neuzsuki ir virsutine riekele apdziuna, o vidus buna minkstutis... kaip tikros parduotuvines bulkos...
ir darau lygtais saziningai pgl recepta, tik miltu man mazoka buna... tai as dedu 4 pilnas stiklines ir dar stala barstau, nes is nepilnu 4 stikliniu, tai minkiau tesla kokia 40 minuciu... o poto bandeles "kasyciu" vistiek nesimate - susileido viskas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 14 gegužės 2009 - 18:25