Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Sadi @ 2009 01 15, 23:23)
nu gal neturėtų sugest  g.gif

Bijau net paciupineti dabar.
Sadi,ar dar neini miegoti?Noreciau paklausti kodel nori butent tokio fotiko?
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 01 15, 23:38)
Sadi,ar dar neini miegoti?Noreciau paklausti kodel nori butent tokio fotiko?

Mano pasirinkimas labai moteriškas, t.y. svarių argumentų nėra smile.gif
1 Canon žinoma firma, gaminanti pripažintus fotikus. kaip ir Nikon
2 Canon priedai pigesni nei Nikon
3 Dabar turiu muilinę Canon, todėl manau kad ir veidrodinukas bus toks pats patogus ir suprantamas smile.gif
4 450 yra skirtas pradedantiems (nėra toks mandras ir brangus kaip profų). Jis yra naujesnis modelis nei 300D ir protingesnis nei 1000
5 sugedus Nikon gali kilti bėdų, nes jie neturi čia atstovybės (ar kažkas panašaus, skaičiau pas pažengusias, ten kažkas turėjo bėdų su šituo)
6 Rimtai masčiau apie pentax200, bet Rasytce sakė kad neįtin patogus valdymas, o ir vyras susiraukė išgirdęs (atseit nelabai populiari firma) lotuliukas.gif ir Pentax suknesnis.

Kolkas nusprendžiau tiek - eisiu į parduotuvę ir pačiupinėsiu realiai ir tą canon ir pentax smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 01 16, 00:10)
3 Dabar turiu muilinę Canon, todėl manau kad ir veidrodinukas bus toks pats patogus ir suprantamas smile.gif
4  yra skirtas pradedantiems (nėra toks mandras ir brangus kaip profų). Jis yra naujesnis modelis nei 300D ir protingesnis nei 1000
5 sugedus Nikon gali kilti bėdų, nes jie neturi čia atstovybės (ar kažkas panašaus, skaičiau pas pažengusias, ten kažkas turėjo bėdų su šituo)
6 Rimtai masčiau apie pentax200, bet Rasytce sakė kad neįtin patogus valdymas, o ir vyras susiraukė išgirdęs (atseit nelabai populiari firma)  lotuliukas.gif ir Pentax suknesnis.

Kolkas nusprendžiau tiek - eisiu į parduotuvę ir pačiupinėsiu realiai ir tą canon ir pentax smile.gif

Labai aiskiai cia viska isdestei.O kaip del lindziu,kokias reikia tureti?Nes mano supratimu nera vienos universalios g.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 01 16, 00:54)
Labai aiskiai cia viska isdestei.O kaip del lindziu,kokias reikia tureti?Nes mano supratimu nera vienos universalios g.gif

kadangi makro fotografuot neketinu, tai jaučiu imsiu kitinį (18-55mm) ir labai jau mane žavi tas 50, vaikams fotografuot, ala portretinis. Manau kad su kitinių pafotografus, bus aiškiau kokio reikia. Nors pvz draugė pirko tik body, o paskui atskirai užsisakė tą iki 200mm.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 01 15, 22:27)

Rimtai mastau apie Canon 450D, kas turit - kokie minusai? ax.gif

As turiu Cnon 450 D ir esu juo labai patenkinta smile.gif Kol kas minusu nepasebejau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 01 16, 00:10)
4 450 yra skirtas pradedantiems (nėra toks mandras ir brangus kaip profų). Jis yra naujesnis modelis nei 300D ir protingesnis nei 1000
6 Rimtai masčiau apie pentax200, bet Rasytce sakė kad neįtin patogus valdymas, o ir vyras susiraukė išgirdęs (atseit nelabai populiari firma)  lotuliukas.gif ir Pentax suknesnis.

Sadi, tavo argumentai visi labai geri. Kai nueisi į parduotuvę , tave gali labai įtikinėti, kad geriau Pentax. nepasiduok biggrin.gif
Aš turiu Nikoną ir dabar gailiuosi, kai reikia pirkti priedus verysad.gif Brangu
Papildyta:
neberandu , kur buvo rašyta, bet lyg buvo. Kaip su PS reikia karpyti foto, kad išliktų tas standartnis santykis 3*4. na kad būtų paprasčiau
Atsakyti
Laba ryta smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 01 15, 17:49)
gal netgi temas sumaišiau ir balamutinu čia Jus ne į temą biggrin.gif

biggrin.gif cia cia, vysks normaliai irnesakyk.gif

as gilioj jaunystej :hihihi) buvau labiau prie tu kategorisku - arba juoda arba balta... doh.gif

kadangi senstu, blush2.gif matyt biski to protelio uzgyvenau - ir man visiskai nesunku priimti kita zmogu su jo mianu, ypatybem ir co, jeigu jam taip patogu (siuo atveju jeigu jam taip grazu, turi esme ir prasme ir t.t.....) ir gera gyvent...

