Sveikutes, niu ir as isbandziau bandeleiu recepta
gavosi super, tik turiu viena klausimuka..
dariau bandukes pagal mielines teslos recepta ir jos gavosi panasios i prancuziska batona, vidus purus ir minkstas, o plutele traski ir kietoka..
ar cia as ka dariau ne taip, ar cia taip turi buti?.. kaip padaryt, kad jos butu minkstos?
kazkaip niekad neuzsukdavau i sita tema, bet uzsukus labai apsidziaugiau nes jau ideju .taigi siandien ant stalo garavo minkstuteles bandeles prie arbatos (aciu Cipciukui uz nuostabu recepta )
Labai patiko pati eiga darymo.dariau is puses normos ir kuo puikiausiai viskas gavos. labai labai minkstos bandeles...
o as anksciau buvau kazkur kitur idejus savo bandytu bandeliu recepta, bet ji keliu ir cia...
Mieliniai rageliai su saldziu idaru
Teslai reikes:
500 g miltu
1 kubelio svieziu mieliu arba 1 pak.sausu
80 g margarino arba sviesto
80 g cukraus
1 kiausinio
200 ml pieno
1 pok. vanillinio cukraus
1 vamzdelis romo aromos (as jos nedejau,nes nemgstu)
truputi druskos
citrinos aromos (as dejau truputi citrinos zieveles)
Idarui:
200 g marcipano mases (as naudojau riesutu nougat mase)
aptepimui
1 kiausinio
2 v.s. pieno
Mieles istirpinti siltame piene,kartu su sauksteliu cukraus. Leisti siltai pastoveti kol susidarys kepurele (~15 min).
miltus persijoti, sudeti islydyta ir atvesusi sviesta,mieles, cukru ir kiausini.tik tada sudeti likusius produktus. uzminkyti tesla , kol ji atsoks nuo indo krastu. Leisti pakilti, siltai pastacius (~30 min.) tada formuoti ragelius, nepamirstant ideti idara. vel pastatyti siltai,kad jie padvigubetu.
aptepti kiausinio plakiniu ir pasovus i orkaite kepti 15-20 min prie 190 °.
P.S. gavos labai minksti rageliai. bedarant tesla i man lipo prie ranku, bet daugiau miltu nedejau. kociojant issitepiau stala riebalais .dariau is puses normos. skanaus
Labai patiko pati eiga darymo.dariau is puses normos ir kuo puikiausiai viskas gavos. labai labai minkstos bandeles...
o as anksciau buvau kazkur kitur idejus savo bandytu bandeliu recepta, bet ji keliu ir cia...
Mieliniai rageliai su saldziu idaru
Teslai reikes:
500 g miltu
1 kubelio svieziu mieliu arba 1 pak.sausu
80 g margarino arba sviesto
80 g cukraus
1 kiausinio
200 ml pieno
1 pok. vanillinio cukraus
1 vamzdelis romo aromos (as jos nedejau,nes nemgstu)
truputi druskos
citrinos aromos (as dejau truputi citrinos zieveles)
Idarui:
200 g marcipano mases (as naudojau riesutu nougat mase)
aptepimui
1 kiausinio
2 v.s. pieno
Mieles istirpinti siltame piene,kartu su sauksteliu cukraus. Leisti siltai pastoveti kol susidarys kepurele (~15 min).
miltus persijoti, sudeti islydyta ir atvesusi sviesta,mieles, cukru ir kiausini.tik tada sudeti likusius produktus. uzminkyti tesla , kol ji atsoks nuo indo krastu. Leisti pakilti, siltai pastacius (~30 min.) tada formuoti ragelius, nepamirstant ideti idara. vel pastatyti siltai,kad jie padvigubetu.
aptepti kiausinio plakiniu ir pasovus i orkaite kepti 15-20 min prie 190 °.
P.S. gavos labai minksti rageliai. bedarant tesla i man lipo prie ranku, bet daugiau miltu nedejau. kociojant issitepiau stala riebalais .dariau is puses normos. skanaus
QUOTE(aguonele @ 2009 03 28, 11:05)
Mieliniai rageliai su saldziu idaru
jau ragelių grožis ,nors per ekraną valgyk
Ir as prisikepiau pliusku ...,o ragelius pabandysiu kita karta issikept
Aguonele,tavo rageliai tikrai . O kur galima nusipirkti tos riesutu nougat mases?
Aciu visoms
as naudoju stai sita nougat mase:
bet kur LT jo gauti, tai nezinau
as naudoju stai sita nougat mase:
bet kur LT jo gauti, tai nezinau
QUOTE(aguonele @ 2009 03 28, 20:22)
Nesenai mačiau Maximoj, buvo tik dvi dėžutės ir dar kažkoks šios firmos gaminys
QUOTE(davija @ 2009 03 28, 22:35)
Nesenai mačiau Maximoj, buvo tik dvi dėžutės ir dar kažkoks šios firmos gaminys
o prie kokiu cia produktu? Siandien bandziau jieskoti prie visu konditerijos produktu, bet a nei kvapo ?
