QUOTE(katiliukas @ 2009 03 23, 00:10)
o tai kiek laiko kepti? kokioj tempoj? jos tokios didelio kiauso dydzio gaunasi (cia jau iskepusios)
Mielines bandeles reikia kepti 180-200C, su laiku tai labai individualu, pasakyti nieko negaliu, na gal 10min, jeigu jau iškepusios kiaušinio dydžio. Keli patarimai norint turėti minkštas bandeles: nedėkite daugiau miltų negu nurodyta recepte, jeigu tešla limpa, pasiteptike rankas aliejumi, bendeles kepkite aukštoje temperatūroje trumpą laiką, jeigu orkaitė su ventiliatoriumi - jo neįjunkite (ventiliatorius šiek tiek džiovina kepinį), iškeptas bandeles galima uždengti pvz. maistine plėvele, kad iki kol jos visiškai atauš neišgaruotų dilelis kiekis vandens, jeigu norite ypač minkštų ir purių bandelių kiaušinį/ius pakeiskite į trynį (baltymo nedėkite), nes, kaip žinia, kepinys iškepa tik sukepus ir sukietėjus baltymams, kuo daugiau baltymų - tuo kepinys kietesnis.