QUOTE(Peperoni @ 2009 01 16, 22:52)
as galvoju, kad cia apsvietimo kampo ir ryskumo gylio reikalas... kai daiktas toks neryskus ir vienspalvis - truputi mazesne ryskumo zona, ir akiai sunku isskirti, katroj vietoj tas fokusas...
vienoje iš pirmųjų pažengusiųjų temoje rašė, kad tokią temą gavo kursuose tam, kad išmoktų susitvarkyti su apšvietimu. o apšvietimas gi vienas iš pagrindinių dalykų fotografijoje. namuose kol kas neturiu nei vienos veikiančios stalinės lempos. namuose apšvietimas tragiškas
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 16, 22:52)
nu man neryskus tie kiausai - nors tu ka vat tas rudas - jo - kai isiziuri ryskiausias, o pasirodo ir fokusuota i ji....
as galvoju, kad cia apsvietimo kampo ir ryskumo gylio reikalas... kai daiktas toks neryskus ir vienspalvis - truputi mazesne ryskumo zona, ir akiai sunku isskirti, katroj vietoj tas fokusas...
pamenu kai mokykloj visi mokėjo matyti tuos 3d paveiksliukus (kur suvedus akis iš makalynės išryškėja figūra). Aš buvau turbūt vienintelė kuri jų nemačiau, tada išdidžiai visiem aiškinau kad tai dėl astigmatizmo. Panašu kad dėl ryškumo galiu pasakyti tą patį Nors fokusą dabar kartais jau matau, gal kada ir iki ryškumo matymo daaugsiu
Mano pašviesintas "išėjimas į pasaulį" geriau gal?
Papildyta:
tiesa - kiek nuotraukų dedam balsavimui? Ir ar tikrai jau darom taip rimtai kaip buvo pas pažengusius - anonimiškai dedam, balsuojam ir t.t.?
ir ką darom su dingusiais mokytojais? Nes WB jau kaip ir baigė dauguma
QUOTE(Belly @ 2009 01 16, 19:06)
Man kairej pusej atrodo plotas didesnis,atrodo gele ne ventre,bet pati fot jegele
QUOTE(Edeva @ 2009 01 16, 20:04)
akys tikrai labai grazios,bet as iskart pamaciau,kad koreguota su kazkokia programa,nes matyt akys gavosi raudonos ir jas koreguojant liko melsvumas ant blakstienu
QUOTE(Sadi @ 2009 01 16, 23:08)
Mano pašviesintas "išėjimas į pasaulį" geriau gal?
Papildyta:
tiesa - kiek nuotraukų dedam balsavimui? Ir ar tikrai jau darom taip rimtai kaip buvo pas pažengusius - anonimiškai dedam, balsuojam ir t.t.?
ir ką darom su dingusiais mokytojais? Nes WB jau kaip ir baigė dauguma
pati mintis tai jega ,bet spalva gaunasi nuo lempu gelsva ar taip galima?turiu omeny,kad kiausinis ne baltas
Sadi, tikrai kiaušinis spalvotas nuo lempos gavosi. ir dar aš triukšmų labai daug matau (bent jau man taip atrodo). tavo kompaktinis fotikas kiek žiūrėjau, ane (na tas kur ne visai muilinė, bet ir ne veidrodis). jie labai triukšmauja mažink ISO. aš daugiau 100 nekeliu. vasarą atostogų foto bedarydama sukėliau, tai prasikeikiau paskui, nes tiek triukšmų dar nebuvau mačius
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 01 16, 23:21)
pati mintis tai jega ,bet spalva gaunasi nuo lempu gelsva ar taip galima?turiu omeny,kad kiausinis ne baltas
QUOTE(inesaS @ 2009 01 16, 23:33)
Sadi,kadangi tai tik kiausinio lukstas,beje man patiko pateikimas,tai lempos ji persviecia kiauriai,uz tai ir tas gelsvas atspalvis yra,vat.Arba reikia kokios dienos sviesos lempos.
QUOTE(Peledike @ 2009 01 16, 23:33)
Sadi, tikrai kiaušinis spalvotas nuo lempos gavosi. ir dar aš triukšmų labai daug matau (bent jau man taip atrodo). tavo kompaktinis fotikas kiek žiūrėjau, ane (na tas kur ne visai muilinė, bet ir ne veidrodis). jie labai triukšmauja mažink ISO. aš daugiau 100 nekeliu. vasarą atostogų foto bedarydama sukėliau, tai prasikeikiau paskui, nes tiek triukšmų dar nebuvau mačius
ačiū iš tikro tai lempa geltona, matyt ji ir duoda atspalvį. Beje ta lempa keista kažkokia - nukreipiu tiesiai į objektą, pritraukiu ją arti, ir vistiek fotikas rodo kad jam trūksta šviesos (ta prasme užsideda ilgą išlaikymą). Ar čia reikia kokios spec lempos, jos gal ryškesnės kokios būna?
Peledike - dėl triukšmų tai tikrai. Palieku automatiškai, daugiau 200nekyla, nes kitaip foto tik mest lauk. Net piktinausi - nafiga rašo kad iso max 1600, jei realiai prie 400 jau neina fotografuot????
Dedu dar vieną - kai užknisiu, meskit kas nors į mane kiaušinį
šitoj man patiko tas apšviestas kiaušinio vidus, toks biški mistinis švytėjimas. Bet čia balta dar labiau nugrybavus
QUOTE(inesaS @ 2009 01 16, 23:53)
Velnias,kazin ka cia butu galima su tuo apsvietimu sugalvoti ,nes dabar Sadi,pati matai,kad spavos kiausinio puseliu skiriasi.O jei kiita lampacka is kitos puses?A?
taip, su viena labai geltona lampočka nekas, todėl ir klausinėju kas kokias lempas naudoja? Jei jau pirkt gal kokią mandresnę
QUOTE(Sadi @ 2009 01 16, 23:58)
taip, su viena labai geltona lampočka nekas, todėl ir klausinėju kas kokias lempas naudoja? Jei jau pirkt gal kokią mandresnę
Net nezinau ka pasakyti,gal diena pabandyk,vis pigiau nei lempa pirkti Pas mane yra dvi hologenines,ale nauda is perdegusiu lempuciu nekokia.Va kai pradesiu as kiausus fotkinti,tada uzeis isterijos priepolis ir proga lemputes nusipirkti.O kur tu cia fotkinai ir fonui ka naudojai?
QUOTE(inesaS @ 2009 01 17, 00:02)
Net nezinau ka pasakyti,gal diena pabandyk,vis pigiau nei lempa pirkti Pas mane yra dvi hologenines,ale nauda is perdegusiu lempuciu nekokia.Va kai pradesiu as kiausus fotkinti,tada uzeis isterijos priepolis ir proga lemputes nusipirkti.O kur tu cia fotkinai ir fonui ka naudojai?
reikės jaučiu iki senukų nulėkt, halogeninių pažiūrėt. o jos baltos, ane?
čia fotografuota prietemoj, prie žydros sienos paremtas baltas vatmano lapas, iš šono geltona lemputė.