Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(bonda @ 2009 01 18, 13:06)
kur pirkia? ax.gif ir ar jis tinka bet kokiam fotikui ar tik atitinkamos firmos gal zinai? ax.gif

Pirkau kažkokioj internetinėj parduotuvėj. Jei reikia paieškosiu kurioj. O ar visiems tinka, nežinau, bent jau tos fotmos kaip rodė Olo su iššokančia blykste turėtų tikti. Ten vienas galas įsikiša į tą vietą, kur dėtųsi išorinė blykstė, o kitas užsikiša už blykstės apačios
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2009 01 18, 13:17)
Pirkau kažkokioj internetinėj parduotuvėj. Jei reikia paieškosiu kurioj. O ar visiems tinka, nežinau, bent jau tos fotmos kaip rodė Olo su iššokančia blykste turėtų tikti. Ten vienas galas įsikiša į tą vietą, kur dėtųsi išorinė blykstė, o kitas užsikiša už blykstės apačios

tai nieko -siaip reiks paziuret mirksiukas.gif pas mane, matai, nera to pribambaso isorinei blykstei ax.gif kaip vadinas tas - sviesos sklaidytuvas? ax.gif
Atsakyti
turiu tokį pasiūlymą/prašymą neišiminėti nuotraukų ax.gif ar bandėt skaityti senas pažengusiųjų temas? praverti pusę temos, randi 3 nuotraukas ir begalę tuščių vietų, nes nuotraukos išimtos. apie ką eina kalba gali tik nujausti doh.gif o perskaityti tas temas norisi, nes tikrai yra gerų minčių. bet tų gerų minčių gaudymas gaunasi nuobodus ir naudingos info labai sumažėja palyginus su tuo jei tos nuotraukos būtų.

Stikline, centras ir man nekliūna čia. spalvos būtų labai gražios, jei ne sušalusios raudonos rankos. suprantu, kad tai natūralus dalykas, bet labai jau jos raudonos prie baltos kepurės patampa. dar man labiau patiktų, jei siena būtų vientisa (nebūtų fone durų) arba kad tos durys būtų pravertos. nes daba pamačius tą liniją viršuj kyla noras tyrinėti foną (ne iš karto supratau, kad ten durys), o ne modelį.
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 01 18, 14:33)
Stikline, centras ir man nekliūna čia...

Ačiū biggrin.gif dėl rankų pritariu, man ir pačiai jos per raudonos..ir mėlynumas matosi šiek tiek...bet nemoku kaip pataisyt... jeigu įmanoma su PS blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 01 18, 13:33)
turiu tokį pasiūlymą/prašymą neišiminėti nuotraukų  ax.gif  ar bandėt skaityti senas pažengusiųjų temas? praverti pusę temos, randi 3 nuotraukas ir begalę tuščių vietų, nes nuotraukos išimtos. apie ką eina kalba gali tik nujausti  doh.gif  o perskaityti tas temas norisi, nes tikrai yra gerų minčių. bet tų gerų minčių gaudymas gaunasi nuobodus ir naudingos info labai sumažėja palyginus su tuo jei tos nuotraukos būtų.

as pritariu, kad nuotrauku isimineti nereikia ax.gif
Atsakyti
Laba smile.gif

Stikline - man patinka.. wub.gif tik gal del tu jusu isvardytu smulkiu trukumeliu noreciau pabandyt j/b... g.gif

noreciau is tikro kur nors pasiskaitinet apie portretu kompozicija... g.gif nes jauciu, kad su jais galioja siek tiek kitos taisykles... g.gif

pasirasinekit po komentarais fotki.com, a? ax.gif

as kadangi jauciu demesio trukuma fotkese hihihi.gif - tai vakar puse dienos bandziau auto fotkint... blush2.gif be distancinio paleidimo - tai darbelis ne is lengvuju..... blink.gif doh.gif bet jau siaip ne taip atrodo ikirtau sistema biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 18 sausio 2009 - 13:59
QUOTE(Stikline @ 2009 01 18, 13:37)
Ačiū biggrin.gif dėl rankų pritariu, man ir pačiai jos per raudonos..ir mėlynumas matosi šiek tiek...bet nemoku kaip pataisyt... jeigu įmanoma su PS  blush2.gif

čia jau labai kruopštus darbas būtų su PS. bandžiau per variations pasirinkti more green, visai gražiai žiūrisi ir raudonumas sumažėja, bet tada mėlynumas dar labiau ryškėja. nebent bandyt pasižymėt mėlynuojančias vietas ir nuimt truputį tą mėlyną. ale sunku tikroviškai padaryti doh.gif o šiaip visai graži nuotrauka ax.gif modelis apgamuką labai geroj vietoj turi, pas mane irgi toks yra, tik pora cm žemiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 18, 14:53)
Stikline - man patinka..  wub.gif  tik gal del tu jusu isvardytu smulkiu trukumeliu noreciau pabandyt j/b... g.gif 

Aš tą patį norėjau pasiūlyti, gal j/b geriau žiūrėtusi. smile.gif
Atsakyti
Tiesą sakant portretai mano silpnoji vieta doh.gif
Ok, įmetu dar, kad turėtumėt darbo lotuliukas.gif

Šioj foto rankos irgi raudonos, bet ne taip stipriai ir man netrugdo rolleyes.gif

user posted image

O čia j/b, irgi problematiška man šiandien su juo biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
nu leidau sau paverst i j/b... blush2.gif nu nerealiai grazi man sita foto znk.... wub.gif

user posted image

nu pas save pc matau daug labiau pasharpinta, cia matyt, kad maziuke nukopinau is ekrano... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 18 sausio 2009 - 14:15
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 18, 15:08)
nu leidau sau paverst i j/b...  blush2.gif  nu nerealiai grazi man sita foto znk.... wub.gif

thumbup.gif
supratau, kad ir į j/b nemoku paverst fotkių doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikline: 18 sausio 2009 - 14:14
QUOTE(Stikline @ 2009 01 18, 14:02)
Tiesą sakant portretai mano silpnoji vieta  doh.gif 
Ok, įmetu dar, kad turėtumėt darbo  lotuliukas.gif

Šioj foto rankos irgi raudonos, bet ne taip stipriai ir man netrugdo  rolleyes.gif

O čia j/b, irgi problematiška man šiandien su juo biggrin.gif

rankų raudonumas jau ne toks ryškus, geriau. bet toks jausmas, kad peršviesta nuotrauka. kepurė mano akim ant išdegimo ribos, bet galiu ir klysti. ir ryškumo trūksta. nepatinka šita.
o va pirma j/b wub.gif tik ryškumo truputį daugiau norėtųsi, fokusas ne ant sienos pabėgęs? (ne visada aš teisingai tą fokusą matau doh.gif ). paskutinei su ryškumu viskas lyg ir gerai, be jau žvilgsnis ne tas. ech, kad taip priešpaskutinei paskutinės ryškumas, nes viskas taip savo vietose, kad negaliu... ir kompozicija patinka, ir plaukai tik ten kur reikia ir tiek kiek reikia, ir kepurė gerai atrodo, o jau žvilgsnis tai išvis super thumbup.gif
Atsakyti