Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės, pyragėliai - 2 tema

QUOTE(Povila$ @ 2009 03 21, 15:29)
Dabar palaikyk kambario temperatūroje, o jeigu ir čia nekils tai kažkas ne taip su tešla... g.gif

o laikyti kambario temperaturoje suformuotas bandeles ar dar ne ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Linckutis @ 2009 03 21, 14:42)
o laikyti kambario temperaturoje suformuotas bandeles ar dar ne ? smile.gif


Bandeles formuok, kai tešla iškils (kaip suprantu ji pas tave per naktį nebuvo pakilusi). Kai jau padarysi bendeles, jes kildink šiltoje vietoje, aš kildinu šiltoje orkaitėje smile.gif
Atsakyti
aisku , aciu mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
O aš po nakties šaldytuve pliuškų tešlą radau labai puikiai iškilusią bigsmile.gif gal kokius 2,5-3 kartus išaugo bigsmile.gif - taip ir nesupratau kame čia "kampas" buvo g.gif (mieles naudojau sausas Oetker). Tiesa, aš pamiršau pasverti miltus - tai iš tos baimės, kad per daug neįdėt, gali būt, kad aš jų netgi mažiau įdėjau lotuliukas.gif Bandelės laaabai minkštutėlės gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Man irgi tešla šaldytuve visad kuo puikiausiai iškyla thumbup.gif
Atsakyti
Na stai , kad ir neiskilo saldytuve iskilo siltai , kad ir be kiausinio sis tas gavosi . thumbup.gif Man patiko bandeles , minkstuteles wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linckutis: 21 kovo 2009 - 21:02
bandziau pora kartu bandeles su lasinukais, su kitais idarais viskas gaunasi puikiai, o su siuo bandeles kazkokios kietos gaunasi, ilgai neruduoja kai kepa, o paskui matyt isdziuta g.gif . Kame cia problema?? Kiek laiko ir kokioj tempoj kepat??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katiliukas: 21 kovo 2009 - 23:37
QUOTE(katiliukas @ 2009 03 22, 00:37)
bandziau pora kartu bandeles su lasinukais, su kitais idarais viskas gaunasi puikiai, o su siuo bandeles kazkokios kietos gaunasi, ilgai neruduoja kai kepa, o paskui matyt isdziuta  g.gif . Kame cia problema?? Kiek laiko ir kokioj tempoj kepat??


Jeigu neaptepi kiaušiniu tai jos ir neturi kepdamos greitai paruduoti. Jeigu gaunasi per kietos, reiškia per ilgai kepei arba dejai per mažai riebalų. Beto, prieš kepant, suformuotas bandeles, galima aptepti plonu aliejaus sluoksniu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 03 22, 14:41)
Jeigu neaptepi kiaušiniu tai jos ir neturi kepdamos greitai paruduoti. Jeigu gaunasi per kietos, reiškia per ilgai kepei arba dejai per mažai riebalų. Beto, prieš kepant, suformuotas bandeles, galima aptepti plonu aliejaus sluoksniu mirksiukas.gif

o tai kiek laiko kepti? kokioj tempoj? jos tokios didelio kiauso dydzio gaunasi (cia jau iskepusios)rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katiliukas: 22 kovo 2009 - 23:12
Oi , RiMami , kokios pliuškytės bigsmile.gif bigsmile.gif .....nu bandelės pas tave visada aukštam lygį thumbup.gif thumbup.gif ( kaip ir viskas kitka biggrin.gif ).

Atsakyti
QUOTE(katiliukas @ 2009 03 23, 00:10)
o tai kiek laiko kepti? kokioj tempoj?  jos tokios didelio kiauso dydzio gaunasi (cia jau iskepusios)rolleyes.gif


Mielines bandeles reikia kepti 180-200C, su laiku tai labai individualu, pasakyti nieko negaliu, na gal 10min, jeigu jau iškepusios kiaušinio dydžio. Keli patarimai norint turėti minkštas bandeles: nedėkite daugiau miltų negu nurodyta recepte, jeigu tešla limpa, pasiteptike rankas aliejumi, bendeles kepkite aukštoje temperatūroje trumpą laiką, jeigu orkaitė su ventiliatoriumi - jo neįjunkite (ventiliatorius šiek tiek džiovina kepinį), iškeptas bandeles galima uždengti pvz. maistine plėvele, kad iki kol jos visiškai atauš neišgaruotų dilelis kiekis vandens, jeigu norite ypač minkštų ir purių bandelių kiaušinį/ius pakeiskite į trynį (baltymo nedėkite), nes, kaip žinia, kepinys iškepa tik sukepus ir sukietėjus baltymams, kuo daugiau baltymų - tuo kepinys kietesnis. smile.gif
Atsakyti
Sveikos pliuskiu kepejeles 4u.gif Siandien ir as uzsiminkiau tesla siom bandelem. Tai padariau apie 14 val. ir dabar mastau ar jas man siandien kepti ar laukti iki rytdienos g.gif Kazi, jeigu laukciau iki rytdienos ar nebutu per ilgai kildinama tesla g.gif Patarkit kepejeles 4u.gif
Atsakyti