normalus geras dekupažinis lakas, tinkantis ant įvairių paviršių, panašus į kokybiškus statybinius.Duoda daiktui lygumo išbaigtumo vaizdą.
Na aš bandžiau tą originalų applicrafto laką, tai jis man tikrai nesivėlė ant dvikomponenčio Lakavau 2 daiktus, ant nei vieno niekas nesusivėlė. Bet jis man pats kaip lakas labai nepatiko... žiauriai tirštas ir klampus... geriausiu atveju jį tinka naudoti kaip klijus. O kaip lakas tai baisiai nelygiai dengiasi... Tiek ant dvikomponenčio (jo nesuvelia, na, bet negražiai atrodo...), tiek ant paprasto medžio. Čia mano asmeninė nuomonė, nesakau, kad tai yra absoliuti tiesa. Tiesiog man tas lakas labai nepatiko
QUOTE(ančiukė @ 2009 01 28, 18:46)
O per kiek laiko jis pagelsta?
Per savaitę, mėnesį, metus?
Visus darbelius kiek esu dariusi, dariau su lipalu ir dauguma ant balto paviršiaus...
Kol kas dar niekas nepagelto, bet dar ir nedaug laiko nuo jų padarymo praėjo.
Porą darbų esu padovanojusi, tai dabar nejuokais persigandau,
jei jie po kiek laiko pageltonuos, kokia gėda bus...
Atsakykit, prašau, per kiek laiko pagelsta?
Per savaitę, mėnesį, metus?
Visus darbelius kiek esu dariusi, dariau su lipalu ir dauguma ant balto paviršiaus...
Kol kas dar niekas nepagelto, bet dar ir nedaug laiko nuo jų padarymo praėjo.
Porą darbų esu padovanojusi, tai dabar nejuokais persigandau,
jei jie po kiek laiko pageltonuos, kokia gėda bus...
Atsakykit, prašau, per kiek laiko pagelsta?
??
QUOTE(ančiukė @ 2009 01 29, 11:52)
NU CIA TAISYKLES NERA MANAU PRIKLAUSO NUO SKIEDIMO LAIPSNIO NUO PANAUDOTO LAKO ANT VIRSAUS BET KAZKUR KEWLIU MENESIU BEGYJE TAI JAU MATYTUSI SAKYCIAU
QUOTE(Maša @ 2009 01 29, 08:53)
Šitas lakas yra akrilinis.
o velnias taip greitai gelsta?? sudas tada ant pagaliuko nes viska klijuoju su skiestu lipalu
QUOTE(Kamėja_Mėja @ 2009 01 29, 00:24)
Ilcia, žinau, kad kitos merginos nulakuoja darbelį 4-5 kartus ir tada su švitriniu popieriumi pašveičia, servetėlės raukšlelės pasislepia, nesijaučia taip. Gal padės tuo atveju, jei Ingusia31 patarimas nepadės
Gerai, kad perskaičiau prieš tai, kai būčiau puolusi šveisti... Norėdama greito rezultato, jaučiu, visai servetėlę ištrinčiau Ačiū, išbandysiu šitą variantą . Bet išverčiau namus ... namie švitrinių neturiu... Gal pasakysit, kokį geriausia tokiems darbeliams įsigyti (ar jie visi vienodi būna)?
bandziau pirma darbeli...norejau dekupazinti cukrine,naudojau artmanijos dvikomponenti sendintoja ir po step 2 man susiraite dazai kur buvo teptas sendintojas,o kai uzlakavau akriliniu laku visur susiraite ir atsako dazai,nuo ko galejo taip atsitikti?
QUOTE(Ilcia @ 2009 01 29, 14:30)
Gerai, kad perskaičiau prieš tai, kai būčiau puolusi šveisti... Norėdama greito rezultato, jaučiu, visai servetėlę ištrinčiau Ačiū, išbandysiu šitą variantą . Bet išverčiau namus ... namie švitrinių neturiu... Gal pasakysit, kokį geriausia tokiems darbeliams įsigyti (ar jie visi vienodi būna)?
