Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(linole @ 2009 01 17, 15:52)
Vaiku neturiu, tai fotografijos objektu laukas labai susiaureja, deja.
Per Kaledas radome saldytuve drugeli. Nutupe ant nelabai grazios palanges. Man splavotas graziau ziurisi, jb kazkaip nepavykes.

friends.gif ir as taip pat galvoju.Faina foto ir drugelio radimo vieta thumbup.gif
PS,siandien nuvariau i sporto prekiu parduotuve nusipirkti stalo teniso kamuoliuku ir labai nusivyliau juos pamacius.Pirma jie ne balti,o pilki,antra-sudeti ant ju rasaliniai firmos pavadinimai uz tai kamuoliukai dar ir rasaluoti,nu s.....vienu zodziu.Nu bet nenusimenu.Minciu yra,tik ar pavyks jas igyvendinti umn.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 17 sausio 2009 - 19:38
Aciu uz gerus zodzius mano drugeliui 4u.gif

Armana, pakoreguotos fotografijos daug geriau. thumbup.gif 4u.gif
Bet virsutine (naujai ideta nuotrauka) pati geriausia, tik galvytes nukirptos gaila. Spalvos labai siltos ir svelnios.
O is koreguotu man labai patinka vaiko siekiancio zaisliuko. 4u.gif

Atsakyti
O kur spalvų temperatūra yra Photoshope? nerandu

Kad šviesa būtų nuotraukoje geresnė aš nusipirkau ant įmontuojamos blykstės šviesos sklaidytuvą. Man rezultatas geriau negu kad uždėti tą gaubtelį nuo fotojuostos. Pradžioj bandžiau ir taip. Aišku ne tai kas turėti atskirą blykstę , bet kaip minėjo S.Kelby geriau negu nieko ir dar nustačius režimą Rear Sync visai gerai.
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 01 16, 23:44)
Olo foto žiūrėdama galvojau - geras, kokie šviesūs, ryškūs kiaušai.... o sekantis komentaras kad ryškumo trūksta. Kaip tai matosi? kurioj vietoj?
geras šešėlis  thumbup.gif tiksliai viduriukas  thumbup.gif kokią lempą naudoji? kokiu atstumu šviečia?

Kiaušiniai visai neblogai apasišveičia su indų plovimo kempine. biggrin.gif .
O lempa tai paprasta,stalinė. Daugiau neturiu .
O atstumas, tai kažkur 40-70cm.

Bet jei turi kelias lempas, tai su visom ir bandyk. Ir dar manau reikėtu naudoti kažkokia baltą medžiagą, kad išsklaidytų tolygiau šviesą.

Papildyta:
QUOTE(Armana @ 2009 01 17, 16:51)
Perziurejau nuotraukytes musu Fotki albume, tai pastebejau, kad prie nuotraukyciu rodoma informacija su kokiu fotoaparatu daryta nuotrauka smile.gif . O kadangi matome fotoaparato modeli, tai pagal ji galime spresti kas idejo nuotrauka. Tai gal kita karta pries dedamos nuotraukytes, jas galetume issaugoti internetui (PS save for web) tuomet prie nuotrauku nebus rodoma su kuo ta nuotrauka buvo daryta smile.gif

Dirbu su Lightroom-u, ir nežinau kur ten reikia nustatyti, kad nerodytų tos
informacijos blush2.gif .
Atsakyti
Armana labai patinka trecioji nuotrauka, kur vaikiukas siekia zaisliuka, tik noretusi kad fokusas butu vos vos zemiau, kad ie zaisliukas butu siek tiek ryskesnis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2009 01 17, 20:36)
Kad šviesa būtų nuotraukoje geresnė aš nusipirkau ant įmontuojamos blykstės šviesos sklaidytuvą. Man rezultatas geriau negu kad uždėti tą gaubtelį nuo fotojuostos. Pradžioj bandžiau ir taip. Aišku ne tai kas turėti atskirą blykstę , bet kaip minėjo S.Kelby geriau negu nieko ir dar nustačius režimą Rear Sync visai gerai.

Gal kažką tokio ?
user posted image

Atsakyti
kaip panaikinti exif_a su PS parasykit, nes dar neteko nekarto. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2009 01 17, 19:34)
Armana, pakoreguotos fotografijos daug geriau.  thumbup.gif  4u.gif
Bet virsutine (naujai ideta nuotrauka) pati geriausia, tik galvytes nukirptos gaila. Spalvos labai siltos ir svelnios.
O is koreguotu man labai patinka vaiko siekiancio zaisliuko.  4u.gif

Aciu uz komentara 4u.gif

QUOTE(olo @ 2009 01 17, 19:55)
Dirbu su Lightroom-u, ir nežinau kur ten reikia nustatyti, kad nerodytų tos
informacijos  blush2.gif .

Tiesa pasakius as irgi nezinau kaip yra su lightroom'u g.gif Gal kas nors dar zinos rolleyes.gif

QUOTE(liamuna @ 2009 01 17, 19:58)
Armana labai patinka trecioji nuotrauka, kur vaikiukas siekia zaisliuka, tik noretusi kad fokusas butu vos vos zemiau, kad ie zaisliukas butu siek tiek ryskesnis.  4u.gif

Dekui uz komentara ax.gif

Papildyta:
QUOTE(liamuna @ 2009 01 17, 20:01)
kaip panaikinti exif_a su PS parasykit, nes dar neteko nekarto.  blush2.gif

Reikia spausti ne Save ar Save as, bet Save for web and Devices ir taip issaugoti nuotrauka ax.gif
Atsakyti
Škias, vienas klausimėlis!

Kiek nuotraukų dedam į "Fotki" ?
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2009 01 17, 20:11)
Škias, vienas klausimėlis!

Kiek nuotraukų dedam į "Fotki" ?

As supratau, kad galima deti ne daugiau kaip 3 nuotraukas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2009 01 17, 20:12)
As supratau, kad galima deti ne daugiau kaip 3 nuotraukas ax.gif

yep smile.gif