Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(bonda @ 2009 01 16, 14:24)
ok, einu darbuotis biggrin.gif  aha, kai va nete paziurejau -tikrai reik kirpt butinai biggrin.gif  gerai cia padeda 4u.gif

aha - cia kazkaip kitm akim pamatai... g.gif

as su scrol'u uzdengiau apacia - nu tikrai geriau ziuris... palikciau turbut maziau nei puse to juodo ploto... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 16, 14:26)

as su scrol'u uzdengiau apacia - nu tikrai geriau ziuris... palikciau turbut maziau nei puse to juodo ploto...  ax.gif

aha, kazkaip pan ir padariau -dabar tas geltonas labai geroj 'ziurejimo linijoj' -na bent jau man ax.gif na geresnej nei buvo tongue.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 16, 15:07)
prisprasei tongue.gif  as vel su sauletekiu  blush2.gif  biggrin.gif  nu negaliu, i darba atejus nepaimt fotiko biggrin.gif cia nekirpta visai -kirpt nekirpt g.gif man lyg visai grazu ir taip g.gif  ka manot mirksiukas.gif

Super ! Apcios siek tiek ir as kirpciau !
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 01 16, 14:57)
mano galva Marką gali pirkt tuo atveju, jei iš to duoną valgai. o kaip hobiui tai per akis yra tarkim kokio nikon D90.
negi jūs galvojat, kad nuo to geriau pradėsit fotografuot? geriau išspauskit maksimumą iš to, ką turit  tongue.gif

Tai čia iš mūsų turbūt nieks Marko ir nepirktų lotuliukas.gif nebent pinigais pas ką nors sninga biggrin.gif Fotografuot geriau aišku nepradėsim ir tikrai nemanau, kad čia yra tokių naivių hihihi.gif O pasvajoti juk galima rolleyes.gif

QUOTE(bonda @ 2009 01 16, 15:07)
prisprasei tongue.gif  as vel su sauletekiu  blush2.gif  biggrin.gif  nu negaliu, i darba atejus nepaimt fotiko biggrin.gif cia nekirpta visai -kirpt nekirpt g.gif man lyg visai grazu ir taip g.gif  ka manot mirksiukas.gif

O dangus dangus....kaip nutapytas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 16, 15:33)
aha, kazkaip pan ir padariau -dabar tas geltonas labai geroj 'ziurejimo linijoj' -na bent jau man ax.gif na geresnej nei buvo tongue.gif

va, va ! Nu man grazu !
Atsakyti
oo, dabar tikrai gerai thumbup.gif
Atsakyti
nu va blush2.gif blush2.gif aciu ax.gif grazus buvo tada labai dangus -realios cia ir yra spalvikes mirksiukas.gif dar gal nesyki jus varginsiu tais sauletekiais lotuliukas.gif mat, kai isikandu ka doh.gif cia kai vasaros gale buvo voratinkliai su lasiukais mirksiukas.gif biggrin.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 01 16, 13:58)
pas mane galima persijungt fotike arba per aki, arba per ekrana mirksiukas.gif  bet per aki as kazkada bandziau -nu sudas doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif dar tie akulioriai maiso doh.gif  lotuliukas.gif aisku, viska siprantama, gi seniau tik per aki ir ziuredavom, kai is juostiniu pleksindavom cool.gif

Aš tai atvirkščiai, prieš tai turėjau muilinę, tai buvau įpratus per ekraną žiūrėt, o dabar man daaug patogiau per akį, kai žiūriu per ekraną nematau normaliai nei fokuso, nei ryškumo, o per akį viskas labai gerai biggrin.gif O šiaip daug kartų girdėjau, kad ir geriau per akį žiūrėt, nežinau, kiek čia tiesos, bet man tikrai geriau biggrin.gif
Bonda, nuotrauka graži, dangus labai gražus, spalvos thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Claude: 16 sausio 2009 - 15:01
QUOTE(ediper @ 2009 01 16, 12:40)
su skaiciais tai taip,bet va prie daugumos obj.ir raides visokios dar rasosi ir berods jos irgi svarbios ir gal net labai  biggrin.gif  g.gif  blush2.gif