Papildyta:
Aguonele,o ta mase kieta, ta prasme,kad pries naudojant ja reikia istirpdyti?
Sveikutes, jau nuo praitos savaites ruosiausi kepti bandeliu su pudingo ir persiku idaru, o prisiruosiau tik siandien . Norejau paekspermentuoti ir suraityti kokia grazia forma , tai nieko gero neiseina,priraiciau kazko BAISAUS , dabar jau kepa pirmieji kliockai ,nu baisu. Teslos dar sociai turiu tai manau,kad MB pusryciam gaus karstu bandeliu, nes mano kepimams galo nesimato. . Dar turiu pasidariusi varskes idara. Cia taip pat ekspermentas, svogunai+kr r kumpis+ truputi sonines+pievagrybiai + varske+ truputi majonezo ir pomidoru padazo+bazilikas ,prieskoniai (viska pakepinau) Bent jau dabar tai skani ta mase, o kaip bus kai padarysiu ragelius, tai nezinau .Butu gerai,kad nors rageliai pavyktu
QUOTE(wiwi @ 2009 03 31, 23:29)
o kaip bus kai padarysiu ragelius, tai nezinau .Butu gerai,kad nors rageliai pavyktu
viskas gausis man ir pirmi bandymai nieko gera nezadejo, bet jau dabar taip atkaliau mieline tesla kad jokiu problemu..
o del nougat mases: ji minkstoka bet atsildyti nereikia.as atpjaunu norimo dydzio gabaliiukus ir sudedu ant teslos jie tada pasileidzia bekepdami ir buna ciki .sekmes beeksperimentuojant
Na va, vakar (tiksliau jau siandien ) iskepiau savo sedevra . Pirmos bandeles su pudingo idaru buvo nelabai kokios formos,bet po to is likusios teslos tom pudingo bandelem, padariau pyraga,tai gavosi ,atrodo,kad tesla taip pat pavyko, bandeles dar ir dabar minkstutes , o dar ir tas pyragas ganetinai neblogai atrodo ,aisku kai isvaizda grazesne, tai ir skonis geresnis . O rageliai tai labai skanus su tuo idaru , dar juos apibarsciau juostelem(aguonos,smulkinti migdolai, sezamo seklos).Velykom butinai vel kepsiu su tuo nesaldziu idaru . Gaila,kad foto negaliu ideti
Sviestinis pyragas
500g miltu,
30g mieliu arba pakelis sausu,
100g minksto sviesto,
75g cukraus,
1 citrinos zievele,
1 kiausinis,
0,25l pieno,
Uzpilas:
200g minksto sviesto,
100g cukraus,cinamono,malto muskato riesuto.
Miltus persijoti,mieles istirpinti nedideliame kiekyje silto pieno su trupuciu cukraus.
I miltus sudeti gabaliukais sviesta,cukru,citrinos zievele,kiausini ir likusi pasildyta piena,ismaisyti,supilti suputojusias mieles ir gerai ismaisyti,galima mikseriu,tesla gaunasi tirsta,bet ne minkoma.Tesla supilti i riebalais istepta skardele,uzdengti ir pastatyti siltai,kol pakils.Pakilusia tesla subadyti pirstu ir i tas skylutes prideti sviesto(as sudejau gal tik 100g),apibarstyti cukrumi ir cinamonu(as uzbarsciau meduoliu misinio).dar pakildinti 20minb.Kepti apie 20min 200C.
Mes puse suvalgeme dar silto,labai minkstas ,purus pyragas,su pienu kaip tik,bet tiko ir prie kavos.
500g miltu,
30g mieliu arba pakelis sausu,
100g minksto sviesto,
75g cukraus,
1 citrinos zievele,
1 kiausinis,
0,25l pieno,
Uzpilas:
200g minksto sviesto,
100g cukraus,cinamono,malto muskato riesuto.
Miltus persijoti,mieles istirpinti nedideliame kiekyje silto pieno su trupuciu cukraus.
I miltus sudeti gabaliukais sviesta,cukru,citrinos zievele,kiausini ir likusi pasildyta piena,ismaisyti,supilti suputojusias mieles ir gerai ismaisyti,galima mikseriu,tesla gaunasi tirsta,bet ne minkoma.Tesla supilti i riebalais istepta skardele,uzdengti ir pastatyti siltai,kol pakils.Pakilusia tesla subadyti pirstu ir i tas skylutes prideti sviesto(as sudejau gal tik 100g),apibarstyti cukrumi ir cinamonu(as uzbarsciau meduoliu misinio).dar pakildinti 20minb.Kepti apie 20min 200C.
Mes puse suvalgeme dar silto,labai minkstas ,purus pyragas,su pienu kaip tik,bet tiko ir prie kavos.