Aš naudoju 1200 grubumo
QUOTE(aurelija789 @ 2009 01 29, 14:32)
bandziau pirma darbeli...norejau dekupazinti cukrine,naudojau artmanijos dvikomponenti sendintoja ir po step 2 man susiraite dazai kur buvo teptas sendintojas,o kai uzlakavau akriliniu laku visur susiraite ir atsako dazai,nuo ko galejo taip atsitikti?
O cukrinė porcelianinė?
Merginos patarkit, susigundziau pabandyti dekupaza, noriu susipirkti viska ko reikia.
Vakar stovejau senukuose ir suabejojau del dazu, dauguma akriliniu dazu raso kad skirti fasadams, betonui, sienoms ir t.t. ar jie tinka dekupazui (medziui?)
Ir dar siandien nusipirkau viekomponenti sendinimo laka, man pardaveja sake, kad jeigu ji lakuosiu ant priklijuoto paveikslelio tai paveikslelis suskeldes, nes jo spalva bus kontrastinga tai ant kurio uzklijuotas (t.y. baltai) bet keik skaiciau internete apie lakus, tai kiek supratau, tai tas vienkomponentis visai ne taip veikia
Vakar stovejau senukuose ir suabejojau del dazu, dauguma akriliniu dazu raso kad skirti fasadams, betonui, sienoms ir t.t. ar jie tinka dekupazui (medziui?)
Ir dar siandien nusipirkau viekomponenti sendinimo laka, man pardaveja sake, kad jeigu ji lakuosiu ant priklijuoto paveikslelio tai paveikslelis suskeldes, nes jo spalva bus kontrastinga tai ant kurio uzklijuotas (t.y. baltai) bet keik skaiciau internete apie lakus, tai kiek supratau, tai tas vienkomponentis visai ne taip veikia
QUOTE(kvartetas @ 2009 01 29, 12:53)
o velnias taip greitai gelsta?? sudas tada ant pagaliuko nes viska klijuoju su skiestu lipalu
Kaip greit pagels tikrai labai priklauso nuo daikto paviršiaus ir jo naudojimo. Bet gali ir visai nepagelsti. Turiu labai gerą pavyzdį (jau esu jį rodžiusi) Vazonas geltonuoja kuo toliau tuo labiau, nes iš vidaus nieko nei lakavau nei dariau ką, o lėkštutė su tuo pačiu lipalu klijuotair taip pat lakuota, bet negauna vandens ir apdažyta aplakuota iš visų pusių tai ir stovi nepageltusi. Iš pradžių susinervinau kai pradėjo gelsti po kelių mėnesių, o paskui sugalvojau, kad čia tokia idėja - žinote kaip eksterjere būna besikeičiantys paviršiai (Kaune Plaza pardika pvz.) tai čia pas mane irgi toks dabar jam gal kokie porą metų, nepamenu tiksliai, specialiai nenutrinu ir neišmetu to vazono,grožiuosi kaip keičiasi
QUOTE(Ilcia @ 2009 01 29, 15:30)
. namie švitrinių neturiu... Gal pasakysit, kokį geriausia tokiems darbeliams įsigyti (ar jie visi vienodi būna)?
Švitriniai priklausomai nuo gamintojo skiriasi numeriai. Čia iš patirties, teoriškai numeris gal ir reiškia ką, bet kiekvieno gamintojo vis kitokie ir koks geriausias nežinau ar kas pasakys. Tiesiog nusipirk kelis lapelius rupesnio ir švelnesnio. jei bus per stambus nugremši perdaug, o jei per švelnus suvels laką. ypač jei akrilinis bus ir smarkiai zulinsi.
Kamėja mėja jei parašei nr. tai parašyk ir gamintoją
driftas, visai neblogas variantas tokiais plėmukai norėdamas nepadarysi, o či stovi sau vaza ir keičiasi kaip metų laikai