Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo udlia: 16 sausio 2009 - 23:10
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 16, 22:52)
as galvoju, kad cia apsvietimo kampo ir ryskumo gylio reikalas...  g.gif  kai daiktas toks neryskus ir vienspalvis - truputi mazesne ryskumo zona, ir akiai sunku isskirti, katroj vietoj tas fokusas...  g.gif

vienoje iš pirmųjų pažengusiųjų temoje rašė, kad tokią temą gavo kursuose tam, kad išmoktų susitvarkyti su apšvietimu. o apšvietimas gi vienas iš pagrindinių dalykų fotografijoje. namuose kol kas neturiu nei vienos veikiančios stalinės lempos. namuose apšvietimas tragiškas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 16, 22:52)
biggrin.gif nu man neryskus tie kiausai - nors tu ka biggrin.gif  vat tas rudas - jo - kai isiziuri ryskiausias, o pasirodo ir fokusuota i ji....  ax.gif 

as galvoju, kad cia apsvietimo kampo ir ryskumo gylio reikalas...  g.gif  kai daiktas toks neryskus ir vienspalvis - truputi mazesne ryskumo zona, ir akiai sunku isskirti, katroj vietoj tas fokusas...  g.gif

doh.gif doh.gif doh.gif pamenu kai mokykloj visi mokėjo matyti tuos 3d paveiksliukus (kur suvedus akis iš makalynės išryškėja figūra). Aš buvau turbūt vienintelė kuri jų nemačiau, tada išdidžiai visiem aiškinau kad tai dėl astigmatizmo. Panašu kad dėl ryškumo galiu pasakyti tą patį verysad.gif Nors fokusą dabar kartais jau matau, gal kada ir iki ryškumo matymo daaugsiu smile.gif

Mano pašviesintas "išėjimas į pasaulį" geriau gal?
user posted image
Papildyta:
tiesa - kiek nuotraukų dedam balsavimui? Ir ar tikrai jau darom taip rimtai kaip buvo pas pažengusius - anonimiškai dedam, balsuojam ir t.t.? g.gif
ir ką darom su dingusiais mokytojais? Nes WB jau kaip ir baigė dauguma g.gif
Atsakyti
karsta.gif Viska perskaiciau,kai ka atsiprintinau,nuotraukytes apziurejau,uzpavydejau graziu vaiku jums ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Belly @ 2009 01 16, 19:06)

Pamaciau rozyte ir prisiminiau, kad ir as turiu  bigsmile.gif  tik vasara fotkinta  blush2.gif

Man kairej pusej atrodo plotas didesnis,atrodo gele ne ventre,bet pati fot jegele thumbup.gif

QUOTE(Edeva @ 2009 01 16, 20:04)
idedu ir as savo brangenybe  blush2.gif laukiu nuomoniu ir patarimu  bigsmile.gif
user posted image

akys tikrai labai grazios,bet as iskart pamaciau,kad koreguota su kazkokia programa,nes matyt akys gavosi raudonos ir jas koreguojant liko melsvumas ant blakstienu g.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 01 16, 23:08)

Mano pašviesintas "išėjimas į pasaulį" geriau gal?
user posted image
Papildyta:
tiesa - kiek nuotraukų dedam balsavimui? Ir ar tikrai jau darom taip rimtai kaip buvo pas pažengusius - anonimiškai dedam, balsuojam ir t.t.?  g.gif
ir ką darom su dingusiais mokytojais? Nes WB jau kaip ir baigė dauguma  g.gif

pati mintis tai jega thumbup.gif ,bet spalva gaunasi nuo lempu gelsva unsure.gif ar taip galima?turiu omeny,kad kiausinis ne baltas cool.gif
Atsakyti
Sadi,kadangi tai tik kiausinio lukstas,beje man patiko pateikimas,tai lempos ji persviecia kiauriai,uz tai ir tas gelsvas atspalvis yra,vat.Arba reikia kokios dienos sviesos lempos.
Atsakyti
Sadi, tikrai kiaušinis spalvotas nuo lempos gavosi. ir dar aš triukšmų labai daug matau (bent jau man taip atrodo). tavo kompaktinis fotikas kiek žiūrėjau, ane (na tas kur ne visai muilinė, bet ir ne veidrodis). jie labai triukšmauja doh.gif mažink ISO. aš daugiau 100 nekeliu. vasarą atostogų foto bedarydama sukėliau, tai prasikeikiau paskui, nes tiek triukšmų dar nebuvau mačius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 01 16, 23:21)
pati mintis tai jega  thumbup.gif ,bet spalva gaunasi nuo lempu gelsva unsure.gif ar taip galima?turiu omeny,kad kiausinis ne baltas cool.gif

QUOTE(inesaS @ 2009 01 16, 23:33)
Sadi,kadangi tai tik kiausinio lukstas,beje man patiko pateikimas,tai lempos ji persviecia kiauriai,uz tai ir tas gelsvas atspalvis yra,vat.Arba reikia kokios dienos sviesos lempos.

QUOTE(Peledike @ 2009 01 16, 23:33)
Sadi, tikrai kiaušinis spalvotas nuo lempos gavosi. ir dar aš triukšmų labai daug matau  (bent jau man taip atrodo). tavo kompaktinis fotikas kiek žiūrėjau, ane (na tas kur ne visai muilinė, bet ir ne veidrodis). jie labai triukšmauja  doh.gif  mažink ISO. aš daugiau 100 nekeliu. vasarą atostogų foto bedarydama sukėliau, tai prasikeikiau paskui, nes tiek triukšmų dar nebuvau mačius  doh.gif

ačiū 4u.gif iš tikro tai lempa geltona, matyt ji ir duoda atspalvį. Beje ta lempa keista kažkokia - nukreipiu tiesiai į objektą, pritraukiu ją arti, ir vistiek fotikas rodo kad jam trūksta šviesos (ta prasme užsideda ilgą išlaikymą). Ar čia reikia kokios spec lempos, jos gal ryškesnės kokios būna? g.gif

Peledike - dėl triukšmų tai tikrai. Palieku automatiškai, daugiau 200nekyla, nes kitaip foto tik mest lauk. Net piktinausi - nafiga rašo kad iso max 1600, jei realiai prie 400 jau neina fotografuot???? doh.gif

Dedu dar vieną - kai užknisiu, meskit kas nors į mane kiaušinį blush2.gif
šitoj man patiko tas apšviestas kiaušinio vidus, toks biški mistinis švytėjimas. Bet čia balta dar labiau nugrybavus ax.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sadi: 16 sausio 2009 - 23:49
Velnias,kazin ka cia butu galima su tuo apsvietimu sugalvoti g.gif ,nes dabar Sadi,pati matai,kad spavos kiausinio puseliu skiriasi.O jei kiita lampacka is kitos puses?A? g.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 01 16, 23:53)
Velnias,kazin ka cia butu galima su tuo apsvietimu sugalvoti g.gif ,nes dabar Sadi,pati matai,kad spavos kiausinio puseliu skiriasi.O jei kiita lampacka is kitos puses?A? g.gif

taip, su viena labai geltona lampočka nekas, todėl ir klausinėju kas kokias lempas naudoja? Jei jau pirkt gal kokią mandresnę g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 01 16, 23:58)
taip, su viena labai geltona lampočka nekas, todėl ir klausinėju kas kokias lempas naudoja? Jei jau pirkt gal kokią mandresnę  g.gif

Net nezinau ka pasakyti,gal diena pabandyk,vis pigiau nei lempa pirkti g.gif Pas mane yra dvi hologenines,ale nauda is perdegusiu lempuciu nekokia.Va kai pradesiu as kiausus fotkinti,tada uzeis isterijos priepolis ir proga lemputes nusipirkti.O kur tu cia fotkinai ir fonui ka naudojai?
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 01 17, 00:02)
Net nezinau ka pasakyti,gal diena pabandyk,vis pigiau nei lempa pirkti g.gif Pas mane yra dvi hologenines,ale nauda is perdegusiu lempuciu nekokia.Va kai pradesiu as kiausus fotkinti,tada uzeis isterijos priepolis ir proga lemputes nusipirkti.O kur tu cia fotkinai ir fonui ka naudojai?

reikės jaučiu iki senukų nulėkt, halogeninių pažiūrėt. o jos baltos, ane?
čia fotografuota prietemoj, prie žydros sienos paremtas baltas vatmano lapas, iš šono geltona lemputė.
Atsakyti