gal, vel gi, yra skirtumas tarp to, kaip priimti zmogu su tuo, ka jis daro, ir ar tai, ka jis daro yra man priimtina... (turiu omeniuos, ar as daryciau ta pati...) g.gif nu susukau cia, bet gal suprasit, ka norejau pasakyt... biggrin.gif neikada neturejau geros iskalbos... blush2.gif

zodziu stengiuos gyvent su sukiu "niekada nesakyk niekada", nes jau daug savo gyvenime taip esu prisikalbejus... biggrin.gif

gaila, kad nenori sakyt savo nuomones... unsure.gif

QUOTE(wite @ 2009 01 15, 19:53)
Dabar aš padarysiu apklusą dėl kiaušinių, kol jų namie vis dar yra.
Ar galima dar baltų daiktų kompozicijai sudaryti? Baltų, bet ne kiašinių? Bet pagrindiniu efektu, aišku, liktų kiaušinis  Ant lapo fotografuot reikia? Galima ant blizgaus balto paviršiaus?

as uz visiska laisve - vienintelis apribojimas - baltas kiausas ir baltas fonas... ax.gif visa kita - fantazijos ir ismones klausimas... ax.gif

QUOTE(inesaS @ 2009 01 15, 22:54)
Panos,ar galiu kaip nors sugadinti fotika sunkdama prie kompo?

sunku pasakyt.. ax.gif vienintelis dalykas, kuri as zinau, akd reikia atsargiai atjungineti nuo pc, nes galima pazeisti atminties laikmenas...

o del baimes veidrodziui, kad nemoki fotkint - tai tu labai klysti mirksiukas.gif

QUOTE(Loreli @ 2009 01 16, 08:54)
neberandu , kur buvo rašyta, bet lyg buvo. Kaip su PS reikia karpyti foto, kad išliktų tas standartnis santykis 3*4. na kad būtų paprasčiau

standartinis santykis yra 2:3 wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 16 sausio 2009 - 09:30
4u.gif labas rytas kam kavos bigsmile.gif

kol sviesu reik eit bandyt islaust custom g.gif bet vel reikalu milijonas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 01 16, 01:07)
kadangi makro fotografuot neketinu, tai jaučiu imsiu kitinį (18-55mm) ir labai jau mane žavi tas 50, vaikams fotografuot, ala portretinis. Manau kad su kitinių pafotografus, bus aiškiau kokio reikia. Nors pvz draugė pirko tik body, o paskui atskirai užsisakė tą iki 200mm.

Kitinis kiek supratau portretam,taip?Nu man ir macro labai,labai ir gamta,tai dar reikia kokiu dvieju,ane? doh.gif Sunku fotika isrinkti,ypac kai tiek daug nuomoniu skirtingu doh.gif
O man fotikas lygtais gyvas.Kazkas su kabeliu kur i kompa kisasi atsitike buvo,bet kodel del to fotikas pasmirdo tai nezinau.Zodziu jeigu mano nuotruakos bus ne geros,tai bus kaltas fotikas,o ne mano nemokejimas juo naudotis nail.gif
Bet ta proga ilindau po fotikus pasidairyti,tai nu ir nafik kaip galva susisuko wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 01 16, 09:47)
Kitinis kiek supratau portretam,taip?

portretinis skaitos 50mm wink.gif kitinis - tai tas, kur standartiskai eina fotiko kompletacijoj... jis toks prie universaliu, bet tikrai ne pats geriausias... bet pradziai gyvenimo tai pats tas smile.gif
Atsakyti
As vel su klausimais biggrin.gif Peperoni, kur tu radai va tokia forma
user posted image

, nes photoscape tokios nerandu, o karpyt vienodai nuotraukyciu dar nemoku blush2.gif
Atsakyti
o aš darbe nukrovinėjau foto su kabeliu, ir palikau tą kabelį, tai valytoja valydama kabinetą kažkaip sugebėjo kabelį apgadint doh.gif su siurbliu gal užvažiavo, nes antgalis dabar kreivas...
Atsakyti