Svarbus svarbus biggrin.gif
Jeigu kam idomu, cia is efoto puslapio
Ka reiskia sutrumpinimai:
AF "Autofocus". Autofokusas. ("MF" - rankinis fokusavimas)
AF-S "AutoFocus Silent" (Nikon). Tylus, greitas ultragarsinis autofokusavimo variklis.
APO "Apochromatic" (Sigma). Naudojami mažos dispersijos lėšiai - tikslios spalvos.
ASP "Aspherical". Naudojami asferiniai lęšiai. Pagerina vaizdo kokybę, mažina iškraipymus.
AT-X (Tokina). Ypač kokybiškas objektyvas.
AT-X PRO (Tokina). Ypač kokybiškas objektyvas profesionalams.
D "Distance/Dimension" (Nikon). Perduodama informacija apie atstumą Nikon RGB Matrix eksponavimo sistemai.
DG (Sigma). Speciali lęšių danga. Geriau tinka skaitmeniniam fotoaparatui.
DC (Sigma). Objektyvas tik skaitmeniniam fotoaparatui.
DF "Dual Focus" (Sigma) Dvigubo fokusavimo mechanizmas - patogu fokusuoti ir automatiniu ir rankiniu režimu.
Di (Tamron) Speciali lęšių danga. Geriau tinka skaitmeniniam fotoaparatui.
Di-II (Tamron). Objektyvas tik skaitmeniniam fotoaparatui.
DO "Diffractive Optics" (Canon). Speciali optikos danga leidžia sumažinti objektyvo svorį.
DX (Nikon). Objektyvas tik skaitmeniniam fotoaparatui.
ED "Extra-low Dispersion glass" (Nikon) Mažos dispersijos lęšiai mažina spalvinius iškraipymus.
EF (Canon). Canon objektyvas 35mm juostai ir skaitmeniniam fotoaparatui.
EF-S (Canon). Objektyvas tik skaitmeniniam fotoaparatui.
EX "Extra-Quality" (Sigma). Ypač gera kokybė.
HF "Helical Focusing" (Sigma). Išorinis lęšis nesisuka fokusuojant (patogiau naudoti filtrus).
HLD "high-refraction, low-dispersion glass" (Tokina)
HSM "HyperSonic Motor" (Sigma). Tylus, greitas ultragarsinis autofokusavimo variklis.
IF "Inner Focus". Vidinio fokusavimo mechanizmas: objektyvas ilgiu nesikeičia fokusuojant.
IS "Image Stabilization" (Canon). Vaizdo stabilizavimas.
L (Canon). Ypač didelės kokybės (ir kainos:) objektyvai.
LD "Low Dispersion" (Tamron). Mažos dispersijos lęšiai: geresnės spalvos.
Macro, Micro . Makro objektyvas skirtas mažų objektų fotografavimui.
MF "Manual focus". Rankinio fokusavimo objekyvas.
MSM, M-HSM "Micro HyperSonic Motor" (Sigma) Tylus, greitas ultragarsinis autofokusavimo variklis.
MP-E (Canon) manual focus macro lens
OS "Optical Stabilization" (Sigma). Vaizdo stabilizavimas.
RF "Rear Focusing" (Sigma). Išorinis lęšis nesisuka fokusuojant (patogiau naudoti filtrus).
SD "Super Low Dispersion Glass" Tokina. Mažos dispersijos lęšiai.
SLD "Super Low Dispersion Glass"(Sigma). Mažos dispersijos lęšiai.
SP (Tamron). Ypač geros kokybės objektyvas.
TS-E (Canon). Tilt-Shift objektyvas: galimos vaizdo geometrinės korekcijos (architektūrai)
VR "Vibration Reduction". Vaizdo stabilizavimas.
USM "UltraSonic Motor" (Canon). Tylus, greitas ultragarsinis autofokusavimo variklis.
XR "Extra Refractive glass" (Tamron)

QUOTE(Peperoni @ 2009 01 16, 12:48)
aha smile.gif
tai jei perki komplekta - tai jis ir skaitos dovanu hihihi.gif (atseit biggrin.gif )

Na, tiesa sakant, as kitini tikrai gavai dovanu tongue.gif . Canon 450D body kainuoja 1999 Lt (fotohobyje), o su kitiniu 2249 Lt. Vadinasi vien uz kitini reikia sumoketi beveik 250 Lt. O pries Kaledas Canon 450D as pirkau uz 1899 Lt, vadinasi dabar fotikas pabrango visu 100 Lt.
Atsakyti
Armana - labai gera info ikelei thumbup.gif - einu seivint 4u.gif

del to 100 lt - tai 1 proc. padidejes pvm wink.gif visur pabrango panasiai...

o pries Kaledas daug buvo akciju - as vaiksiodama po senukus girdejau, kaip skelbe, kad eos 450d + 4gb kortele - 1600 lt buvo viena diena.... ir vos neblioviau tiesa sakant... blush2.gif
Atsakyti
bandau vel kaip jau issiaiskinim geriausi variantai su custom tai ji ir dedu kaip manot?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 01 16, 15:05)
o pries Kaledas daug buvo akciju - as vaiksiodama po senukus girdejau, kaip skelbe, kad eos 450d + 4gb kortele - 1600 lt buvo viena diena.... ir vos neblioviau tiesa sakant...  blush2.gif

Gerai, kad ir nesuzinojau ax.gif , tikriausiai vis tiek ribotas prekiu skaicius buvo irnesakyk.gif (bandau save paguosti hihihi.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armana: 16 sausio 2009 - 15:15