Įkraunama...
Įkraunama...

Kojinytės, batukai, tapkutės - 3

QUOTE(Ninkasi @ 2009 01 19, 08:57)
mergytės gal kas galėtų įmesti ar paaiškinti kip tokį kulną megzti??? nes pas mane knygoje tai kitokie, o man šis labai patinka  blush2.gif  ax.gif  ačiū iš anksto  4u.gif

Pažiūrėk čia, gal tiks mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninkasi @ 2009 01 19, 09:57)
mergytės gal kas galėtų įmesti ar paaiškinti kip tokį kulną megzti???



Galiu, galiu....prašom!
Kulnui įmame dviejų virbalų akis, du virbalai paliekami, kad patogiau būtų megzt iakis kulnui suveriame ant vieno virbalo ir mezgame dvigubuoju mezgimu: pirmą akį visada nukeliame, antrą išmezgame , trečia nukeliame, ketvirtą išmezgame ir tt. Taip mezgame visą eilę. Paskutinė akis turi būti išmegzta.
Pradedant kitą eilę, pirmąją akį visada nukeliame, o visas kitas išmezgame išvirkščiuoju mezgimu. Trečiaja eilę mezgame kaip pirmają, ketvirtaja kaip antra ir tt. Šitaip mezgame tiek eilių kiek yra akių ant dviejų virbalų, arba kol gausis kvadratas. Štai toks mezgimas vadinamas dvigubu kulno mezgimu.
Numezgę kvadratą visas kulno akis paskirstome ant trijų virbalų taip kad ant viduriniojo virbalo akių būtų tiek , kiek jų yraant abiejų kraštinių virbalų (pvz 8+8)tai yra pusę turimų akių. Pradėdamos megzti pirmaja eilę, pirmajį virbalą išmezgame paprastuoju mezgimu, antrąjį virbalą kaip kvadratą- dvigubu mezgimu. Paskutiniaja antrojo virbalo akįnukeliame ant trečiojo virbaloir ją sumezgame su trečiojovirbalo akimi. Trečiojo virbalo nemezgame, apsukame mezginį ir grįžtame atgal. Gryždami atgalpirmaja akį nukeliame, o visas kitas mezgame išvirkščiai. Paskutinę viduriniojo virbalo akį nukeliame ant pirmojo virbaloir išvirkščiai sumezgamesu jo pirmaja akimi.Dabar nemezgame pirmojo virbalo, mezginį apsukameir grįždami mezgame dvigubu mezgimu. Šitokiu būdu mezgame tol kol nuleidžiame visas kraštinių virbalų akis. Taip padarius kulnas skaitosi numegztas.
Toliau seka Kulno įlinkio merzgimas.
Numezgus kulna, ant viduriniojo virbalo lieka tiek akių kiek buvo ant abiejų kraštinių virbalų, tada jas padaliname ant dviejų virbalų. Ant tų virbalų surenkameakis ir nuo kulno šonų (kvadrato laisvų šonų ). Surenkame po tiek akių kiek jų buvo pradedant megzti ant vieno virbalo, turi gautis tiek akių +dar tos turimos viduriniojo virbalo akys.
Toliau mezgame paprastomis akimis. Nuo tų virbalų kur yra daugiau akių ( surinktos ) , kas antra eilėnuleidžiame po vieną akį. akis leidžiame prie viršutinėspuskojinės daliesvieno virbalo pradžioje, o kito pabaigoje, kol lieka tiek akių kiek ir pradžioje turėjome ant kiekvieno virbalo.
Va šitaip aš mezgu kulną ir kulno įlinkį.

Kaip žinia kojinės mezgimas susideda iš 6 dalių.
1. Atlenkiamoji dalis.
2. Riešas.
3. kulnas.
4. Įlinkis.
5. pėda.
6. Kijinės galas.


Jeigu kas dar neaišku mielai paaiškinsiu klauskite. mirksiukas.gif Žvilkterėkite štai čia Mezu pagal tai kaip aprašiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigute***: 19 sausio 2009 - 11:44
visos labai gyres gyres kol mane suerzino ir stai ka nunarpliojau
user posted image
Atsakyti
Nu labai gražūs tavo meškučio tepukai. thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
simpatukai wub.gif
Atsakyti
Sveikos,
kokio storio siūlais ir virbalais mezgate šiuos pastaruosius apvaliuosius batukus? ax.gif
Atsakyti
niu ačiū begalo be krašto 4u.gif bigsmile.gif už pagalbą 4u.gif 4u.gif

QUOTE(justicir @ 2009 01 19, 10:36)
Pažiūrėk čia, gal tiks  mirksiukas.gif



QUOTE(Sigute*** @ 2009 01 19, 11:32)
Galiu, galiu....prašom!


jeigu ką kreipsiuis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vasarė @ 2009 01 19, 22:25)
Sveikos,
kokio storio siūlais ir virbalais mezgate šiuos pastaruosius apvaliuosius batukus? ax.gif

ziurint kokio storio siulai smile.gif as mezgiau su 3,5, bet siulas vidutinis smile.gif o jei labai stori siulai manau ir su 5nr virbalais narpliot reik
Atsakyti
Ir aš prisižiūrėjau gražuolių batukų, numezgiau bendradarbei dovanų, kitą savaitę išleidžiam į dekretą smile.gif
user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(Inesiuuu @ 2009 01 20, 09:19)
ziurint kokio storio siulai smile.gif  as mezgiau su 3,5, bet siulas vidutinis smile.gif  o jei labai stori siulai manau ir su 5nr virbalais narpliot reik


pas mane siūlas apie 3 berods, tai aš ir galvoju, ar nebus per storas tokiems baciukams, o gal kaip tik fainiau. Niu pabandysiu, pažiūrėsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Panos o kaip jus užsiuvot kulną ?na man kažkaip nelabai atrodo, toks smailus kampas g.gif
Atsakyti
Paprasčiausias Kijinės užbaigimas nuleidimo būdas man yra toks:

Pėdos dalį mezgu iki mažojo pirštuko pradžios. tada nuo kiekvieno virbalo nuleidžių po vieną akį , toliau mezgu tris eiles paprastai, vėl nuleidžiu po vieną akį, toliau mezgu dvi eiles paprastai, tada vėl nuleidžiu po vieną akį ir mezgu vieną eilę paprastai. Gaunasi pirštų apgaubimas. Toliau jau pradedu leisti kiekvieną eilę po vieną akį, iki belieka viena akis, nukerpu siūliuką, ir ištraukiu jį, taip ir gaunasi graži pabaiga.
Siūti nieko nereikia, tik paslėpti tą siūliuką.

Tik kaip parašiau žinutę isiskaičiau kad tai apie kulno užsiuvimą klausei blush2.gif , o kam jį siūti, tu čia apie kojines ar apie tapkutes klausi?
Bet palieku ir kojinytės pabaigimo aprašyma, gal kam bus naudinga. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigute***: 20 sausio 2009 - 12:14