Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 15, 13:12)
biggrin.gif maziuke labai simpatiska  mirksiukas.gif  ir su fokusu susitvarkei puikiai smile.gif

dar kart paziurejau del to melyno - nu tikrai as jo matau...  g.gif  ypatingai ant bliuskytes... g.gif  dabar dar sove mintis, o blico nenaudojai ten?  g.gif

Aciu smile.gif
Ne. Nenaudojau blico tikrai. Batukas sujudejes matosi, manau su blicu to nebutu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 15, 13:47)
aciu uz nauja tema  4u.gif

Vasaraite, turbut zinai, kad nepagirsim... unsure.gif  per tamsu, truksta ryskumo, centras labai jaucias... kaip pasine foto gavos biggrin.gif

lotuliukas.gif Kaip Leninas sake... mokytis mokytis ir dar karta mokytis lotuliukas.gif
Gerai, kad jus mergaites cia esat 4u.gif
Aciu Sadi uz naujus namucius 4u.gif
Atsakyti
dedu siandienos costum doh.gif

user posted image

jau kazkas panasaus i tai kaip turi buti, bet man dar nevisai patinka unsure.gif

ir dar vienas variantas

user posted image

jauciuosi beviltiska verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo boruzka: 15 sausio 2009 - 13:46
Boruzka - paliksim tave po pamoku del fokuso lotuliukas.gif wb man atrodo geras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 15, 13:47)
Boruzka - paliksim tave po pamoku del fokuso  lotuliukas.gif  wb man atrodo geras smile.gif

matau .. ir keista, nes pvz paskutine kaip fotkinau fokuso taskelis mirksejo ant marsiecio antenos g.gif o fokusas vistiek pabeges g.gif
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2009 01 15, 13:52)
matau .. ir keista, nes pvz paskutine kaip fotkinau fokuso taskelis mirksejo ant marsiecio antenos  g.gif o fokusas vistiek pabeges  g.gif

is rankos fotkinai? ar nuo stovo? nes kazkaip jau tikrai itarimai pradeda kilt del tavo fotiko autofokuso... g.gif o rankiniu naudojies?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 15 sausio 2009 - 13:55
Pepperoni, sprendžiant iš Tavo aprašymo, nuotraukų autorius savo tikslą pasiekė - Tu jas ne kartą žiūrėjai, stebėjai savo pačios reakcijas, nelikai abejinga..smile.gif
Atsakyti
Sadi 4u.gif

kiek vaikučių nuotraukų prikėlėt bigsmile.gif nepakomentuosiu kiekvieno atskirai, pritariu jau išsakytoms mintims, o naujo nelabai ką turiu pridurti.

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 15, 12:33)
nes as jau kelis kartus griztu prie sios serijos... pirma reakcija buvo atmetimo... paskui sukretimo... dabar galvoju, kad tarkim, ok - to pasislykstejimo ir atmetimo buvo siekta, kad pritraukt, sudomint... sudomino, pritrauke... bet nepatiko...  schmoll.gif
tik sukele visokiu abejoniu ir maisaties galvoj...

maišaties ir man sukėlė unsure.gif pirma reakcija buvo atmetimo ir sukrėtimo kartu. šįryt į jas jau pažiūrėjau kitaip ir dabar nežinau ar man jos patinka ar ne unsure.gif galiu suprasti tuos, kurie liaupsina, bet man tai nėra wau. bet ir nėra taip kad būtų fee. vnž, pasimetimas įvyko kol kas unsure.gif o didžiausia filosofija galvoj verda turbūt dėl to, kad mano manymu tokias foto gali sau leisti pateikti tik žinomas veikėjas. jei ateitų naujokas su jomis, neaišku kokia būtų kitų reakcija. bent man taip atrodo kol kas. turbūt kai daugiau išmanysiu apie fotografiją tokios mintys nekils.

o dabar truputis mano pastebėjimų WB tema. kadangi praėjusioj temoj nusišnekėjau ir niekas manęs nepataisė, savo pastebėjimus surašysiu viešai. galbūt daugumai nieko naujo nepasakysiu, bet gal kažkam ir pravers biggrin.gif
turėjau tokį mitą, kad išjungus fotiką "nusimuša" ir jo rankinis WB nustatymas. pasirodo, kad ne. galiu išjunginėti kiek noriu, galiu perjunginėti auto wb kiek noriu, bet grįžusi į CustRecall grįžtu ir prie paskutinio wb rankinio nustatymo. taigi, wb perstatinėti reikia tik pasikeitus apšvietimo sąlygoms (aišku, reiktų kiekvienam tuo įsitikinti pačiam su savo fotiku, bet mano fotikas pirktas neatmenamais laikais, o jūsų naujesni nemanau, kad būtų kvailesni biggrin.gif ).
ir dar buvo tokia diskusija apie liekančią baltą nuotrauką. pas mane buvo mistika - kartais tą nuotrauką rasdavau prie visų, o kartais ne. paaiškėjo, kad ta nuotrauka lieka tada, kai aš sumaišau mygtukus ir iš įpročio paspaudžiu fotografavimo, o ne enter mygtuką doh.gif kadangi fotoaparatas šiaip ar taip būdavo įsiminęs kažkokią info apie baltą spalvą, tai jis man ir nufotkindavo pagal ją, gaudavosi kitaip nei su auto. dėl negerų spalvų kaltinau save, kad nemoku tinkamai nusistatyti wb (o kad net nenustatinėjau jo paspausdama ne tą mygtuką, nesupratau iškart doh.gif ). šiaip siūlyčiau visiem, kam lieka ta balta foto prie kitų fotkių, pasitikrinti ar gerai nustatinėjat WB, nes kažkaip nerandu paaiškinimo kodėl ta nuotrauka turėtų likti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledike: 15 sausio 2009 - 14:05
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 15, 13:54)
is rankos fotkinai? ar nuo stovo? nes kazkaip jau tikrai itarimai pradeda kilt del tavo fotiko autofokuso...  g.gif  o rankiniu naudojies?

nuo stovo ,objektyvas nustatytas ant MF g.gif

mano vyras ,paemes fotika , persistato ant AF, todel as visad pasitikrinu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo boruzka: 15 sausio 2009 - 14:10
QUOTE(sayonara @ 2009 01 15, 13:56)
Pepperoni, sprendžiant iš Tavo aprašymo, nuotraukų autorius savo tikslą pasiekė - Tu jas ne kartą žiūrėjai, stebėjai savo pačios reakcijas, nelikai abejinga..smile.gif

tai su tuo ir sutikau iskart... ax.gif tik vel gi, tai nereiskia, kad as supratau ir noriu suprast jo tokius siekius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žmogiukas @ 2009 01 15, 12:55)
jojo, foto visai netvarkyta nekarpyta, ta sėdimoji tai ką gi, fotkinta tai lauke, nerėksiu, kad traukit subines, vaiką fotkinu  biggrin.gif

o kodėl ne? lotuliukas.gif dėl gero kadro galima ir parėkaut.

Bet žinokit supratau kad vistik PS yra reikalingas. Kad ir ta mano JB foto su vaiku po sekcija - originalas visiškai nekoks, o iškirpus, apdirbus visai nieko. Tas pats manau ir su Belly nuotrauka - pakarpius, foną sutvarkius saldainiukas būtų mirksiukas.gif
Atsakyti
aciu uz nauja temuke gryzom is daktaru esu laisva eisiu nd daryt nes ju taip ir neatlikau blush2.gif

sadi aciu 4u.gif tik kazkas prie manes prisase pgm irnesakyk.gif tegu buna tikriausiai igysiu kazkokiu lengvatu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti